Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Συγκλονιστικές οι ομοιότητες μεταξύ Τσίπρα και Τσαουσέσκου

Όταν το σήμερα αντιγράφει το χθες, το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα θα είναι διαφορετικό;
Διαβάζουμε στο wikipedia: “Ο Τσαουσέσκου πέτυχε να βρει Δυτικές χώρες πρόθυμες να τον δανείσουν για να πραγματοποιήσει την πολιτική του. Το αποτέλεσμα ήταν η χώρα να καταλήξει σύντομα στον υπερδανεισμό. Ο Τσαουσέσκου ξεκίνησε τότε επείγον πρόγραμμα αποπληρωμής του εξωτερικού δημόσιου χρέους. Η πολιτική αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους οδήγησε το λαό στην οικονομική εξαθλίωση. Η έλλειψη αγαθών από τα καταστήματα και οι συχνές διακοπές φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού έγιναν ο κανόνας. Ο Τσαουσέσκου δικαιολογούσε την υποβάθμιση της ζωής του λαού με την ανάγκη αποπληρωμής του χρέους, το οποίο η Ρουμανία ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ το 1989”.

Δηλαδή λίγο πριν την πτώση του Τσαουσέσκου και την εκτέλεση του.

Στα τέλη του 1989 και ενώ ο Τσαουσέσκου είχε εξοφλήσει το χρέος και αισθανόταν δυνατός, ο λαός αντίθετα σχημάτιζε τεράστιες ουρές για την

προμήθεια ψωμιού. Η δε κρατική τηλεόραση έδειχνε τον Τσαουσέκου να μπαίνει σε γεμάτα καταστήματα και ο ίδιος να υπερηφανεύεται για την ολοσχερή αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους και το υψηλό βιοτικό επίπεδο που κατακτήθηκε επί των ημερών του.

Λίγες μέρες αργότερα ο λαός εισέβαλε στο προεδρικό μέγαρο και το ζεύγος Τσαουσέσκου φυγαδεύτηκε με ελικόπτερο. Ό,τι δηλαδή έπαθε αργότερα και ο Ντε Λαρούα της Αργεντινής. Ό,τι δηλαδή παθαίνουν όλοι εκείνοι που εξαθλιώνουν τους λαούς τους για να ικανοποιήσουν τους δανειστές.

Τελικά ο Τσαουσέσκου, που άσκησε κρατική βία εξαθλίωσης σε βάρος του λαού του, ήρθε αντιμέτωπος με τη λαϊκή βία, που τόσο πολύ φοβούνται και καταγγέλλουν όλα τα καθεστώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)