Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ


Αρχίζουν τα σεμινάρια για τους επαθίτες δασκάλους

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων φέρνει τους συγγραφείς των τουρκικών βιβλίων που διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία με σκοπό να παραδώσουν σεμινάρια στους δασκάλους-αποφοίτους της ΕΠΑΘ.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων (MÇEP), γνωστό και ως πρόγραμμα Φραγκουδάκη στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον σύλλογο αποφοίτων της ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου και με τον σύλλογο αποφοίτων της ΕΠΑΘ-Ξάνθης, φέρνει σε Κομοτηνή και Ξάνθη τους συγγραφείς των βιβλίων που διδάσκονται στην τουρκική διδακτέα ύλη, με σκοπό να κάνουν σεμινάρια. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούνε με συντονιστή τον επικεφαλής του τομέα των τουρκικών του προγράμματος MÇEP Ηρακλή Μηλλά και από την Τουρκία θα μετάσχουν 6 συγγραφείς βιβλίων που θα εκπαιδεύσουν τους δασκάλους-αποφοίτους της ΕΠΑΘ σχετικά με τα βιβλία. Τα σεμινάρια θα αρχίσουν ταυτόχρονα στις 15 Δεκεμβρίου σε Κομοτηνή και Ξάνθη και θα τελειώσουν στις 17 Δεκεμβρίου. Στα τριήμερα αυτά σεμινάρια θα μετάσχουν συνολικά 6 ειδικοί εκπαιδευτές –συγγραφείς των βιβλίων τουρκικών που διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία- 4 για τα βιβλία των τουρκικών και 2 για τα μαθηματικά.

Στα σεμινάρια που θα αρχίσουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή αναμένεται να συμμετάσχουν οι 200 εγγεγραμμένοι απόφοιτοι ΕΠΑΘ του συλλόγου Κομοτηνής-Έβρου και αντίστοιχα οι 180 της Ξάνθης.
Τα σεμινάρια θα δίνονται σε ομάδες των 60 ατόμων, θα αρχίσουν ώρα 16.00 Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και θα τελειώσουν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 14.00.
Κατά την διάρκεια των σεμιναρίων οι συγγραφείς των βιβλίων που χρησιμοποιούνται στην τουρκική διδακτέα ύλη παραδώσουν συνολικά 80 ώρες μαθημάτων.
Περιοδικό Αζινλίκτσα 25-11-2011
Σχόλιο : Ένα χρόνιο αίτημα του προξενείου και των φερέφωνων του ικανοποιείται. Μάθαμε λοιπόν ότι το πρόγραμμα Φραγκουδάκη έχει και συντονιστή για τα τουρκικά. Για τα πομάκικα άραγε υπάρχει ; Ή μήπως οι Πομάκοι δεν έχουν δικαίωμα να διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)