Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Ήρθα για μείνω, δεν είμαι αναλώσιμος» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας

«Ήρθα για μείνω, δεν είμαι αναλώσιμος» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας
«Αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο» τονίζει ο κ.Στουρνάρας    

«Δεν είμαι αναλώσιμος. Ήρθα για να μείνω» απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στους επικριτές του και τονίζει πως δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις υπουργών και βουλευτών «που ζητούν να ανοίξει το πουγκί».«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως την αποφασιστικότητά μου. Εγώ θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι» τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Real News.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι μόλις τα πράγματα αρχίζουν να πάνε καλά, ξεκινά να δέχεται πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές. «Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τις έχω ήδη αυτές τις πιέσεις και με στενοχωρεί πολύ. Γνωρίζω πόσο ευαίσθητη είναι ακόμα η κατάσταση. Αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο» τονίζει.

Για την πορεία της οικονομίας ο κ. Στουρνάρας επιμένει πως θα βγούμε στις αγορές το 2014, αισιοδοξεί ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και κλείνει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει και πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο» αναφέρει.
Ο υπουργός τόνισε ότι το μόνο που τον φοβίζει «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δηλαδή αστάθεια από εξωγενή παράγοντα».






Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Θεωρούμε ότι ο κύριος Στουρνάρας μαζί με τους φίλους του είναι οι πλέον τυχάρπαστοι πολιτικοί, όσο και να το θέλει δεν πρόκειται να μείνει, καθότι συμμετείχε ενεργά στην διάλυση της οικονομίας της χώρας μας. Αυτός  ο στόχος του δεν του δίνει την θέση να προβαίνει σε ενέργειες πάνω από την δικαιοσύνη και ούτε μπορεί να την παρακάμπτει όπως ανακοίνωσε για την απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.
Ξεκινά το δημοσίευμα για όσα χτίσανε, μόνο εμείς βλέπουμε ότι αυτοί έφεραν την καταστροφή, την ανεργία, την οικονομική ύφεση τις αυτοκτονίες, τους Αντισυνταγματικούς νόμους.
Αναρωτιόμαστε πως θα βγούμε στις αγορές το 2014; Ξεπουλώντας την χώρα μας με τις δήθεν ιδιωτικοποιήσεις, τελικά το 2014 τι θα παράγει η Ελλάδα;
Μεγάλη πρόοδο έκανε ο κυρ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σαν να είναι το μοναδικό πρόβλημα στην χώρα μας.
¨Ότι αφορά τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης υπάρχει εναλλακτική πρόταση να μειώσουν τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης στα επίπεδα της θέρμανσης και όχι το αντίθετο που έκαναν. Φυσικά έχουν ξεχάσει τι σημαίνει κράτος δικαίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)