Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Σοκ! Ρημάζει η παραγωγική ηλικία λόγω της ανεργίας

ΟΑΕΔ: Εκτός αγοράς εργασίας οι γυναίκες
Με την πλάτη στον τοίχο εξακολουθούν να βρίσκονται όσοι και όσες ανήκουν στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες, με τους έξι στους 10 από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ να είναι από 20 έως και 54 ετών. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του οργανισμού, φέτος τον Απρίλιο το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 962.472 άτομα, από 970.328 άτομα τον αντίστοιχο μήνα του 2017. 
Από αυτούς, ο ένας στους δύο είναι μακροχρόνια άνεργος, δηλαδή βρίσκεται χωρίς απασχόληση για περισσότερους από 12 μήνες. Ακρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι περίπου οι έξι στους 10 ανέργους ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες των κατηγοριών από 30 έως 44 ετών και από 45 έως και 54 ετών, με τις μεγάλες
και ανελαστικές δαπάνες. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, τα 594.183 άτομα είναι ηλικίας από 20 έως και 54 ετών (ποσοστό 61,7%).
Στα... αζήτητα
Εξίσου επικίνδυνος -ως προς τις καθημερινές επιπτώσεις που διαμορφώνει σε επίπεδο κοινωνίας- είναι ο αποκλεισμός που βιώνει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών από την αγορά εργασίας. Είναι ενδεικτικό ότι από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, το 66,5% είναι γυναίκες.
Συνολικά, οι εγγεγραμμένες άνεργες στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Απρίλιο ανήλθαν σε 640.129, εκ των οποίων οι 354.694 είναι μακροχρόνια άνεργες, δηλαδή δεν έχουν βρει δουλειά για περισσότερους από 12 μήνες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συμπεράσματα από την ανάλυση των επιδοτούμενων ανέργων. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων μόλις το 7,7% λαμβάνει επίδομα ανεργίας (74.354 άτομα), αφού από το 2013 και μετά οι όροι χορήγησής του έγιναν αρκετά πιο δυσμενείς σε σχέση με το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)