Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Η αγιασμένη επανάσταση

Η να ξεσηκωθούνε καταπάνω στον Τούρκο δεν ήτανε μονάχα η στέρηση κι η κακοπάθηση του κορμιού, αλλά, απάνω απ’ όλα, το ότι ο τύραννος ήθελε να χαλάσει την πίστη τους, μποδίζοντάς τους από τα θρησκευτικά χρέη τους, αλλαξοπιστίζοντάς τους και σφάζοντας ή κρεμάζοντάς τους, επειδή δεν αρνιότανε την πίστη τους για να γίνουνε μωχαμετάνοι.


Για τούτο πίστη και πατρίδα είχανε γίνει ένα και το ίδιο πράγμα, κ’ η λευτεριά που ποθούσανε δεν ήτανε μοναχά η λευτεριά που ποθούνε όλοι οι επαναστάτες, αλλά η λευτεριά να φυλάξουνε την αγιασμένη πίστη τους, που μ’ αυτήν ελπίζανε να σώσουνε την ψυχή τους. Γιατί, γι’ αυτούς, κοντά στο κορμί, που έχει τόσες ανάγκες και που με τόσα βάσανα γίνεται η συντήρησή του, υπήρχε κ’ η ψυχή, που είπε ο πως αξίζει περισσότερο από το σώμα, όσο περισσότερο αξίζει το ρούχο απ’ αυτό.

Οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Άδ. Γεωργιάδη

Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργιάδης άδωνιςΗ οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-FAI/IRS" ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του 'Άδωνι Γεωργιάδη στην Κηφισιά που σημειώθηκε στις 15 Μαρτίου. Η ανάληψη ευθύνης έγινε με κείμενο της οργάνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, η οποία αναφέρει ότι επρόκειτο για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει για τον 'Αδωνι Γεωργιάδη ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis ενώ εξαπολύει απειλές και για άλλα στελέχη της ΝΔ.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ


buthos-1000Οι συγκεκριμένες σκέψεις γράφτηκαν το 1990 από τον φίλο του iThesis Νικόλαο Φιλοκαλία, Αρχιτέκτονα. Όπως θα δείτε, οι ιδέες του είναι επικαίρες και αναγκαίες περισσότερο από ποτέ. Αλλά και τα κακώς κείμενα και τα προβλήματα που θίγει, εξακολουθούν να μαστίζουν την Ελλάδα -σαν να μην πέρασε μια μέρα- 30 χρόνια μετά.
 Του Νικολάου Φιλοκαλία, Αρχιτέκτονα
 H Ελλάδα, λόγω των εξαιρετικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, θα έπρεπε να έχει αναπτύξει κυρίως δυο πηγές πλούτου.
H πρώτη και μεγαλύτερη φυσικά ο τουρισμός και η δεύτερη καθόλου ευκαταφρόνητη οι ιχθυοκαλλιέργειες και γενικά η εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου στην χώρα μας είναι πράγματι εξαιρετικός.
H Ελλάδα θα έπρεπε να γίνει ένα απέραντο ιχθυοτροφείο που να τρέφει με ψάρια- στρείδια- μύδια- γαρίδες- αστακούς- καβούρια κτλ τη μισή Ευρώπη, αρκεί να μη μολύνουμε τις θάλασσές μας και να μην τις νεκρώσουμε με τις βιομηχανίες, όπως έγινε στην Iταλία και την Γαλλία.
Kαι οι δυο αυτοί τομείς είναι φυσικές πηγές πλούτου για την Ελλάδα και επομένως εύκολα εκμεταλλεύσιμες. Η δε ανάπτυξη τους δεν θα επηρεάσει την οικολογική συνείδηση της χώρας.
Eπειδή δε η εκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας μπορεί και πρέπει να οργανωθεί σωστά, προτείνω την σύσταση ενός Yπουργείου Θαλάσσιου Πλούτου.
Oι ιχθυοκαλλιέργειες
 Όλοι οι ψαράδες που ασχολούνται σήμερα με την αλιεία θα πρέπει με τη βοήθεια του κράτους να στραφούν στην ιχθυοτροφία και τις ιχθυοκαλλιέργειες γενικότερα και να παύσει τελείως η αλιεία της ανοιχτής θάλασσας για τρία η τέσσερα χρόνια

Reuters: Φεύγει ο Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup, έχει πολλούς εχθρούς στον Νότο

Reuters: Φεύγει ο Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup, έχει πολλούς εχθρούς στον ΝότοΣτο ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Γερούν Ντέισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup, εστιάζει το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο των δηλώσεών του περί «σπαταλών των χωρών του Νότου».
Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, μέχρι πρότινος, ο Ολλανδός υπουργός θεωρούταν σχεδόν βέβαιο ότι θα παρέμενε στο «τιμόνι» της ευρωομάδας, παρά την ήττα του Εργατικού Κόμματος στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, η συνέντευξή του στη Handelsblatt και η αναφορά περί «σπαταλών σε ποτά και γυναίκες» έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση.
Κατά το Reuters, η συγκεκριμένη δήλωση αποτέλεσε την αφορμή, ώστε διάφορες χώρες να αξιώσουν, με σοβαρούς όρους, την απομάκρυνση του Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup.

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και η αθέατη πλευρά της Επανάστασης του Φοίνικα

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και η αθέατη πλευρά της Επανάστασης του Φοίνικα

Στέργιος Π. Ζυγούρας
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1820 ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ 24-2-1821;

Αλέξανδρος Κ. Υψηλάντης, αρχηγός της Ελληνικής Επανάστασης (1792-1828)
Μια βασική θέση πολλών ιστορικών του 20ου αιώνα για την Επανάσταση του 1821, είναι ότι έγινε κατά μίμηση της Γαλλικής. Για να το αποδείξουν, χρησιμοποιούν -μεταξύ άλλων- το επιχείρημα του διαφωτισμού, την φράση του Κολοκοτρώνη για την Γαλλική Επανάσταση και τον Ναπολέοντα, την βασική προκήρυξη του Υψηλάντη, τα τρία Συντάγματα. Για τον διαφωτισμό και την χρονική αλληλουχία Ελληνικής και Γαλλικής Επανάστασης μιλήσαμε πρόσφατα. Για τον Κολοκτρώνη: οι ίδιοι ιστορικοί (που συχνά τον περνάνε γενεές δεκατέσσερις για την «ιδιοτελή» και «τοπικιστική» στάση του) ξεχνούν να διαβάσουν δυο γραμμές πιο κάτω: Όχι μόνον δεν δηλώνει οπαδός της Γαλλικής Επανάστασης και του Ναπολέοντα, αλλά εξηγεί γιατί είπε πως αυτοί «άνοιξαν τα μάτια του κόσμου»: «δι’ αυτό είναι δυσκολότερο να διοικήσεις τώρα λαό». Ο Κολοκοτρώνης θα πει και κάτι άλλο: «Η Επανάστασις η δική μας δεν ομοιάζει με καμμιάν απ’ όσαις γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος». Αυτό είναι μερικώς σωστό, όχι γιατί ο Κολοκοτρώνης δεν ήξερε τι του γινόταν, αλλά επειδή απέφυγε ως το τέλος να εξηγήσει ποιος και γιατί κίνησε την Επανάσταση της οποίας έγινε άτυπος αρχηγός μέχρι να φτάσει ο Καποδίστριας. Τα Συντάγματα: η μεγαλύτερη πλάνη είναι ότι οι «συνταγματικοί» ήταν αντιμοναρχικοί. Μοναρχικοί και ταυτόχρονα συνταγματικοί ήταν όλοι οι πρωταγωνιστές, αμφοτέρων των παρατάξεων. Η διαφορά βρισκόταν στο είδος του. Τα ελληνικά Συντάγματα αφορούσαν μια Επανάσταση διαφορετική από του Υψηλάντη. Ήταν κομμένα και ραμμένα (ιδιαίτερα το δεύτερο και το τρίτο) πάνω στην εκτροπή της Επανάστασης από τον στόχο της. Έθεταν τις βάσεις για να εξαλειφθεί μεσοπρόθεσμα η δημιουργία ενός υπερεθνικού χριστιανικού κράτους. Οι ιστορικοί παραλείπουν τελείως να εξηγήσουν ότι στόχος της αίτησης για Αγγλική προστασία (1825) ήταν να αποφύγει η Επανάσταση τον Βρετανικό εκβιασμό «ή εμείς ή κανείς», για να επιβιώσει μέχρι να βρει τρόπο να εξασφαλίσει νόμιμα τον Καποδίστρια. Παραλείπεται δηλαδή το εξής βασικό: η αίτηση προστασίας προς την Αγγλία συντάχθηκε από την «φιλορωσική» πλευρά του Ρώμα (που κατατάχθηκε λανθασμένα στην «φιλοαγγλική» παράταξη), γι’ αυτό την υπέγραψε και ο αποφυλακισμένος Κολοκοτρώνης. Στόχευε στην αποκατάσταση των ηττημένων του «εμφυλίου», στην ανατροπή του δανειακώς αναδειχθέντα Κουντουριώτη και στην κατάργηση του Συντάγματος. Το τελευταίο

Είναι τελικά «βάρβαρη» η φύση των Γερμανών;

GERMAN PEOPLE
Κατά καιρούς και δη στην περίοδο της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, το μένος που μας διακατέχει ως λαό απέναντι στους Γερμανούς συλλήβδην, αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα πολλών ερωτημάτων όπως π.χ αν τα εγγενή χαρακτηριστικά των λαών είναι αυτά που διαμορφώνουν την ιστορική τους συμπεριφορά, ή αν οι ιστορικές συνθήκες καθορίζουν συγκυριακά τους χαρακτήρες των εθνών. 

Είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία συνηθίζουμε να ταυτίζουμε ακόμα και τους σύγχρονους Γερμανούς με τους Ναζί. Ιδίως όσους δεν μας είναι αρεστοί. Αν και η τραγική ειρωνεία έγκειται στο ότι παρόλο που στη χώρα μας η απέχθεια προς το ναζισμό ιστορικά πρυτανεύει, οι ίδιοι αναδείξαμε τους εγχώριους ναζί σε επικίνδυνα ανερχόμενη πολιτική δύναμη. 

Η εγγενής «δαιμονική» γερμανική φύση είναι μια διεθνής επινόηση με ένθερμους υποστηρικτές. Σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου εμφορούνται από την πεποίθηση ότι τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος τα διέπραξαν όχι απαραίτητα οπαδοί του Ναζισμού, αλλά αυτοβούλως «συνηθισμένοι Γερμανοί», λόγω της μιλιταριστικής κοινωνικής τους δομής και των αντίστοιχων προαιρέσεων-τάσεων που τους διακατέχουν ως

ΖΗΤΩ η 25η Μαρτίου 1821!...Αποτίνει ‘φόρο τιμής’ ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

 (Το κείμενο είναι απόσπασμα Πανηγυρικού Λόγου της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που μου είχε αναθέσει να εκφωνήσω την 25η Μαρτίου 1989 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – τότε «Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης». Το πλήρες κείμενο του Πανηγυρικού μου λόγου υπάρχει στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο: «Ανδρεία, αυτοθυσία, διχασμός και διχόνοια: η διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών, στους χρόνους της Εθνικής Επανάστασης του 1821»… Η αλήθεια είναι ότι τα Ιστορικά γεγονότα του 1821 ΔΕΝ αλλάζουν όπως και η τρέχουσα πραγματικότητα με τη γείτονα,   ‘Σύμμαχο στο ΝΑΤΟ’, Τουρκία που συνεχίζει να προξενεί εντάσεις με παραβιάσεις στο Αιγαίο και με σοβαρές επιπτώσεις εάν ‘καταπέσει’ η συμφωνία με ΕΕ για τους πρόσφυγες!.. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.)

                                           **********************************

     Επέλεξα τα 4 αυτά γνώριμα, και ίσως αναπόσπαστα από το Εθνικό μας DNA, χαρακτηριστικά, ΑΝΔΡΕΙΑ, ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ, ΔΙΧΑΣΜΟ, ΔΙΧΟΝΟΙΑ για να επισημάνω τη σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών της Εθνικής Επανάστασης του 1821 καθώς εσείς και εγώ όπως και οι απανταχού της γης Έλληνες θα ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 και θα αποτίνουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους γνωστούς και τους άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής μας Επανάστασης.

25 Μαρτίου: Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Τον τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας.

Σήμερα η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ στίχ. 26-38).


Την ήμερα αυτή, ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, στη Ναζαρέτ και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό. Και Όταν η Παρθένος αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατό να συλλάβει χωρίς άνδρα, ο αρχάγγελος της απάντησε ότι «το Άγιο Πνεύμα θα έλθει σε σένα και η δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει» Τότε η σεμνή κόρη, η

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Τρομοκρατία μέσω φακέλων...τα "εκρηκτικά τρομοδέματα" είναι μήπως οι προάγγελοι των «βιοτοξικών» φακέλων;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Είναι έτοιμο το σύστημα ασφάλειας της κοινωνίας να αντιμετωπίσει μια τέτοια κλιμάκωση;

Μια αναρχοαριστερή εξτρεμιστική ελληνική ομάδα, η "Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς" επέλεξε τους «εκρηκτικούς φακέλους» ως όπλο...

Τα πιο πρόσφατα περιστατικά (2017) ήταν αυτό προς το ΔΝΤ κι εκείνο προς τον Σόϊμπλε.

Όπως το ανέμεναν οι ελληνικές αστυνομικές αρχές , βρέθηκαν κι άλλα "τρομοδέματα" που δεν πρόλαβαν να φτάσουν στους αποδέκτες τους  .

Οι "εκρηκτικοί φάκελοι" δεν ξεκίνησαν σήμερα την "δράση" τους (ο 1ος ήταν το 1764 στη Δανία (πακέτο πυρίτιδας με πυροδοτικό μηχανισμό αρκεβούζιου της εποχής) και ακολούθησαν έκτοτε πάρα πολλοί...δείτε και το αναλυτικότατο σχετικό άρθρο στο Documento της 19/03/17).
Έχουν λοιπόν προϊστορία αλλά και μέλλον καθώς φαίνεται.

Πλην όμως, οι αρχές ασφαλείας (των Η.Π.Α. τουλάχιστον) δεν ανησυχούν τόσο γι’ αυτό το είδος τρομοκρατίας (το πολύ που έφτασε ήταν το στάδιο ενός UNABOMBER και τίποτε παραπάνω) όσο για ένα άλλο.

Την βιοτρομοκρατία....η οποία, καλύτερα, πρέπει να ιδωθεί ως τμήμα της «ΡΒΧΠ τρομοκρατίας»...

Κάτι που βεβαίως αγγίζει και την χρήση της «ταχυδρομικής μεθόδου».


Αρκεί να θυμηθούμε το περιστατικό με τον φάκελο που περιείχε «άνθρακα» και εστάλη σε Υπηρεσία των ΗΠΑ αμέσως μετά τους δίδυμους πύργους.

Φυσικά, θα πει κανείς, ο άνθρακας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να βρεθεί για να χρησιμοποιηθεί σε τρομοφακέλους.

Όχι.
Αλλά και ποτέ δεν ξέρεις ποιός κρύβεται πίσω από μια τρομοκρατική ομάδα...και συνεπώς δεν γνωρίζεις «τι δυνατότητες μπορεί να έχει»...

Άσε που υπάρχει πλήθος αμέτρητο από βιολογικούς και χημικούς τοξικούς παράγοντες....χωρίς να λησμονούμε το πιο αρχαίο (μαζί με το «βιολογικό παράγοντα») που είναι τα «δηλητήρια»...

...να λησμονήσουμε την αναφορά του Ουμπέρτο Έκο ("Όνομα του Ρόδου") στις «δηλητηριασμένες σελίδες» του «χαμένου βιβλίου του Αριστοτέλη» που καταδίκαζαν τον υποψήφιο αναγνώστη σε θάνατο μέχρι να φτάσει στο τέλος του βιβλίου;

ΑΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟ 2010…


Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του ευρώ, σήμερα ομολογούν ότι δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει ποτέ στο ευρώ, αλλά ότι τώρα η έξοδος θα είναι καταστροφή.
Επίσης και οι πιο φανατικοί μνημονιακοί ομολογούν τώρα ότι, το 2010 θα έπρεπε να είχαμε κάνει στάση πληρωμών, τότε που δεν ήταν έτοιμη η Ευρωζώνη , αλλά ότι τώρα θα είναι αυτοκαταστροφική η στάση πληρωμών και η μονομερής διαγραφή του χρέους.
Τελικά, αν το πάμε έτσι φίλοι μου, έπειτα από μερικά χρόνια θα λέμε πως, αν

Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν εκδίδει την Κάρτα του Πολίτη !!!

Σχόλιο ιστολογίου:
η μπούρδες του διπρόσωπου Μητσοτάκη, που όταν ήταν στην κυβέρνηση προσπάθησαν να εκδώσουν την κάρτα πολίτη στα μουλωχτά χωρίς να φαίνονται οι ίδιοι, γιατί σαν γνήσιοι δεξιοί θα πρέπει να δείχνουν ότι προστατεύουν τον λαό και τις απόψεις τις εκκλησίας.
σχόλιο ID-ont: Για να μην νομίζει κανείς ότι με τη ΝΔ τα πράγματα θα έχουν θετική πορεία...

Ανακοίνωση εξεδόθη από το γραφείο τύπου της ΝΔ με αφορμή την καθυστέρηση στην έκδοση νέων ασφαλών ταυτοτήτων. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση Τσίπρα καθήλωσε και αυτήν την προσπάθεια καθώς εγκατέλειψε το θέμα το 2015, συγκρότησε στις αρχές του 2016 επιτροπές για να το εξετάσουν εκ του μηδενός και περιφέρει, εδώ και 9 μήνες, τα σχετικά πορίσματα ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία».

Αναλυτικά: 
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραπέμπει την έναρξη έκδοσης των νέων ασφαλών ταυτοτήτων μετά το 2019, παρότι ο αρμόδιος Υπουργός παραδέχεται ότι οι υφιστάμενες δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια κατά των πλαστογράφων. Ενώ η σχετική προετοιμασία είχε αρχίσει από το 2014, με τη

Σταμάτη για εξοπλιστικά: «Nονός» ο Σημίτης – Ο Παπανδρέου ήθελε να μας εξοντώσει

Σταμάτη για εξοπλιστικά: «Nονός» ο Σημίτης – Ο Παπανδρέου ήθελε να μας εξοντώσει«Ποταμός» ήταν για άλλη μια φορά η απολογία της Βίκυς Σταμάτη, για δεύτερη και τελευταία ημέρα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας δράττοντας της ευκαιρίας, μίλησε για όλους και για όλα. Ουδείς γλύτωσε από τα πυρά της Βίκυς Σταμάτη η οποία πάντως έσπευσε να πει στο δικαστήριο πως συνεχίζει να παίρνει τη φαρμακευτική αγωγή που της έχουν χορηγήσει οι γιατροί.
Ακόμη και στον Αραφάτ αναφέρθηκε η Βίκυ Σταμάτη, στην προσπάθειά της να διασπείρει τις υποψίες και να τις στρέψει οπουδήποτε αλλού εκτός από την ίδια. Άλλωστε εκείνη, όπως είπε έχει άλλο ρόλο.
«Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή, η φωνή και η διαθήκη του άνδρα μου, υπάρχουν πράγματα που τα έχει γράψει και θα δοθούν εκεί που πρέπει»., είπε στους δικαστές . «Είτε τους αρέσει είτε όχι εγώ δεν έχω καμία σχέση με το θέμα (τις κατηγορίες).Φέρθηκα πολύ γενναία και αναφέρθηκα σε γεγονότα που έχουν σχέση με τον Αραβικό κόσμο και έναν πρώην πρωθυπουργό».

Το κίνημα «κλείνω το μπλοκάκι».

Στις 57.000 οι διακοπές επαγγελματικής δραστηριότητας από τον Μάιο του 2016. Θα φτάσουν τις 100.000 το επόμενο δίμηνο. Απώλειες πάνω από 300 εκατ. για Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Χιλιάδες επαγγελματίες περνούν στη 'μαύρη' οικονομία.

Κοσμοσυρροή καταγράφεται στις Εφορίες, καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν μαζικά να κλείσουν τα 'μπλοκάκια' για να γλιτώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Από τον Μάιο του 2016 που εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οι διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 56.988, αριθμός ο οποίος μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να αγγίξει τις 100.000 σύμφωνα με δηλώσεις στο 'Εθνος' του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κ. Κόλλια. Μάλιστα το κίνημα 'Σφραγίζω τα Βιβλία' ανοίγει τρύπα πάνω από 300 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ανεκμετάλλευτη πολιτιστική μας κληρονομιά

Του Μελέτη Ρεντούμη 

Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την επενδυτική στασιμότητα που κυριαρχεί στη χώρα σήμερα, υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες και μάλιστα σε κλάδους που θεωρούνται υποτιμημένοι όπως ο πολιτισμός και η πολιτιστική μας κληρονομιά γενικότερα.

Ακόμα όμως και σε αυτό το πεδίο, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη η εμπλοκή και η επιτάχυνση των διαδικασιών της πολιτείας, ώστε αφενός να ενισχυθεί το τουριστικό και πολιτιστικό προφίλ της χώρας και αφετέρου ν’αποφέρει σημαντικά έσοδα, υπάρχουν καθυστερήσεις, παλινωδίες και άγνοια των δεδομένων.

Πιο συγκεκριμένα πριν από 4 χρόνια περίπου είχε κατατεθεί μια σημαντική πρωτοβουλία αξιοποίησης υλικών και άϋλων περιουσιακών στοιχείων πολιτισμού από ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με την ονομασία  Classical Trust.

Έτσι κατάφερε η Ουγγαρία να διώξει το ΔΝΤ και να βγει από την κρίση

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και την Κύπρο, Erik Haupt μιλά στο Fortune Greece για το παράδειγμα της χώρας του. 
 
budapest-hungary-660x440Η Ουγγαρία ήταν από τις πρώτες χώρες που μέσα στην κρίση κατάφεραν να ανακάμψουν, ολοκληρώνοντας την αποπληρωμή δανείων που της είχαν χορηγηθεί το 2008 από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Η χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων συνεχίζει σήμερα ακάθεκτη την πορεία της στρέφοντας την προσοχή της στην ενδυνάμωση του τριτογενούς τομέα, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αναφορικά με τα συστατικά του επιτυχημένου «μείγματος» οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο fortunegreece.com ο Πρέσβης της Ουγγαρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, Erik Haupt, αναφέρει πως η βασική ιδέα της νέας κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία το 2010, ήταν να αλλάξει την κουλτούρα της οικονομίας και της κοινωνίας, αυξάνοντας την εργατικότητα των Ούγγρων και της χώρας. Με άλλα λόγια εστίασε στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και όχι στη στήριξη σε κρατικά έσοδα όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Την Πατρίδα και την Πίστη δε θα μας τα πάρετε

Εχθροί της για τον Ιησού εργάζεσθε. Ο λυσσαλέος διωγμός σας δυναμώνει την ορθόδοξη πίστη μας. Έρχεται ο χειρότερος εφιάλτης σας. Αυτό που θέλετε να καταστρέψετε, αυτό θα αναγεννηθεί! Η Ελληνο-ρωμηοσύνη θα αναβιώσει! Η Αυτοκρατορία της -Βυζαντίου θα αναστηθεί!


Κρατήστε επίσης και αυτό που έλεγε ο Άγιος Παϊσιος: «…θα γεμίσει ο τόπος εκκλησίες και θα σας τραβούν από το μανίκι να τους μιλήσετε για τον !» Δείτε γιατί. Δείτε κάτωθι ορισμένες από τις κεντρικές διαφορές μας. Διαφορές που είναι χαοτικές (μεταξύ ημών των Ελληνορθόδοξων και υμών των Φράγκων/Παπικών/Δυτικών):

Α. Ελληνορθοδοξία: Καρδιά à Ψυχή à Κέντρο: ο Θεός à Πνευματικοί νόμοι à Άκτιστη, βιωματική γνώση à Θέωση à Αγιοσύνη, Αγιότητα à Άφθαρτα, θαυματοποιά και αρρήτως ευωδιάζοντα λείψανα Αγίων και Μαρτύρων (γνήσια και υπερφυής απόδειξη για την παρουσία και την «άνωθεν επιλογή και απάντηση» του ίδιου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην Ελληνο-Ορθόδοξη πίστη).

Β. Φραγκία/Παπο-Δύση: Νους à Λογική à Κέντρο: ο Άνθρωπος à Φυσικοί 

νόμοι àΚτιστή, θεωρητική γνώση à Ορθολογισμός à Ανθρώπινη Σοφία à Παπικές «αγιοποιήσεις», Ανθρώπινα Βραβεία τύπου Νόμπελ, Χολιγουντιανά Όσκαρ κλπ. (γνήσια και αδιάψευστη απόδειξη για το ότι δεν υπάρχει καμία άνωθεν ευλογία ή παρουσία του Κυρίου μας στην παπική Δύση-Φραγκιά).

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Θα περιμένουμε το σφαγείο ή θα βγούμε στο δρόμο του αγώνα;


του Δημήτρη Σταμούλη
Θα περιμένουμε το σφαγείο ή θα βγούμε στο δρόμο του αγώνα;Στο μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζουν να υποβάλουν τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση Τσίπρα και το «μαύρο μπλοκ» ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, με την περιβόητη «διαπραγμάτευση» για τη δεύτερη αξιολόγηση και τις υποτιθέμενες μεταξύ τους «κόντρες». Η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για πρωτογενή πλεονάσματα 1,75% του ΑΕΠ για το 2017 και 3,5% από το 2018 (περίπου 7 δισ. ευρώ κάθε χρόνο) για μεσοπρόθεσμο διάστημα, επιβεβαιώνει πως όλα έχουν δρομολογηθεί για την επιβολή ενός νέου μνημονίου.

Ποιος μπορεί πλέον να καταπιεί το παραμύθι της κυβέρνησης για «ούτε 1 ευρώ επιπλέον λιτότητα», όταν μόνο από τη δραματική μείωση του αφορολόγητου, που όπως όλα δείχνουν θα κλείσει στα 5.900 ευρώ, κάθε εργάτης με το κατώτερο βασικό θα χάσει περίπου 500 ευρώ το χρόνο; Όταν φόρο θα πληρώνει ακόμα και μισθωτός με 500 ευρώ; Όταν καταργούν την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, πετσοκόβοντας τις συντάξεις άνω των 700 ευρώ κατά 30%; Οι

Οι Έλληνες θα προτιμούσαν να πληρώνουν με μετρητά (52%).

Αγορές με κάρτες πραγματοποιούν επτά στους 10 Έλληνες.

Για τα καλά έχει μπει στη ζωή των Ελλήνων –έστω και με σχετικά βίαιο τρόπο και δη μετά την επιβολή των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων– το «πλαστικό χρήμα», καθώς πάνω από δύο στους τρεις δηλώνουν ότι κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι την ίδια ώρα δεν έχουν επιφυλάξεις για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος», καθώς αν και αναγνωρίζουν ότι συμβάλλει καθοριστικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, η πλειονότητα θα προτιμούσε να πληρώνει με μετρητά, κυρίως διότι ανησυχεί για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.
Την ίδια ώρα, πάντως, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη σε ό,τι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και την υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων υποδοχής καρτών, τα γνωστά μας POS, καθώς στο 20% των περιπτώσεων που οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν μετρητά για να πληρώσουν, δεν τους δόθηκε απόδειξη από την επιχείρηση.

Γ. Μανιάτης: "Παίζουν στα ζάρια τη ΔΕΗ και τη χώρα"

Αποτέλεσμα εικόνας για δεηΓια "πιθανή χρεοκοπία" της ΔΕΗ, που "θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα" κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "ξεπούλησε τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση".

Σε δήλωσή του ο υπεύθυνος της ΚΟ της ΔΗΣΥ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, αναφέρει ότι "ο κ. Τσίπρας υπέγραψε την υποχρεωτική συρρίκνωση της εταιρείας στο 50% της παραγωγής και των πελατών, οδηγώντας έτσι την εταιρεία σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο", και ότι "κινδυνεύει συνολικά η ευστάθεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας από τον τυχοδιωκτισμό και την ιδεοληψία της κυβέρνησης". "Οδήγησαν την εταιρεία

Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: Ευρωπαίοι θα φοβάστε να περπατήσετε στους δρόμους

(Φωτ.: EPA)

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα έως τις 16 Απριλίου οπότε και  θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα στην Τουρκία, και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το πολιτικό μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι και τόσο βέβαιο, ο Τούρκος πρόεδρος επιλέγει να επιτεθεί και πάλι στην Ευρώπη. Ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα απευθύνθηκε στους Ευρωπαίους λέγοντάς τους ότι πλέον σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα μπορούν να κάνουν ένα βήμα στο δρόμο με ασφάλεια, «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθήσει να κρατά εχθρική στάση».
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος

Πώς θα δουλεύει ο «Μεγάλος Αδερφός» της εφορίας.

Μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, μέσω της οποίας τα στοιχεία των πρωτογενών καταθέσεων θα διασταυρώνονται σε χρόνο εξπρές με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων, περιέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.
Όπως είπε, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, το προσεχές διάστημα, θα τεθεί
σε λειτουργία η Εφαρμογή Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας, μέσω της οποίας θα αντλούνται από τους ελεγκτές -χρήστες:

1. Τα πρωτογενή δεδομένα, που απέστειλαν τα πιστωτικά ιδρύματα σε ενιαίο

Ο εθισμός μπορεί να σκοτώσει...τους άλλους...

...αλλά ο εθισμένος, θεωρούμενος ως "άρρωστος", έχει το "ακαταλόγιστο" και δεν διώκεται ποινικά...ούτε και "περιορίζεται" με οποιονδήποτε τρόπο πριν εγκληματήσει...αφήνεται ελεύθερος και ασύδοτος να κάνει τα εγκλήματά του ενόσω επιδίδεται ανεξέλεγκτα στην "δραστηριότητα του πόθου του"...με ότι αυτό κι αν συνεπάγεται εις βάρος πάντα των υπολοίπων πολιτών...

Όταν η ίδια η Πολιτεία έχει εθιστεί στην "διαφθορά" και αδίστακτα σκοτώνει τους Πολίτες της, τότε αυτοί, οι Πολίτες είναι υποχρεωμένοι να πάρουν την "αυτοπροστασία" τους στα ΧΕΡΙΑ τους...έστω κι αν αυτό ονομαστεί ως σύγχρονη Εθνική Πειρατεία...άλλωστε, αυτή η χώρα από "Κλέφτες, Αρματωλούς και Κουρσάρους του Αιγαίου" ελευθερώθηκε...οι "Πολιτειακές Τακτικές Πολιτικές δυνάμεις" εμφανίστηκαν μόνον όταν ήρθε η ώρα να "φάνε"...

 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Όταν ο εθισμός ενός ανθρώπου σε κάτι, οτιδήποτε, υλικοχημικής (ή/και μη) φύσεως θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των γύρω ανθρώπων, τότε δεν αρκεί να θεωρείται αυτό το άτομο ως απλά «άρρωστο»...

...το να χαρακτηρίζεται έτσι (από την κοινωνία και τις δομές της Πολιτείας) και ν’ αντιμετωπίζεται  «ανάλογα» (ως ασθενής που τροποντινά και υπό συνθήκες ή μονίμως έχει το «ακαταλόγιστο») μόνον προβλήματα επισωρεύει (στους γύρω του, καθώς η προσωπική του "προβληματική" είναι δικαίωμά του να μην τον ενδιαφέρει ή ακόμη και να είναι "αυτοκτονικού χαρακτήρα)...


Πχ ο αστυνομικός που σκότωσε τον ταξιτζή στην Καστοριά...

(Κατ' αρχήν κακώς δίνεται βαρύτητα στην ιδιότητά του ως αστυνομικός...θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε...αντιθέτως, η αστυνομία έχει αποδείξει πως αντιμετωπίζει τα ζητήματα χειρισμού όπλων με την ύψιστη αποτελεσματικότητα,

Οι Αμερικανοί «γονατίζουν» τη Deutsche Bank – Νέο πρόστιμο από τη Federal Reserve

Οι Αμερικανοί «γονατίζουν» τη Deutsche Bank – Νέο πρόστιμο από τη Federal ReserveΠρόστιμο για παραβιάσεις στις αγορές συναλλάγματος αναμένεται να επιβάλλουν στην Deutsche Bank η Federal Reserve και οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει ήδη την έρευνά της, ενώ οι αντίστοιχες αρχές στη Νέα Υόρκη βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της έρευνας.

«Οι εποπτικές αρχές εξετάζουν το ύψος του προστίμου, εφόσον τελικώς επιβληθεί στη γερμανική τράπεζα» αναφέρουν πηγές, οι οποίες έχουν γνώση της υπόθεσης.

ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΗ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ερευνώντας κάποιος πολύπλευρα την μεγάλη αυτή υπόθεση του δήθεν σκανδάλου του Βατοπεδίου, μετά από τόσα χρόνια, μπορεί να διαπιστώσει με ποιο σκοπό το είχαν διακινήσει, ποιοι το είχαν διακινήσει στα δοσιλογικά ΜΜΕ και ποιους εχθρούς της Ελλάδας υπηρετούσαν.
Ο τοε πρωθυπουργός είχε διαπράξει το ολέθριο «σφάλμα» να ανοιχτεί στον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν, τον οποίο επιστέφτηκε πολλές φορές και είχε μαζί του κεκλεισμένων των θυρών πολύ σημαντικές συνομιλίες. Ο τότε πρωθυπουργός είχε τολμήσει να βάλει, παρά την λυσσαλέα αντίθεση της κ Μπακογιάννη, τότε υπουργό Εξωτερικών και των Αμερικανών, το βέτο προς το τεχνικό κρατίδιο των Σκοπίων για την είσοδο του στο ΝΑΤΟ.

 Ο τοε πρωθυπουργός είχε κάνει το παράτολμο βήμα να συνομιλεί για στενή στρατηγική συνεργασία με την Ρωσία.

Για όλα αυτά, έπρεπε να αφανιστεί, έπρεπε να εκτελεστεί, (σχέδιο δολοφονίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 Αγιορείτες Πατέρες.

Άγιοι Καθηγούμενοι,σεβαστέ Γέροντα,
Αποτέλεσμα εικόνας για αστυνομικοί εκκλησίαΕἴμαστε Ἀστυνομικοί, προσκυνητές τοῦ Ἁγίου Ὄρους.
Μετά λύπης παρακολουθοῦμε τίς διεργασίες τόσο πρίν ὅσο καί μετά τὴν Σύνοδο  τοῦ Ἰουνίουτοῦ 2016, ὅσο καί τόν τρόπο πού ἐλήφθησαν οἱ ἀποφάσεις, καθιστώντας ἔτσι δέσμια τήν Μία Ἁγία Καθολική καί  Ἐκκλησία στόν Οἰκουμενισμό καί στήν ἐπερχόμενη πανθρησκεία πού τώρα προετοιμάζεται.
Ἐπιγραμματικά σᾶς ὑπενθυμίζουμε κάποιες ἀπό τίς ἀποφάσεις:

Α) Ἀποδοχή τῶν αἱρέσεων ὡς Ἐκκλησίες.
Β) Δέν ἀναγνωρίζει ξεκάθαρα προηγούμενες Οἰκουμενικές Συνόδους ὡς τέτοιες, ἀλλά ἁπλᾶ γίνεται μία ἀσαφής ἀναφορά σέ αὐτές (τῆς 8ης ἐπί Μ. Φώτιου τοῦ 879 καί τῆς 9ης ἐπί Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ τῶν ἐτῶν 1341-1351)
Γ) Καταπατεῖ τούς Ἱερούς Κανόνες (72ος τῆς Πενθέκτης) ἐπιτρέποντας μικτούς γάμους μεταξύ Ὀρθοδόξων καί αἱρετικῶν.

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ ΤΟΥΣ


ENOXIKΕΣ ΕΜΟΝΕΣ


Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης

Ακούμε συχνά την άποψη πολλών, κυρίως βολεμένων συμπατριωτών μας, ότι κακώς επιρρίπτουμε ευθύνες για την κατάντια της πατρίδος μας στους ξένους και ότι η ευθύνη είναι δική μας και θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι για να φτιάξουμε μίαελεύθερη, ευνομούμενη και ανεξάρτητη χώρα και αυτό που χρειάζεται είναι να ανασκουμπωθούμε και να δουλέψουμε περισσότερο. 

Το πρόβλημα αυτού του ισχυρισμού είναι ότι φαίνεται λογικοφανής και γίνεται εύκολα αποδεκτός από τους δήθεν ορθολογιστές και μάλιστα μορφωμένους ανθρώπους. Ή πραγματικότητα όμως είναι ότι ο συλλογισμός αυτός ενέχει μόνο την μισή αλήθεια και επομένως στο σύνολο του είναι ψευδής.

Έχει ήδη αναλυθεί από πολλούς ιστορικούς και έχουμε ζήσει στο πετσί μας την ανθελληνική στάση της Δύσης από την εποχή των Σταυροφοριών μέχρι και την Μικρασιατική καταστροφή. Η αλήθεια είναι ότι και εμείς σαν λαός χάσαμε τις ηθικές και κοινωνικές αξίες που συνιστούν μία συνεκτική και ευνομούμενη πολιτεία. 

Ο αμοραλισμός, ο καταναλωτισμός, ο ατομικισμός, ο εθνομηδενισμός και ο πιθηκισμός βαρβαρικών μοντέλων διαβίωσης, που εισήγαγε η μεταπολίτευση με πρωτεργάτες τους σοσιαλΗστές του ΠΑΣΟΚ με υποστηρικτές τους δήθεν αριστερούς, ακόμη και τους δεξιούς τάχα πατριώτες, αποτελούν το μέρος της δικής μας ευθύνης.

Ένας εργαζόμενος συντηρεί τρία άτομα

Το 60% του πληθυσμού της χώρας άνω των 15 ετών δεν εργάζεται - «Γερνάει» το εργατικό δυναμικό


 
Από την έντυπη έκδοση
Του Θάνου Τσίρου
ttsiros@naftemporiki.gr
Τα άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών στην Ελλάδα ανέρχονται σε 9,2 εκατομμύρια. Από αυτούς, τα 4,43 εκατ. δεν εργάζονται καθώς ανήκουν στο «μη εργατικό δυναμικό» της χώρας. Στο εργατικό δυναμικό ανήκουν 4,772 εκατ. άτομα, εκ των οποίων εργάζονται 3,648 εκατ., ενώ τα υπόλοιπα 1,124 εκατ. είναι οι άνεργοι.
Αν από τους εργαζόμενους αφαιρεθούν και οι περίπου 375 χιλ. που απασχολούνται με μερική απασχόληση -και ως εκ τούτου έχουν καθαρές αμοιβές της τάξεως των 300-400 ευρώ μηνιαίως- τότε μένουν 3,27 εκατ. πολίτες με πλήρη απασχόληση για να συντηρήσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας. Στην πραγματικότητα, κάθε εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση πρέπει να συντηρήσει τρία άτομα, είτε πρόκειται για παιδιά κάτω των 15 ετών είτε για συμπολίτες του που έχουν βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, είτε για συνταξιούχους.

Η ποιοτική ανάλυση των δεδομένων που ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία και την απασχόληση αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος στην αγορά

Η τρελή πορεία της Τουρκίας προς το «δημοψήφισμα»

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*
Η τρελή πορεία της Τουρκίας προς το «δημοψήφισμα»
ΕΡΝΤΟΓΑΝ_ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ
 Στο «δημοψήφισμα» που έχει προκηρυχτεί στην Τουρκία, παραχωρείται μεγαλόψυχα σε όλους τους ψηφοφόρους το δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο ΝΑΙ, αφού όσοι θα ήθελαν να ψηφίσουν ΟΧΙ απειλούνται απροκάλυπτα πως εάν επικρατήσει το ΟΧΙ στην νομιμοποίηση της δικτατορίας Ερντογάν, ο εμφύλιος πόλεμος, η τρομοκρατία και ο διαμελισμός αποτελούν το βέβαιο μέλλον της Τουρκίας. Με άλλα λόγια, αυτά ακριβώς που πιθανότατα θα συμβούν όταν «νομιμοποιηθεί» ο νέος Τούρκος δικτάτορας,  παρουσιάζονται σαν συνέπειες  ενός πιθανού «ΟΧΙ». 
Οι εξωπραγματικοί «στόχοι» που οδηγούν την Τουρκία στον γκρεμό έχουν διακηρυχτεί με απόλυτη σαφήνεια από τον θεωρητικό του νέο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου στις 7 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στο Ικόνιο της Μικράς Ασίας: «Μέχρι το έτος 2023 θα ξανασμίξουμε με τα αδέλφια μας που βρίσκονται στα εδάφη που χάσαμε την περίοδο 1911-1923 και στα εδάφη από τα οποία αποχωρήσαμε. Αυτό αποτελεί ένα επιτακτικό ιστορικό καθήκον».

Διδυμότειχο: Στις φλόγες τυλίχτηκε το τέμενος Βαγιατζήτ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη είναι από τις 3.00 τα ξημερώματα επιχείρηση κατάσβεσης της που εκδηλώθηκε στο στο κέντρο στο .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φαίνεται να προκλήθηκε από σπίθα οξυγονοκόλλησης στη διάρκεια των αναστήλωσης του τεμένους.


Η φωτιά εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Δείτε βίντεο από την τοπική ιστοσελίδα thrakinea.gr:


tilegrafima.gr

Ο κομπλεξικός Ντάισελμπλουμ δεν ζητά συγγνώμη – «Φάγατε τα λεφτά με ποτά και γυναίκες»

Ο κομπλεξικός Ντάισελμπλουμ δεν ζητά συγγνώμη – «Φάγατε τα λεφτά με ποτά και γυναίκες» 
Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ενώπιον των ευρωβουλευτών για τις προσβλητικές του δηλώσεις εις βάρος των χωρών του νότου της Ευρωζώνης, τις οποίες είχε κάνει σε συνέντευξή του τη Δευτέρα σε γερμανική εφημερίδα.

«Όχι, σίγουρα όχι», απάντησε ο Ντάισελμπλουμ, που είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, σε έναν ευρωβουλευτή που του είπε ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στη διάρκεια μιας ακρόασης ενώπιον μιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε μια μακρά συνέντευξη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στη Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει:

«Στη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη οι χώρες του βορρά της Ευρωζώνης

Πού να βρείτε καταφύγιο σε περίπτωση ρίψης πυρηνικής βόμβας στην πόλη σας

NUCLEAR WAR 
Με τις διαφορές ανάμεσα στις υπερδυνάμεις του πλανήτη να εντείνονται, τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να κάνει λόγο για έναν εξοπλιστικό «πόλεμο» και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, να παραβιάζει συνθήκες που είχε υπογράψει η χώρα του προκειμένου να ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, ολοένα και περισσότερη ανησυχία δημιουργείται γύρω από το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου. Ο κίνδυνος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος με αυτοσχέδιες πυρηνικές βόμβες είναι επίσης υπαρκτός, γεγονός που καθιστά επίσης απαραίτητη την ενημέρωση γύρω από τα μέτρα προφύλαξης σε περίπτωση ρίψης πυρηνικής βόμβας. 

Βαρουφάκης: Γιατί ζητώ Ειδικό Δικαστήριο


photo ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης
Δεν υπάρχει αναλυτής παγκοσμίως που να διαφωνεί ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης απλά θα κουκουλώσει για λίγο τη συνολική χρεοκοπία της χώρας κάνοντάς τη χειρότερη. Παράλληλα, δεν υπάρχει ραδιοτηλεοπτικό μέσο στη χώρα που να μη δαιμονοποιεί όποιον τολμήσει να πει αυτό που όλοι γνωρίζουν και που εκτός Ελλάδας θεωρείται δεδομένο.

Πριν από μέρες μού ζητήθηκε από δημοσιογράφο κεντρικού δελτίου ειδήσεων να απαντήσω μονολεκτικά στο ερώτημα: «Ξέρατε ότι ανακοινώνοντας το δημοψήφισμα θα έκλειναν οι τράπεζες;» «Προφανώς», απάντησα ειλικρινά. Εντός δευτερολέπτων τα κοινωνικά μέσα βούιζαν: «Το παραδέχτηκε. Στο Ειδικό Δικαστήριο αμέσως!» Την επομένη, βουλευτές του τροϊκανικού τόξου ξεσπάθωσαν ζητώντας Ειδικό Δικαστήριο με συνοπτικές διαδικασίες.
Εχει σημασία να κατανοήσουμε γιατί όλα αυτά. Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με πρόβλημα στο εσωτερικό της τρόικας: δεν τους βγαίνει η αριθμητική τής δήθεν «αξιολόγησης», δηλαδή των δανείων και των δημοσιονομικών. Και δεν τους βγαίνει για λόγους που όλοι οι αναλυτές παγκοσμίως γνωρίζουν αλλά που στην Ελλάδα διώκονται ως «αντεθνικές» αναλύσεις.

Το θέατρο στην πολιτική έχει όρια. Ή τουλάχιστον, θα έπρεπε να έχει


Το θέατρο στην πολιτική έχει όρια

Το θέατρο στην πολιτική έχει όρια. Ή τουλάχιστον, θα έπρεπε να έχει.
Δείτε τι έλεγαν προ καιρού για τον Κώστα Καραμανλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, στοχεύοντας εμφανώς στο στιγμιαίο και πρόσκαιρο συμφέρον τους, και τι λένε σήμερα, με αφορμή τη «διαλεύκανση» της υπόθεσης του Βατοπεδίου, σύμφωνα με την οποία όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, προς πλήρη επιβεβαίωση του αναλυτικού ρεπορτάζ της Ζούγκλας.


27/9/2009: O Άδωνις καταφέρεται εναντίον του Καραμανλή.

14/5/2010, Μπακογιάννη: Κατώτερος των προσδοκιών ο Καραμανλής...

(δείτε τα 2 βίντεο στο:  zougla.gr   )

Τι είπαν σήμερα;

Επαναστάτης με Αιτία

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Σύμφωνα με στοιχεία (Πετράκης, 2017), η παγκόσμια οικονομία δείχνει να ανακάμπτει με διεύρυνση ωστόσο των κοινωνικών ανισοτήτων τόσο εντός των χωρών όσο και μεταξύ χωρών ενώ οι ευκαιρίες για τους νέους είναι περιορισμένες. Η κατάσταση αυτή παρατείνει την πολιτική αναταραχή και η αβεβαιότητα είναι μεγάλη.
 
Ταυτόχρονα δημιουργούνται διάφορα κινήματα με σκοπό την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Είναι η ανατροπή (κατ’άλλους επανάσταση) πιθανή; Υπάρχουν οι συνθήκες ανατροπής; 
 
Ο Γουστάβος Λε Μπον στο βιβλίο του "Ψυχολογία των Επαναστάσεων" αναφέρει ότι τα στοιχεία του χαρακτήρα των ανθρώπων που επικρατούν σε περιόδους επανάστασης είναι το μίσος, ο φόβος, η φιλοδοξία, η ζηλοφθονία και ο ενθουσιασμός. Ενώ παρατηρούμε στην κοινωνία έντονα τα πρώτα δηλαδή τον φόβο, τη φιλοδοξία, τη ζηλοφθονία, εν τούτοις, το στοιχείο του ενθουσιασμού λείπει.

Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ - Ιερέας
Ο Λε Μπον αναφέρει ότι τον ενθουσιασμό μπορεί να δημιουργήσει ένας δημαγωγός, πολύ ενδιαφέρουσα όμως είναι και η άποψη του McLoughlin (1977)

1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΡΕΥΜΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ- "Η σημασία, οι κίνδυνοι και τα σημαινόμενα της Επιθυμίας στην εσωτερική ζωή" Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
1-2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Ι. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΗΜΕΡΙΔΑ
Το Ίδρυμα  Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών 
και οι εκδόσεις Εν Πλω στο πλαίσιο του πολιτιστικού διημέρου 
«Πορεία και συνάντηση» 
οργανώνουν ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών 
το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 με θέμα:
«Πορευόμενοι με ενάντιους ανέμους:
Αναζητώντας νόημα ζωής στην Ορθόδοξη Εκκλησία»
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει την διοργάνωση 2 συνεδριών με τα παρακάτω θέματα:
  •  « Αγαπώ το Χριστό…αλλά όχι την Εκκλησία…» με σκοπό να αναζητηθεί η σχέση των νέων με την Ορθόδοξη πνευματική ζωή.
  •    « Μεταγγίζοντας Ζωή στην καθημερινή

Γέροντας Γαβριήλ: «Ο Πατριάρχης έχει αιρετικά φρονήματα και δεν πρέπει να τον μνημονεύουμε»

Αποτέλεσμα εικόνας για γέροντας ΓαβριήλΠρόσφατη τοποθέτηση του σεβαστού Αγιορείτη Γέροντα
Γαβριήλ Κουτλουμουσιανού, Ι.Κ.Αγίου Χριστοδούλου.
 Αγιορείτες Πατέρες.