Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ διακωμωδεί την αειπαρθανία της Παναγίας-Να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας




Του Γιώργου Θεοχάρη-Η σάτιρα κι η φαντασία όταν ξεπερνούν τα όρια τότε αποτελούν επικίνδυνα φαινόμενα για την τέχνη και τον πολιτισμό. Ο τηλεοπτικός σταθμός προχώρησε σε ένα άνευ προηγουμένου ατόπημα εις βάρους του  πιο σεβάσμιου προσώπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του θρησκευόμενου κοινού. Το τρέιλερ της   αναμενόμενης σειράς ΄΄΄΄ αποτελεί ευθεία προσβολή και  κακόβουλη βλασφημία σε θρησκευτικό πρόσωπο. Έμμεση αλλά απόλυτα κατανοητή… Και μάλιστα στο πρόσωπο της Θεοτόκου. Και σαν μην έφτανε αυτό,  στο σποτ βάλανε και τον Πάπα Φραγκίσκο και δυο Κορδινάλιους με θέμα την Παρθένο Μαρία.

Ξέμειναν από σενάρια εκεί στο Μαρούσι και βρήκαν το πρωτότυπο που διακωμωδεί  την Παναγία;  Μα πόσο ξεπεσμός στην ελληνική τηλεόραση! Μα πόσο φθηνοί και επιφανειακοί είναι εκεί στον ΑΝΤΕΝΝΑ;! Από τη μία τα σοβαρά δελτία ειδήσεων που διαφημίζουν και την ίδια ώρα ευτελίζουν με έμμεσο τρόπο  το πρόσωπο της μητέρας του Θεανθρώπου…!
Στέρεψε το πνεύμα των σεναριογράφων και βγάλανε τους τυχοδιώκτες να κάνουν νούμερα.
Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ καλεί την δικαστική εξουσία να παρέμβει άμεσα.
Το τρέιλερ της ντροπής:
ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ-ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ-ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Άρθρο 198
Κακόβουλη βλασφημία
1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.
Άρθρο 199
Καθύβριση θρησκευμάτων
Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΤΕΡΑ ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ:
΄΄Ντροπή και αίσχος για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία!οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε μποϊκοτάροντας τον τηλεοπτικό αυτόν σταθμό,στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας και προσευχόμενοι στην Κυρία Θεοτόκο να μας συγχωρήσει και να μας ελεήσει΄΄

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)