Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


του Ανδρέα Ε. Γεωργιάδη
Μετά το τελευταίο τραγικό περιστατικό της απώλειας του Σμηναγού Μπαλταδώρου, μήπως πρέπει η Ελλάδα να αλλάξει ρότα στην αντιμετώπιση της Τουρκίας ;
Διατυπώνουμε αυτόν τον ισχυρισμό:
λαμβάνονας υπόψιν ότι η Τουρκία είναι μια σύμμαχος χώρα, αλλά παρ’ όλα αυτά προκαλεί ασταμάτητα, με προφανή πρόθεση να ερεθίζει την Ελλάδα, ώστε να την αναγκάσει να κάνει πρώτη ένα βήμα προς ένα θερμό επεισόδιο.
Η τακτική αυτή είναι ολοφάνερη και η Ελλάδα έχει «τσιμπήσει», και εξαντλείται συνεχώς σε ανούσιες αναχαιτίσεις.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Τουρκία βρίσκεται κοντά στα νησιά μας και τής είναι πολύ εύκολο να μπαινοβγαίνει καθημερινά στον δικό μας εναέριο χώρο, γεγονός που είναι πολύ λιγότερο κοστοβόρο γι’ αυτήν, να προκαλεί δηλαδή, παρά για την Ελλάδα να αναχαιτίζει.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Τουρκία έχει την αναίδεια να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο της και αυτή …απλώς αναχαιτίζει.
Η απλή λογική λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τακτική και να αρχίσει έναν καθαρά ψυχολογικό πόλεμο μέσω των ΜΜΕ.
Ποια θα πρέπει να είναι αυτή η νέα τακτική.
Αφήνοντας την Τουρκία να κάνει όσες υπερπτήσεις θέλει, χωρίς να αναχαιτίζεται, θα αντιστρέψουμε το άγχος και η αλλοφροσύνη θα περάσει από την Ελλάδα στην Τουρκία, η οποία μην βρίσκοντας αντίσταση στις προκλητικές τακτικές της, δεν θα μπορεί να γνωρίζει τι της ετοιμάζει η Ελλάδα.
Αυτή η τακτική μπορεί να έχει δύο αποτελέσματα:
α. να φτάσει την Τουρκία στα όριά της και να προβεί πρώτη σε μια καθαρά επιθετική κίνηση ενάντια σε μια σύμμαχο χώρα.
β. να σταματήσει και να αναζητήσει άλλον τρόπο πρόκλησης της Ελλάδας.
Η Τουρκία μπορεί και σήμερα να επιχειρήσει να καταλάβει ένα κατοικημένο νησί και να το κάνει εφόσον έχει εξαντλήσει την Ελλάδα σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση που δεν βγάζει πουθενά για εμάς, παρά μόνο σε απώλειες ανθρώπων (που είναι και το σοβαρότερο), σε απώλειες ή επισκευές αεροπλάνων, ελικοπτέρων, απώλειες καυσίμων κλπ.
Η επιχειρηματολογία της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ότι οι “αναχαιτίσεις” θα έπρεπε να γίνονται από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και όχι από εμάς μεμονωμένα, εφόσον υποτίθεται ότι αποτελούμε μέρος μιας ευρύτερης συμμαχίας, στην οποία συμμετέχει και η Τουρκία.
Η Ελλάδα επομένως θα πρέπει να καταγγέλει συνεχώς τις παραβιάσεις της Τουρκίας, πιέζοντας την συμμαχία του ΝΑΤΟ να πάρει τις αποφάσεις που της αναλογούν ώστε να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι. Όχι εμείς, αλλά το ΝΑΤΟ θα πρέπει να κάνει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία γι’ αυτό το σοβαρό θέμα!
Θα πρέπει βέβαια η Ελλάδα να εξαπολύσει μια πολύ έντονη διεθνή καμπάνια, έναν συνεχή ψυχολογικό πόλεμο, καταγγέλοντας την Τουρκία για συνεχείς παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα. Έναν πόλεμο μιντιακό που να κάνει πάταγο διεθνώς, κινητοποιώντας όλα τα διεθνή μέσα στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση και σε όλους τους τόνους να καταγγέλει την επιθετικότητα μιας συμμαχικής χώρας του ΝΑΤΟ. Οι διεθνείς συνθήκες θα πρέπει συνεχώς να αναφέρονται στα ανακοινωθέντα τονίζοντας ότι τα νησιά και οι βραχονησίδες είναι μόνο ελληνικές.
Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει όλον τον παγκόσμιο ελληνισμό και να χρησιμοποιήσει την οικονομική δύναμη της διασποράς των Ελλήνων αλλά και τις επαφές και τις γνωριμίες τους για μια τέτοια συνεχή καμπάνια.
Πιθανόν να ακούγεται αδιανόητο όλο αυτό το σκεπτικό, αλλά δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά, ας δούμε τι κατάφεραν οι Σκοπιανοί προπαγανδίζοντας ότι οι ίδιοι κι όχι οι Έλληνες ήταν απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου..και να τους πιστεύει σήμερα ολόκληρος ο ντουνιάς !
Στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο από χαμηλές πτήσεις που να δημιουργούν θόρυβο στους κατοίκους ώστε να μην τους αφήνουν να κοιμηθούν και να αφήνει τα πλοία της να περνούν μέσα από τον θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας. Από την άλλη μεριά όμως εμείς με κάμερες και βίντεο μπορούμε να καταγγέλουμε συνεχώς στα διεθνή φόρα μια τέτοια συμπεριφορά που προέρχεται από σύμμαχο χώρα και που παραβιάζει καθημερινά το διεθνές δίκαιο χωρίς κανένα λόγο.
Η Τουρκία μέχρι τώρα έχει καταγγείλει χιλιάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους για να δικαιολογήσει τις παραβιάσεις που κάνει η ίδια. Τι θα κάνει εάν η Ελλάδα σταματήσει τελείως τις παραβιάσεις;
Αρκεί να σημειώσουμε ότι πριν λίγες μέρες πέρασε μέσα από τον Ισθμό της Κορίνθου τουρκικό πολεμικό πλοίο και όχι μόνο δεν το ….βυθίσαμε αλλά ούτε καν το καταγγείλαμε. Ποιος από τον ξένο τύπο ανέφερε το περιστατικό; Κανείς.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να δεχόμαστε στα νησιά μας τους πρόσφυγες που έχουν καταλήξει στην Τουρκία και συγχρόνως να επιδιώκει η Τουρκία να …καταλάβει τα νησιά αυτά!
Εάν ακολουθήσουμε αυτήν την τακτική, της “μη αντίδρασης”, θα μπορούσαμε να μεταστρέψουμε την κοινή γνώμη μέσα σε όλη την Ε.Ε. να μας δικαιολογήσει εάν επιχειρήσουμε -μετά από όλα αυτά που έχουμε υποστεί – μία ξαφνική αντίδραση μετά από ένα θερμό επεισόδιο που θα είχε τολμήσει να κάνει η Τουρκία.
Συγχρόνως η Ελλάδα σιωπηλά, μυστικά και αθόρυβα θα πρέπει να προετοιμάζεται να κάνει μία ξαφνική αντίδραση σε περίπτωση που η Τουρκία κάνει το σοβαρό λάθος να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.
Ένα τέτοιο σκεπτικό θα πρέπει να είναι σε γνώση του ΝΑΤΟ, οι επιτελείς του οποίου -όπως και οι επιτελείς της ΕΕ-, θα πρέπει να καταλάβουν ότι εάν δεν πάρουν σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα ώστε να σταματήσει η επιθετικότητα της Τουρκίας, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεκτη και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και το τέλος, η διάλυση της Ε.Ε.
Βεβαίως θα πρέπει να επιτηρείται όλος ο Ελλαδικός χώρος ώστε σε περίπτωση που η Τουρκία θα επιχειρήσει να παρουσιάσει μια προβοκάτσια για να δικαιολογήσει την δική της επιθετικότητα, να μπορούμε να το αποδείξουμε.
Γι’ αυτό το λόγο όλοι οι φαροφύλακες με παχυλότατους μισθούς που αυτήν την ώρα κοιμούνται στα σπίτια τους, αφήνοντας τους φάρους χωρίς κανένα έλεγχο, πρέπει να γυρίσουν και να ζουν μέσα στους φάρους, ώστε να είναι τα μάτια της Ελλάδας στα θαλάσσια σύνορά της. Οι φαροφύλακες μπορεί να παίξουν σοβαρό ρόλο στην επάνδρωση των βραχονησίδων και να πολλαπλασιαστούν.
Ποιος θα μπορούσε να κατηγορήσει τα νέα παιδιά που ζουν στα νησιά μας, κάτω από τον συνεχή φόβο βομβαρδισμού τους, όταν αυθόρμητα θα ξεσηκωθούν και θα γεμίσουν τις βραχονησίδες με χιλιάδες ελληνικές σημαίες;
Τι θα κάνει το κράτος για να αντιμετωπίσει μια τέτοια πανελλαδική κίνηση των νέων που να δείχνει με έναν απόλυτα νόμιμο τρόπο την αποφασιστικότητα των Ελλήνων να φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας τους. Οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα για το πλάνο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κάτοικοι των νησιών και ιδιαίτερα οι νέοι μας.
Οι στρατιωτικοί μας εγκέφαλοι, σε συνεργασία με τους ειδικούς, πιστεύουμε ότι έχουν ήδη καταρτίσει ένα πλάνο Β για το ενδεχόμενο ξαφνικής κατάληψης ενός νησιού από τους Τούρκους.
Το σύνθημα θα πρέπει να είναι καμία αντίδραση στις παραβιάσεις των Τούρκων από αέρα και θάλασσα μέχρι την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη θα είναι έτοιμη να δεχτεί την δική μας αντίδραση που θα πρέπει να είναι ξαφνική και απόλυτα αποτελεσματική.

ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)