Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Αυξάνονται οι πρόσφυγες και οι λαθρο-μετανάστες στα νησιά.




σχόλιο ιστολογίου: 
η λαθρο-εισβολή συνεχίζεται, με μία κυβέρνηση ανίκανη να διαφυλάξει τα σύνορα μας. Η ευθύνη του Υπουργού Άμυνας είναι τεράστια, και μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στα όρια της προδοσίας. Δεν μας διασφαλίζει κανείς ότι οι εισβολής δεν είναι Τούρκοι στρατιώτες ή τζιχαντιστές τρομοκράτες, οι οποίοι πλέον διαβρώνουν τα νησιά μας με τον εγκλωβισμό τους. 
Ξεπέρασαν τις 10.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και λαθρο-μετανάστες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αφού οι αφίξεις παραμένουν αυξημένες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία.



 Παράλληλα δεν υπάρχουν πλέον επαναπροωθήσεις αφού οι Τούρκοι έχουν
ανακαλέσει τους υπαλλήλους που ήταν εγκατεστημένοι στα ελληνικά νησιά. Η αύξηση των ροών θεωρείται, εμμέσως πλην σαφώς, ως μήνυμα πίεσης από την πλευρά της Τουρκίας καθώς καθυστερεί η υλοποίηση της συμφωνίας για την κατάργηση της βίζας στην πρόσβαση των Τούρκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, το τελευταίο 24ωρο αφίχθησαν συνολικά 90 άτομα (34 στη Λέσβο, 35 στη Χίο, τέσσερα στη Σάμο και 17 στην Κάλυμνο.) Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά (10.042) έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον πληθυσμό που μπορούν να φιλοξενήσουν τα κέντρα υποδοχής, που είναι χωρητικότητας 7.450 ατόμων. Παράλληλα αυξάνονται τα επεισόδια έντασης μεταξύ των προσφύγων μέσα στα κέντρα. Την ίδια στιγμή οι τοπικές κοινωνίες υφίστανται τις συνέπειες από την κάμψη της τουριστικής κίνησης. Ειδικά στη Λέσβο η μείωση της κίνησης υπολογίζεται στο 60%, γεγονός που υποχρεώσε τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού να κάνουν γενναίες εκπτώσεις προς τους Ελληνες.



Από την πλευρά της κυβέρνηση σημειώνεται ότι για την αποσυμφόρηση των κέντρων, εξετάζεται η μετακίνηση όσων η αίτηση ασύλου έχει εξεταστεί στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου να γίνει εκεί η εξέταση σε δεύτερο βαθμό.


  protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)