Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ, ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Απίστευτο, απίστευτο, απίστευτο. Επίσημα και με νόμο γινόμαστε υπόδουλοι.
Θυμάστε τι μας έλεγε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ότι θα κάνει αμέσως νόμο και θα το βάλει και στο Σύνταγμα ότι απαγορεύεται να πωληθεί η δημόσια περιουσία;;; Άπιστοι Θωμάδες, που δεν πιστεύατε τον πρωθυπουργό!!! Ε, ναι λοιπόν. Το είπε και το έκανε ο άνθρωπος.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Είναι η πρώτη ημέρα του Μαΐου και η γιορτή της Άνοιξης.

Ο Μάιος, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), η οποία ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη Μαία που σημαίνει τροφός και μητέρα.

Η Μάγια ταυτίστηκε με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, τη μητέρα του Ερμή στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας Μάιος.

Ο Μάιος είναι ο 5ος μήνας του χρόνου, ο οποίος αντιστοιχεί στον αρχαίο μήνα Θαργηλίωνα που γιορταζόταν με τα περίφημα Ανθεοφόρια. Ήταν αφιερωμένος στη θεά της γεωργίας Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη, που τον μήνα αυτόν βγαίνει από τον Άδη κι έρχεται στη γη. Γιορτές γίνονταν και στην αρχαία Ρώμη που τις έλεγαν "ροσύλλια" τις οποίες διατήρησαν και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες.

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ - ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ

Η 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης (Σοσιαλιστικής) Διεθνούς στις 20 Ιουλίου 1889 στο Παρίσι, εις μνήμην των θυμάτων του μακελειού του Σικάγου την 1η Μαΐου του 1886, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά εργατών που διεκδικούσαν οκτάωρη εργασία και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Την 1η Μαΐου 1886, με βασικό αίτημα το οκτάωρο και οδηγό τις επιτυχημένες διεκδικήσεις Καναδών συναδέλφων τους, τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού την περίοδο εκείνη στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να δουλεύουν αμέτρητες ώρες, ακόμα και Κυριακές, χωρίς κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο.

Στην απεργία συμμετείχαν περίπου 350.000 εργάτες από 1.200 εργοστάσια, ενώ στην πορεία-διαδήλωση του Σικάγου πήραν μέρος περισσότεροι από 90.000 εργαζόμενοι.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ZEITGEIST - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ZEITGEIST
Άν θρωποι και ιδέες πίσω από την ταινίαzeitgeist
Γι' αυτούς που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις ζυμώσεις και τις εξελίξεις στον χώρο της νεοεποχίτικης διανόησης, ήταν θέμα χρόνου πριν το συνομωσιολογικό  πνεύμα της εποχής οργανωθεί σε σύστημα και φυσικά, αγγίξει θρησκευτικά θέματα. Η μόνη έκπληξη ήταν ίσως, ότι τελικά τίποτα δεν είναι άσχετο ή ανεξάρτητο, τίποτα δεν είναι αυθόρμητο, αλλά όλα έχουν τον σκοπό και τον στόχο τους και εργάζονται ασταμάτητα για την επίτευξή του. Και αφού μας παραμύθιαζαν κάποια χρόνια με τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας, για ανθρώπους πίσω από παρασκήνια που κινούν τα νήματα, που βρίσκονται πίσω από κάθε πόρτα και παρακολουθούν, που καθοδηγούν την παγκόσμια ιστορία, πολιτική, δημόσια και ιδιωτική ζωή, και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτοί που μας τα αποκαλύπτουν είναι οι ίδιοι εκτός συστήματος, outsiders με υψηλό I. Q., που μπορούσαν να βρουν την αλήθεια που κρύβονταν πίσω από τα γεγονότα, να τα ερμηνεύσουν, και να μας ενημερώσουν,  τελικά αποδεικνύεται ότι είναι και αυτοί μέρος του δόλιου μηχανισμού εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και παραπλάνησης του κόσμου, με μόνο στόχο την προσβολή της αξιοπιστίας του Χριστιανισμού. Για άλλη μια φορά ο Χριστός και οι Χριστιανοί κατασυκοφαντούνται, όχι από καινοφανή κινήματα αλλά από τις ίδιες παλιές, γνωστές οργανώσεις του αποκρυφισμού, της θεοσοφίας, του μασονισμού.

90 + 1 ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Πως καταλήξαμε να χρωστάνε και οι αγέννητοι, χωρίς ποτέ να μπεί κανείς υπεύθυνος φυλακή.

Μια ιστορική αναδρομή στο ΠΑΣΟΚ, απάντηση στην δήλωση του πρωθυπουργού:

"Εμείς τουλάχιστον δεν κλέψαμε"....


ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ


Η Τριχόπτωση δεν είναι πάντα αθώα
 Προβλήματα τα οποία μπορούν να δηλητηριάσουν την ομορφιά της ζωής.

Πολλές φορές υποφέρουμε από μικρά προβλήματα τα οποία μπορούν να δηλητηριάσουν την ομορφιά της ζωής. Ένα απ' αυτά είναι η Τριχόπτωση η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε φύλλο και σε κάθε ηλικία. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούμε ότι είναι ένα γεγονός το οποίο έτσι συμβαίνει, ότι μπορεί να οφείλεται στην ηλικία και εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα για να την αντιμετωπίσουμε.

ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ.


Όσο μεγαλύτερη χρονική περίοδο μια μητέρα θηλάζει το νεογέννητο παιδί της, τόσο μεγαλώνει ο εγκέφαλός του και τόσο αυτό αποκτά αυξημένες νοητικές δυνατότητες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του εγκεφάλου ενός θηλαστικού (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων) και του χρόνου θηλασμού. 

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ZEITGEIST

                 Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ZEITGEIST

Του Σπύρου Αργυρού
πηγή: Παγκύπρια Ένωσις Γονέων
http://www.ppu.org.cy/neesprosthikes189.html


Πολύς λόγος γίνεται τελευταίως για το ντοκιμαντέρ Zeitgeist , το οποίο έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα της αθεϊστικής προπαγάνδας. Πρόκειται για μιαν αμερικανική ταινία, την οποία δυστυχώς παρακολούθησαν δωρεάν, εκατομμύρια άτομα ανά την υφήλιο, μέσω του διαδικτύου. Είναι πολλοί αυτοί που πίστεψαν στο αντιχριστιανικό περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, χωρίς να καλοεξετάσουν εάν τα στοιχεία που παραθέτει είναι αληθή, έχουν αποδείξεις, παραπομπές, βιβλιογραφία, ακαδημαϊκό κύρος και πόσες αυθεντίες συμφωνούν με τους συντελεστές του έργου.
Τίποτε από όλα αυτά.
Zeitgeist ή Geist der Zeit ή Geist der Zeiten το zeit έχει τη σημασία της «χρονικής περιόδου – εποχής» ενώ το geist αυτή του «πνεύματος». Ζeitgeist λοιπόν σημαίνει το «πνεύμα της εποχής»!

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Ο Οδηγός Καταναλωτών είναι το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να σε ενημερώσει για την πολιτική των εταιριών ζωικών προϊόντων απέναντι στα μεταλλαγμένα. Παρουσιάζει τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διεξάγει η Greenpeace στην οποία συμμετέχουν οι εταιρίες αυτές και υπάρχει επειδή είναι δικαίωμά σου να γνωρίζεις την αλήθεια, και να μπορείς να επιλέξεις αν θα καταναλώσεις μεταλλαγμένα ή όχι.Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ.


Η εικόνα της Αναστάσεως στην ορθόδοξη Εκκλησία έχει δύο τύπους: Ο ένας είναι η κάθοδος του Χριστού στον Άδη, ο δεύτερος εικονογραφικός τύπος είναι εκείνος που εικονίζει άλλοτε τον Πέτρο και τον Ιωάννη στο κενό Μνημείο και άλλοτε τον άγγελο που «επί τον λίθο καθήμενος» εμφανίστηκε στις Μυροφόρες.

Αργότερα η εικόνα της Αναστάσεως του τύπου αυτού πλουτίστηκε με τις σκηνές της εμφάνισης του Χριστού στη Μαρία Μαγδαληνή (το «Μη μου άπτου») και στις δύο Μαρίες (το «Χαίρε των Μυροφόρων»). 

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

"ΚΡΙΣΗ" - ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ.

Ένα ντοκιμαντέρ για την ψεύτικη κρίση, ποιοι την έφτιαξαν με ποιους μηχανισμούς και για ποιο απώτερο σκοπό.... παρακολουθήστε το:


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ


Η ψευδαίσθηση ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ ή NBG) είναι δημόσια κυκλοφορεί μεταξύ των συζητήσεων των πολιτών. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική τράπεζα όπως μας ενημερώνει η ίδια μέσω του Υπουργού Οικονομικών. Εκτός αυτών διατηρεί και off Shore εταιρεία στα νησιά Cayman από κοινού με την Credit Bank Suisse εν ονόματι C.P.T. Invesments

ΟΙ ΣΠΙΘΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ


Σε προηγούμενες αναρτήσεις μας παρουσιάσαμε τις θέσεις μας απέναντι στον κίβδηλο πατριωτισμό και την δήθεν ανυπακοή που κηρύττει ο Θεοδωράκης και το κόμμα του , το οποίο για επικοινωνιακούς λόγους κατα τα πρότυπα του Ανδρέα Παπανδρέου το ονόμασε "κίνηση" ,για να αποφύγει την λέξη "κίνημα" που θα δημιουργούσε αναγκαστικούς συνειρμούς.

Εδώ και πολύ καιρό δημοσιεύσαμε μια παλαιότερη συνέντευξη του κ. Θεοδωράκη στο γνωστό νεοειδωλολατρικό περιοδικό των Δωδεκαθεϊστών "Δαυλός" (βλ.εδώ ),το περιεχόμενο της οποίας δεν αφήνει πολά περιθώρια σε έναν χριστιανό για να καταλαβει ότι αυτό το "σύμβολο" υιοθετεί πληρως τις απόψεις και τις θέσεις αυτών των σύγχρονων αποκρυφιστών της "Νέας Εποχής".

ΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ CIA?


Το Facebook δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ’ότι οι ίδιοι περίμεναν.
Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία «The Overlord» (Ο Επικυρίαρχος)…
 Στη φωτογραφία ο τρίτος από αριστερά είναι ο ίδιος ο Μαρκ Zuckerberg
Στη φωτογραφία ο τρίτος από αριστερά είναι ο ίδιος ο Μαρκ Zuckerberg
Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:
«Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA».

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ. ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ.


ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ;

Η φωτογραφία είναι βραβευμένη με βραβείο Πούλιτζερ το 1994 και τραβήχτηκε στο Σουδάν στη διάρκεια του λοιμού. 
Η φωτογραφία απεικονίζει ένα παιδί που χτυπήθηκε από την πείνα το οποίο σέρνεται προς μια βάση σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Ενημέρωση για τις νέες ρυθμίσεις δημοσιεύσεων στο Facebook
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποιες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Μάρτιο στο Facebook (FB από εδώ και πέρα) και θεωρήσαμε πως μπορεί να σας ενδιαφέρουν!
Σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε μαζί σας με αυτόν τον τρόπο γιατί είναι ευκολότερο να το μοιραστέιτε / share με τους φίλους σας
Στο θέμα μας τώρα:
Αναρωτηθήκατε γιατί τον τελευταίο καιρό όταν ανεβάζετε κάποια δημοσίευση στο προφίλ σας (πχ στο status/κατάσταση ή φωτογραφίες κτλ) σχεδόν πάντα ένας συγκεκριμένος αριθμός φίλων σχολιάζει και κάνει Like/ Μου Αρέσει?

ΠΑΤΑΤΑ - ΣΠΟΡΑ, ΦΥΤΕΥΜΑ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

Το διάλεγμα του σπόρου

Ο πρώτος και πιο σημαντικός όρος για την επιτυχία της πατατοκαλλιέργειας είναι η εκλογή των κατάλληλων πατατών για την σπορά .
Ως σπόρος της πατάτας για την γεωργική καλλιέργεια, χρησιμοποιούνται στη πράξη οι κόνδυλοι, δηλαδή η πατάτα, η οποία είναι ένα κομμάτι του κορμού (ένα μόσχευμα στη γλώσσα των κηπουρών).Επομένως όπως για τον πολλαπλασιασμό του αμπελιού, της ιτιάς, της λεύκας, της κυδωνιάς, της τριανταφυλλιάς, της συκιάς, της ροδιάς και άλλων παρόμοιων θάμνων και δέντρων,
 οι οποίοι πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα, φροντίζουμε να πάρουμε τις βέργες ή τα μοσχεύματα από υγιείς και εκλεκτές ποικιλίες, το ίδιο πρέπει να φροντίσουμε και για το σπόρο της πατάτας.

ΠΟΛΕΜΟΣ.

Είναι αναπόφευκτος όταν ισχύουν τρεις παράγοντες: Η πρόκληση από τον αντίπαλο, η παρουσία ενός δημοφιλούς ηγέτη στον οποίο υπακούει ο λαός και η αναπτέρωση του πατριωτικού πνεύματος. Τότε ακριβώς ξεσπάει το κακό...


Επτά χιλιετίες σφαγών

Διαμελισμένα σώματα, διαλυμένες ζωές, συντρίμμια, ηρωικές πράξεις, προσφυγιά. Γιατί κάνουμε πόλεμο; Πρόκειται για συμπεριφορά γραμμένη στα γονίδιά μας ή αποτελεί όψη της πολιτισμικής μας συγκρότησης και μπορούμε να τον αποφύγουμε; Παρατηρώντας τα ζώα, διαπιστώνουμε ότι τα περισσότερα δεν πολεμούν μεταξύ τους. Συνήθως υποτάσσονται στον πιο ισχυρό, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις οδηγούνται σε μάχες που δεν έχουν θύματα. Μοναδική εξαίρεση μερικοί χιμπατζήδες στην Τανζανία, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αιματηρές συγκρούσεις.

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ FACEBOOK.

Πως να επικοινωνήσετε με το Facebook: 120 φόρμες
Όσο εκπληκτικό εργαλείο είναι το facebook για να επικοινωνούμε με φίλους, συγγενείς και συμμαθητές που έχουμε να δούμε από το δημοτικό, το να επικοινωνήσουμε με το facebook για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουμε με τις υπηρεσίες τους είναι πολύ πιο δύσκολο - δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια διεύθυνση support@facebook.com. Αυτό δεν σημαίνει πως το facebook δεν θέλει να ακούσει τα προβλήματά μας. Απλά, είναι ελαφρώς πιο δύσκολος ο τρόπος.
Η μόνη μέθοδος επικοινωνίας με το facebook είναι μέσα από φόρμες επικοινωνίας που βρίσκονται στο Help Center. Αντί όμως οι φόρμες αυτές να βρίσκονται όλες σε ένα σημείο, είναι διάρπαρτες στις διάφορες κατηγορίες. Για παράδειγμα, αν έχουμε πρόβλημα πως δεν μπορούμε π.χ. να κάνουμε Like σε μια συγκεκριμένη φωτογραφία, πρέπει να κάνουμε τα εξής:

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 23-4-11'Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ' BLU SKY

VIDEO 23-4-11 από τη συζήτηση στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού BLU SKY'Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ'  με θέμα 'Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤH' .

Καλεσμένοι ήταν ο κ. ΣΤΑΘΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (οικονομολόγος) 

και ο Πατήρ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ.ΧΡΗΜΑΤΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ;


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑ
  Είναι οποιοδήποτε εμπορεύσιμο αγαθό ή υπηρεσία που χρησιμοποιείται από μια κοινωνία ως υποκατάστατο αξίας, ένα μέσο ανταλλαγής, και μια μονάδα υπολογισμού. Δεδομένου ότι οι ανάγκες προκύπτουν φυσικά, οι κοινωνίες δημιουργούν ένα συναλλακτικό μέσο όταν δεν υπάρχει κανένα. Σε άλλες περιπτώσεις, μια κεντρική αρχή δημιουργεί ένα συναλλακτικό μέσο, αυτή είναι συχνότερα η περίπτωση στις σύγχρονες κοινωνίες με τα χαρτονομίσματα.
Η αξία των χρημάτων προκύπτει κατά ένα μέρος από τη χρησιμότητά του ως μέσο ανταλλαγής εντούτοις η χρησιμότητά του ως μέσου ανταλλαγής εξαρτάται από την αναγνώριση της αγοραστικής του αξίας. Ως εκ τούτου αυτές οι δύο πτυχές των χρημάτων είναι αλληλοεξαρτώμενες.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ BOTNET

Ο υπολογιστής σας μπορεί να είναι ήδη μαριονέτα στα χέρια επίδοξων ληστών χωρίς να το έχετε αντιληφθεί. Πώς όμως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Οι γερμανοί ειδικοί της G Data εξηγούν τι εστί botnet.

Ως botnet ορίζεται ένα δίκτυο υπολογιστών, το οποίο ελέγχεται εξ αποστάσεως από τον λεγόμενο botmaster χωρίς τη γνώση ή την έγκριση των κατόχων των μεμονωμένων υπολογιστών. Οι υπολογιστές που είναι μέλη του δικτύου αυτού ονομάζονται ζόμπι.

Ο botmaster μπορεί να χρησιμοποιεί αυτούς τους υπολογιστές-ζόμπι για διάφορους παράνομους σκοπούς. Καθώς μπορεί να έχει πρόσβαση στον κάθε υπολογιστή-ζόμπι σαν να βρισκόταν ο ίδιος μπροστά σε αυτόν, είναι δυνατή τόσο η πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος όσο και η χρήση της σύνδεσης δικτύου του υπολογιστή, χωρίς να το αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης του.

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.


Σημαντικές για τη διατροφή και τον οργανισμό μας είναι οι πρωτεΐνες. Ως γνωστόν, η πλουσιότερη σε πρωτεΐνες τροφή είναι το κρέας, το οποίο όμως στερούμαστε την περίοδο της Σαρακοστής. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν όταν νηστεύουμε ώστε να συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα απαραίτητα για τον οργανισμό μας συστατικά; Οι ειδικοί παρουσιάζουν μερικές… νηστίσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΘΕΟ.

alt
 Στην μηδενιστική εποχή που ζούμε πού μπορούμε να ελπίζουμε; Όλες οι ελπίδες μάς έχουν απογοητεύσει. Μόνο μια πραγματικά μπορεί να μείνει ακλόνητη. Η ελπίδα σ’ Αυτόν που μας αγαπάει περισσότερο, σ’ Αυτόν που λόγω της μεγάλης φιλανθρωπίας Του, έστειλε τον Υιό Του, για να συντελεστεί το σχέδιο της αγάπης Του προς τον άνθρωπο. Ο Χριστός Ανέστη και όπως σήκωσε τον Αδάμ από την πτώση του, έτσι καλεί και εμάς σε έγερση, να κατανοήσουμε πάνω απ’ όλα ότι ο προσανατολισμός και η ελπίδα μας πρέπει να βρίσκεται περισσότερο στον ουρανό και λιγότερο στο κόσμο αυτό.

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ.

Οδεύουμε προς ένα μονοπάτι δυσοίωνο και μαρτυρικό. Το δημόσιο χρέος αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όμως αυτή η αλήθεια επισείεται σήμερα από τα θύματα της αντιδημοκρατικής εκτροπής, αλλά και από όσους την καλύπτουν.

Το μήνυμα προς κάθε εκδήλωση αγανάκτησης είναι ρητό. «Καθίστε φρόνιμοι, μην διαμαρτύρεστε, γιατί με τις αντιδράσεις σας θα εξαναγκάσετε την εξουσία να γίνει ωμότερη και πιο απροκάλυπτη».

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το παρόν βίντεο αποφάσισα να το υποτιτλίσω καθώς αποκαλύπτει κάποια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τη σχέση που έχει ο Σιωνισμός με την αδιαμφισβήτητη σεξουαλική προπαγάνδα που ζούμε στις ....

μέρες μας.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ευχαριστώ.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.

Είναι πολλοί Έλληνες και Απόδημοι αδελφοί μας οι οποίοι κάθε έτος προσέρχονται στα Ιεροσόλυμα για να δουν και ακουμπήσουν το Άγιο Φως που κρατάν στα χέρια τους, του οποίου η φλόγα δεν τους καίει. Το Άγιο Φως συμβολίζει αλλά και υπενθυμίζει με θαυματουργικό τρόπο την Ανάσταση του Χριστού. Είναι ένα Θεόσταλτο θαύμα δια μέσου των αιώνων από το Φως του κόσμου, που είναι ο Χριστός, για τον κόσμο. Η επιστήμη δεν έχει την δυνατότητα να εξηγήσει αυτό το μεγάλο θαύμα και αυτή την φορά προς τιμή της δεν τόλμησε να αποφανθεί ούτε θεωρητικά.
Το Άγιο Φως θα φωτίζει τον κόσμο έως την αιωνιότητα και οι άνθρωποι αισθάνονται την παρουσία του Θεού ανάμεσά τους. Αυτό ακριβώς το Άγιο Φως να φωτίζει όλη την ανθρωπότητα για ένα καλύτερο αύριο.
Σε ένα αληθινό θαύμα άλλωστε πως να αποφανθεί η επιστήμη ; Όμως το Apodimos.com απαντώντας σε μια Τηλεοπτική Εκπομπή ελληνικού καναλιού που αφορούσε το Άγιο Φως, στην οποία γινόταν λόγος για ύπαρξης χημικών ουσιών οι οποίες ανάβουν μόνες τους, την οποία είδε όλος Απόδημος Ελληνισμός, θα γνωρίσουμε τα πιο κάτω όσον αφορά το Άγιο Φως.
·          την τελετή του Αγίου Φωτός
·          το Αγιο Φως να διασχίζει όλα τα μέρη του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως
·          μια μπάλα φωτός διέσχισε το πλήθος και πήγε και άναψε την λαμπάδα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου
Για αυτό το λόγο θα παρουσιάσουμε στους πολυπληθείς επισκέπτες και αναγνώστες μας τα πιο κάτω όσον αφορά το Άγιο Φως .

ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

Βασανισμών ηλικιωμένων για την σύνταξη
Στήνουν κομπίνες για να καρπωθούν περιουσίες ηλικιωμένων, διαπράττουν στυγερά εγκλήματα με θύματα αθώες γριούλες και ανήμπορους γέροντες προκειμένου να κλέψουν το κομπόδεμά τους, και «σκηνοθετούν» ολόκληρες επιχειρήσεις για να αρπάξουν λίρες ή χρυσαφικά. 

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.

Την ώρα που κάποιοι θα σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία στον κήπο τους, κάποιοι άλλοι θα στέκονται στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαγητό. Φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης στα συσσίτια των ιδρυμάτων στρέφονται μαζί με τους μετανάστες και χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αλλά και νέοι κάτω των τριάντα ετών με πτυχία και ξένες γλώσσες που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά!
    
Σύμφωνα με τα στοιχεία των δήμων, ώς και 30% έχει αυξηθεί φέτος σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στις μητροπόλεις και τα ιδρύματα για βοήθεια σε τρόφιμα, ρούχα, αλλά και χρήματα προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους ή κάποια από τα βασικά έξοδα του σπιτιού. 


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ.

Η αλήθεια για τον νεκρό εξωγήινο στη Σιβηρία!
Το παρακάτω βίντεο εμφανίζεται από πολλούς διαδικτυακούς τόπους σε όλον τον κόσμο ως "μία ανακάλυψη που έχει ταράξει την επιστημονική κοινότητα"!
Ενας Ρώσος χρήστης του ιντερνετ με το ψευδώνυμο , «Sasha από τη Βαϊκάλη», έκανε την ανάρτησή του στις 14 Απριλίου. Στο βίντεο υποτίθεται ότι βλέπουμε έναν νεκρό εξωγήινο θαμμένο στο χιόνι, σε μια περιοχή, που (σύμφωνα πάντα με τον Sasha) βρίσκεται στα σύνορα της Ρωσίας με την Μογγολία και πιο συγκεκριμένα στη Δημοκρατία της Μπουργιατίας.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Για τους ορθόδοξους η Ανάσταση του Κυρίου είναι η μεγαλύτερη εορτή της χριστιανοσύνης και στη χώρα μας εορτάζεται με μεγάλη κατάνυξη σε κάθε τόπο που φέρει και τα δικά του ιδιαίτερα έθιμα.

Η νηστεία της Σαρακοστής, το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη, ως είθισται στις περισσότερες περιοχές, τα λαμπριάτικα κουλούρια και τσουρέκια που φτιάχνουν οι νοικοκυρές, η παραδοσιακή μαγειρίτσα και το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τα βεγγαλικά είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Πάσχα των Ελλήνων. Ο κάθε τόπος όμως έχει τα δικά του ξεχωριστά έθιμα για να καυχηθεί. Ας δούμε μερικά απ'αυτά

ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ(Πατρος Ευσεβιου)

Ανάσταση! Ένας μοναδικός θρίαμβος. Ένας θρίαμβος όχι συνηθισμένων διαστάσεων, αλλά θρίαμβος κοσμικών, και χρονικώς αιωνίων διαστάσεων.
       «Ουρανοί μεν επαξίως ευφραινέσθωσαν, γη δε αγαλλιάσθω». «Εορταζέτω δε κόσμος ορατός τε και αόρατος», γιατί «τα σύμπαντα σήμερον χαράς πληρούνται». «Άγγελοι και άνθρωποι την του Σωτήρος υμνούσι τριήμερον έγερσιν». «Λαοί υμνούσι... Πάσχα μέγα εξανατείλαν υπό του Αναστάντος εκ τάφου Χριστού του ζωοδότου και Λυτρωτού πάσης κτίσεως». «Ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια» αναγνωρίζουν το μεγάλο και μοναδικό γεγονός της Αναστάσεως. Και δικαιολογημένα ψάλλει η Εκκλησία θριαμβευτικά και με ακράτητον ενθουσιασμό την Ανάσταση. «Ώφθη φως απρόσιτον ημίν λάμπων από του τάφου ωραίος Χριστός ο Κύριος. Άδης ηχμαλώτισται. σατάν ηφάνισται. χαίρει κόσμου τα πέρατα», μέλπει Εκκλησία του Χριστού.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

ΚΑΙ ΤΑ ANDROID ΚΙΝΗΤΑ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ"


Μπορεί τα iPhones να βρίσκουν αμέσως το στίγμα οποιουδήποτε σε οποιοδήποτε σημείο της γης και εάν βρεθεί, αλλά τώρα και τα κινητά Android μπορούν να μας "κατασκοπεύουν" παντού.

Ο άνθρωπος που σχεδίασε αυτή την εφαρμογή, ο Μάγκνους Έρικσον, σημειώνει ότι η λειτουργία GPS των συσκευών Android είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται και στα iPhones, χωρίς σημαντικές διαφορές. Τα κινητά διαθέτουν ένα μικρό "πύργο ελέγχου" με ραντάρ το οποίο είναι σε θέση να στοχοποιήσει θέσεις σε μέγαλη χιλιομετρική απόσταση.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι Δέκα Εντολές;

Απάντηση: Οι Δέκα Εντολές είναι δέκα νόμοι στην Αγία Γραφή που έδωσε ο Θεός στο έθνος του Ισραήλ αμέσως μετά την έξοδό τους από την Αίγυπτό. Οι Δέκα Εντολές είναι βασικά μια συνοπτική απόδοση των 600+ εντολών που περιέχει ο Νόμος της Παλαιάς Διαθήκης. Οι πρώτες τέσσερις εντολές έχουν να κάνουν με τη σχέση μας με το Θεό. Οι επόμενες έξι εντολές έχουν να κάνουν με τις σχέσεις μεταξύ μας. Οι Δέκα Εντολές αναφέρονται στην Αγία Γραφή στην Έξοδο 20:1-17 και στο Δευτερονόμιο 5:6-21 και είναι οι ακόλουθες:


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ


Στροφή στην παιδεία

'Eνα από τα βασικά μηνύματα που μετέφερε το κίνημα του Διαφωτισμού και στον ελληνικό χώρο ήταν η αποδέσμευση του πνεύματος από τα στεγανά της μεσαιωνικής σκέψης και η χρήση των εργαλείων των νέων επιστημών και της νέας φιλοσοφίας για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τη δεισιδαιμονία και για τη διάπλαση σωστών πολιτών. Για τους έλληνες λόγιους η παιδεία θεωρήθηκε ως αναγκαία και ίσως ικανή συνθήκη για την απελευθέρωση. ΄Eτσι, ο φωτισμός του Γένους κατέστη το λάβαρο όλων των διαφωτιστών. "Δράξασθε παιδείας" ήταν το σύνθημα του Aδαμάντιου Kοραή, ο οποίος από τη Γαλλία που βρίσκεται αναλαμβάνει σημαντικό εκδοτικό έργο με στόχο τη γνωριμία των νεοελλήνων με τους προγόνους τους αλλά και με τις σύγχρονες ιδέες που συγκλόνιζαν την Eυρώπη.

ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!


Δε χωράει στο ψέμα η αλήθεια… Ούτε το φως στο σκοτάδι…
Δε φτάνει ο κίβδηλος λόγος να δαμάσει τα αφηνιασμένα άλογα, να γητέψει τα τρομοκρατημένα όνειρα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ "ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Μια προσφιλής συνήθεια των χρηστών του διαδικτύου είναι να μοιράζονται την τοποθεσία τους.
Με υπηρεσίες όπως το Google Latitude μπορούν να ενημερώνουν τους φίλους τους για το πότε είναι κοντά τους. Επίσης το Foursquare έχει μετατρέψει την αναφορά των παραπάνω ενημερώσεων σε παιχνίδι.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Από το φως της Μεγάλης Πέμπτης – με το Μυστικό Δείπνο: την παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας – μπαίνουμε στο σκοτάδι της Μεγάλης Παρασκευής, στην ημέρα δηλαδή του Πάθους του Κυρίου, του Θανάτου και της Ταφής Του.Στην πρώτη Εκκλησία αυτή η ημέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, ονομαζόταν «Πάσχα του Σταυρού». Πραγματικά, αυτή η ημέρα, είναι η αρχή της Διάβασης, του Περάσματος, του οποίου το βαθύτερο νόημα θα μάς αποκαλυφθεί σιγά – σιγά, πρώτα στη θαυμαστή ησυχία του Μεγάλου και Ευλογημένου Σαββάτου και ύστερα, στη χαρά της Αναστάσιμης Ημέρας.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

I-DOSER ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ.

του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου
Tο διαδικτυακό ηχητικό ναρκωτικό
H δημιουργία και το λανσάρισμα ενός πραγματικού ηλεκτρονικού ναρκωτικού, μέσα από μια φανταστική(;) συνεδρίαση της ομάδας των αδίστακτων επιχειρηματιών-κατασκευαστών του...
Eίναι γνωστό πως ο «παράδεισος» του Διαδικτύου, εκτός από τις διάφορες νόμιμες δραστηριότητες ενημέρωσης, παρέχει και τη δυνατότητα πλείστων άλλων παράνομων ενεργειών (εμπόριο όπλων, ηλεκτρονικός τζόγος, διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού κ.ά). Eπιπλέον, το εμπόριο ναρκωτικών, παράνομων ουσιών και φαρμάκων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική άδεια, είναι μία από τις βασικές συνιστώσες των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων.