Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Συρία: Οι Ρώσοι βρήκαν ουσίες για χημικά όπλα στην Ντούμα

Ρωσικά στρατεύματα εντόπισαν στην Ντούμα της Συρίας αποθήκη με ουσίες που είναι αναγκαίες για την παρασκευή χημικών όπλων και υποστηρίζουν ότι τις χρησιμοποίησαν αντάρτες.
«Οι ουσίες που εντοπίστηκαν, όπως θειοδιγλυκόνη και διαιθανολαμίνη, που είναι
απαραίτητες για την παραγωγή θείου και αζώτου υπερίτη (αέριο μουστάρδας). Επιπλέον, στην αποθήκη βρέθηκε μια φιάλη χλωρίου, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε από μαχητές για να επινοήσουν την ευρέως διαδεδομένη ψευδή είδηση», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ροντιόνοφ, στρατιωτικός ειδικός στα χημικά όπλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda TV.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως το συγκεκριμένο εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από παράνομες ένοπλες οργανώσεις για την παρασκευή δηλητηριωδών ουσιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)