Σάββατο 12 Μαΐου 2018

«Φρένο» στη χρήση του πλαστικού χρήματος


Η χρήση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές, παρουσιάζει πτωτική τάση και απώλειας της δυναμικής που είχε παρουσιάσει τα προηγούμενα χρόνια. Ο ρυθμός αύξησης των συναλλαγών μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, «έπεσε» στο 20% το πρώτο τρίμηνο του 2018, αντί του 45% που είχε καταγραφεί το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

Ενδεικτικό της πτωτικής πορείας της χρήσης του πλαστικού χρήματος, είναι το εξής: σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, που δημοσιεύει η «Καθημερινή, περίπου το 30% των τερματικών που εγκαταστάθηκαν στην πρώτη φάση της υποχρεωτικότητας του νόμου, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2017, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή μέχρι σήμερα.

Επίσης στο 40%-45%, έναντι του 93% που είχε φτάσει το 2017, φαίνεται ότι διαμορφώνεται φέτος, ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των συναλλαγών που γίνονται στα σημεία πώλησης - τερματικά POS.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)