Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Σπύρος Γιαννιώτης και Μαριάννα Λυμπερτά

Σπύρος Γιαννιώτης: Ένας σημαιοφόρος με ήθος και καρδιά
"Τόσο κοντά και τόσο μακριά" βρέθηκε από το όνειρό του ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Έλληνας κολυμβητής στα 10 χλμ. open water. Ένας κορυφαίος αθλητής των θαλασσών, που με την συγκλονιστική προσπάθειά του προσέφερε έντονες συγκινήσεις και αισθήματα υπερηφάνειας στους Έλληνες.
Μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο, αλλά ουσιαστικά είναι νικητής: ο τέταρτος ολυμπιονίκης φέρνει αναγνώριση και διάκριση στη χώρα, κάτι που επισφραγίστηκε με το να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής σημαίας - σαν ελάχιστος φόρο τιμής- και ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο στάδιο του Λονδίνου κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.
Το όνειρό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Σαγκάης ήταν το ολυμπιακό μετάλλιο που λίγα δευτερόλεπτα διαφορά δεν του επέτρεψαν να το χαρεί. Ένας αθλητής με δύναμη, ήθος και ευαισθησίες, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μετά τον τερματισμό και την 4η θέση στο μαραθώνιο κολύμβησης. Ο ίδιος άνθρωπος που ζήτησε "Συγγνώμη" από τους Έλληνες γιατί δεν τους πρόσφερε τη χαρά του μεταλλίου...
Ο αγώνας του όμως, δεν τελείωσε και αυτό το επιβεβαίωσε και ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος με δηλώσεις του, αναφέροντας ότι "χρόνια του αξίζει το μετάλλιο, οι προσπάθειες του όλα αυτά τα χρόνια είναι τρομερές. Ό,τι έχει χτίσει ο Σπύρος το έχει χτίσει με επιμονή, κόπο, προσπάθεια και προπόνηση...". Ο κ. Γέμελος έδωσε ήδη το μήνυμα " θα συνεχίσει μέχρι να πάρει μετάλλιο. Δεν το βάζει κάτω αυτός ο αθλητής". Εξάλλου, είναι ένας από τους πιο έμπειρους ολυμπιακούς κολυμβητές των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, έχοντας πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του 2000, του 2004, του 2008 και του 2012, ανανεώνοντας το ραντεβού του και στο Ρίο το 2016. Τον αγώνα και την προετοιμασία του για τους αγώνες του Λονδίνου στήριξε η ΜΕΤΚΑ, πιστή στη δέσμευση ενίσχυσης του αθλητισμού.

Μαριάννα Λυμπερτά: Πάντα συνεπής στην προσπάθειά της 
 

Κολυμπώντας στα παγωμένα νερά του Hyde Park, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της. Μπορεί να μην ήρθε η διάκριση που τόσο επιθυμούσε, αλλά η Μαριάννα Λυμπερτά απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν εγκαταλείπει.
Η 33χρονη Ελληνίδα αθλήτρια που πέρυσι είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, έδωσε έναν δύσκολο και απαιτητικό αγώνα και τερμάτισε με περηφάνια και πείσμα ολοκληρώνοντας συγκινητικά την πορεία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, συνεπής στην προσπάθεια και τη σκληρή προπόνηση. Έστω και αν τερμάτισε στην τελευταία θέση του τελικού 10χλμ open water.

Ήταν μεν, η 22η, αλλά στο νερό της λίμνης Serpentine με θερμοκρασία 19-20 βαθμών Κελσίου «έπεσαν» 25 αθλήτριες, κάνοντας ακόμη πιο συγκινητική προσπάθεια της μέχρι το τέλος της κούρσας. Αυτά τα παγωμένα νερά επηρέασαν την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, δημιουργώντας της πρόβλημα από το ξεκίνημα κιόλας. Η ίδια δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη που, «παρά τις δυσκολίες και την άσχημη κατάσταση που ένιωθα, δεν εγκατέλειψα την προσπάθειά μου».

Ακόμη πιο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η αθλήτρια προετοιμάστηκε για το Λονδίνο υπό δύσκολες συνθήκες, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός, (αλλά είχε την υποστήριξη της ΜΕΤKA), αγωνίστηκε και έτσι, έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που συμμετείχε για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

(Εστάλη από τον κύριο Γιάννη Γ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)