Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Θέλουν νέα Ίμια οι Τούρκοι και τους τα προσφέρουμε, κατέβασαν πάλι την ελληνική σημαία


Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποστήριξε πριν από λίγο μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η τουρκική Ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία που είχαν αναρτήσει νεαροί από τους Φούρνους και έκανε λόγο σε ενέργειες τύπου Ιμίων…
Εν ολίγοις, επειδή η Τουρκία αποφάσισε μονομερώς να εντάξει τη νησίδα στον κατάλογο των αμφισβητήσεων, αυτομάτως στερείσαι όλων των δικαιωμάτων σου. Αν συνεχίσουν έτσι, θα το κάνουν και για κάποιο νησί κατοικημένο στο τέλος. Με εμάς τους ίδιους να έχουμε εκθρέψει αυτή τη συμπεριφορά.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων νεαρών την οποία η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να αγνοεί και μέχρι στιγμής «ψάχνεται», οδηγεί στην ίδια γελοία αυτοπαγίδευση με τη
γνωστή κατάληξη. Οι μεν θα ρωτάνε «δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε;», οι άλλοι θα απαντάνε «να καταλήξουμε σε πόλεμο;», η ανταπάντηση είναι «ναι αν πρόκειται για κυριαρχικά δικαιώματα».
Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι οι Τούρκοι ήδη τρίβουν τα χέρια τους, όντας έτοιμοι στρατιωτικά, αφού βρίσκονται στην τελική ευθεία αναμένοντας την ετήσια διακλαδική άσκηση EFES. Η σημερινή Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο «περιστατικού» στην ανατολική Μεσόγειο.
Για να αντιμετωπίσεις όμως επιτυχώς τον όποιο αντίπαλο, δε φτάνει μόνο η στρατιωτική ισχύς. Εμείς έχουμε γράψει ότι αν γίνει κάτι αυτή τη φορά θα πρέπει η Ελλάδα να χτυπήσει και μάλιστα με όλη τη σκληρότητα. Όχι όμως να αντιμετωπίζεις διεθνώς την κατηγορία ότι προκάλεσες μόνος το επεισόδιο.
Διότι όποιος το σκεφτεί ψύχραιμα, αντιλαμβάνεται ότι ακριβώς αυτό θα αντιμετωπίσουμε και όσα θα συζητάμε εμείς μεταξύ μας με τον γνωστό ψυχοπαθητικό τρόπο, θα τους αφήσουν παγερά αδιάφορους. Δυστυχώς ή ευτυχώς για μας, αυτό είναι απόλυτα προβλέψιμο.
Τόσες δεκαετίες μετά τα Ίμια, ακόμα συζητάμε για τον τρόπο με τον οποίον ξεκίνησε η κρίση. Και φυσικά, αναμένονται οι γνωστοί αναλυτές και στρατηγοί του καναπέ που θα μας κατηγορήσουν για «μη πατριωτική στάση», νομίζοντας ότι το στρατιωτικό «εργαλείο» είναι σαν επιτραπέζιο παιχνίδι. Ελλάδα, η χώρα του χαβαλέ και του «ό,τι να ‘ναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)