Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καθυστερούν περαιτέρω οι αποκρατικοποιήσεις


Αναμένεται αλλαγή ηγεσίας στο ΤΑΙΠΕΔ

Την παραίτησή του στη διάθεση της νέας κυβέρνησης έθεσε ο ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Κουκιάδης, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που συστάθηκε από την «κυβέρνηση των τριών», ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ.

Κατά τις πληροφορίες, και ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Kωνσταντίνος Μητρόπουλος προτίθεται να πράξει κάτι ανάλογο, προκειμένου να δώσει στον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τη δυνατότητα επιλογής και αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν σήμερα εκπρόσωποι και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Να σημειωθεί πως ο εφετινός μνημονιακός στόχος των εσόδων 3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον ανέφικτος αφού μια σειρά από διαγωνισμούς που είχε προγραμματίσει να κάνει το Ταμείο όπως η πώληση των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, του ΟΠΑΠ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΔΑΘ και η αξιοποίηση του Ελληνικού ακυρώθηκαν από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
καθυστερεί το ξεπούλημα της χώρας μας, ευχόμαστε να καθυστερήσει για πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)