Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΙΝΚΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Σας παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο διασφάλισης προσωπικών δεδομένων, το οποίο είναι ανανεωμένο και καταργεί οποιοδήποτε προηγούμενο.
Μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή να το τυπώσετε και αφού το συμπληρώσετε να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:

1ον Να το παραδώσετε οι ίδιοι σε κατάστημα του οργανισμού / εταιρείας κρατώντας ένα αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
2ον Να το στείλετε με ΦΑΧ στην αρμόδια υπηρεσία του κάθε οργανισμού / εταιρείας.
3ον Να το στείλετε με Courier κρατώντας την απόδειξη τους.
4ον  Τέλος να σταλθεί ένα αντίγραφο στο Ινστιτούτο Καταναλωτών και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.




Το ανωτέρω κείμενο διασφαλίζει την μη διαρροή-διάδοση των προσωπικών δεδομένων και στοιχείων του κάθε πολίτη από οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες όπως αναφέρονται στο άρθρο μας:
ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
Δηλαδή τη εγκύκλιο ΠΟΛ 1077 του Υπουργείου Οικονομικών για την καταγραφή και απόδοση στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου προσωπικές πληροφορίες από Τράπεζες - Ασφαλιστικές εταιρείες - Νοσοκομεία - Οργανισμούς:ΔΕΗ -ΟΤΕ -ΕΥΔΑΠ καθώς και εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Η ανωτέρω εγκύκλιος ουσιαστικά είναι μια σιωπηλή άρση του προσωπικού μας απορρήτου η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και Διεθνείς /Εθνικούς νόμους. 


Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη.


(Επισυναπτόμενο κείμενο από ΙΝΚΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)