Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011.


   Η συγκέντρωση – διαμαρτυρία στις 6 Φεβρουαρίου 2011 στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, μετά την προσέλευση  χιλιάδες λαού (εκτιμάται πάνω από 15000). Παρευρέθηκαν ιερείς, θρησκευτικές οργανώσεις, πιστοί και κάθε Έλληνας που επιθυμούσε να δηλώσει την αντίθεση του στη «Κάρτα Πολίτη», σε μια ήρεμη και ειρηνική συγκέντρωση που διοργανώθηκε από την «Συντονιστική Επιτροπή κατά της κάρτας του πολίτη» στη Βουλή των Ελλήνων. Μίλησαν ιερείς και εκπρόσωποι θρησκευτικών οργανώσεων, με κύριο στόχο να δοθεί στην πολιτεία το δυνατό ΟΧΙ στη ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ αλλά και στη ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ που προωθεί παράλληλα η κυβέρνηση. Αρχικά μίλησε ο π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ, στη συνέχεια ο π. ΜΕΘΟΔΙΟΣ ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και αργότερα ο π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ  ο οποίος με ένα πολύ δυνατό λόγο και έντονο ύφος ξεσήκωσε τους  συγκεντρωμένους και στη συνέχεια αρκετοί άλλοι ομιλητές. Τέλος διαβάστηκε το ψήφισμα της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας κατά της Κάρτας του Πολίτη (http://anavaseis.blogspot.com/2011/02/62_8881.html) και ακολούθησαν το τροπάριο της Υπερμάχω και ο Εθνικός Ύμνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη συγκέντρωση κατά της κάρτας  πολίτη και περισσότερο οργανωμένη από αυτή της 12/12/2010 στην οποία εκτιμάτε ότι είχαν παρευρεθεί στο ίδιο σημείο περίπου 5000 άνθρωποι. Ανακοινώθηκε ότι θα ακολουθήσει και άλλη συγκέντρωση– διαμαρτυρία, στις 27 Μαρτίου, στο Πεδίον του Άρεως και σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε όγκο.
 Ήμασταν  εκεί για να δηλώσουμε το ΟΧΙ μας στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, το ΟΧΙ στη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και το ΝΑΙ στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας. Η συγκέντρωση περιορίστηκε αρχικά στον γύρω χώρο από την έξοδο του ΜΕΤΡΟ στη πλατεία Συντάγματος μετά την επέμβαση της αστυνομίας υποχρεώνοντας έτσι τους διοργανωτές, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων  μπροστά από την Βουλή ήταν διακριτική. Μετά το πέρας οι διαδηλωτές πέρασαν απέναντι την Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας φτάνοντας μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, φωνάζοντας συνθήματα και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.
Θα επιθυμούσαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν ενεργά για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης καθώς και όσους παραβρέθηκαν και ιδιαιτέρως τους ανθρώπους που ήρθαν από την επαρχία.
Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες από την συγκέντρωση.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)