Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

«Σας παραδίδω τα παιδιά μου! Δεν μπορώ πλέον να τα μεγαλώσω»

Απεγνωσμένη νεαρή μητέρα στον Βόλο ζητά από τον εισαγγελέα την αφαίρεση της επιμέλειας δύο τέκνων, 13 και 14 ετών
Οι αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες στέκονταν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθειά της να χαρίσει στα παιδιά της μια καλύτερη ζωή... Ετσι, αναγκάστηκε να πάρει την πιο σκληρή απόφαση για μια μάνα: Να αποχωριστεί τα ίδια της τα σπλάχνα για να μην τα καταδικάσει στην ανέχεια και τη δυστυχία! 
Η εισαγγελέας Υπηρεσίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άκουσε μια 30χρονη γυναίκα να της ζητά να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα παιδιά της για να τη βγάλει από το αδιέξοδο...
Η νεαρή μητέρα ζει με τη μητέρα της, είναι άνεργη και ζήτησε να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, ηλικίας 14 και 13 χρόνων, τα οποία δεν έχει αναγνωρίσει ο πατέρας τους, σε αντίθεση με τα δύο μικρότερα.
Η εισαγγελική λειτουργός που επιλήφθηκε αυτής της ειδικής περίπτωσης έχει χειριστεί τα τελευταία δύο χρόνια ακόμα έξι περιπτώσεις αφαίρεσης επιμέλειας για τον ίδιο λόγο, κάτι που αποτυπώνει τα δράματα τα οποία εξελίσσονται αθόρυβα γύρω μας...
Η εισαγγελέας εξήγησε στη μητέρα ότι πρέπει να κάνει τη σχετική αίτηση, αλλά να υπάρχει άλλος συγγενής (όπως η μητέρα της) που θα αναλάβει την επιμέλεια.
Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν θα άλλαζε τη δύσκολη καθημερινότητά τους... Στη συνέχεια, η διαδικασία προβλέπει ότι η υπόθεση θα εξεταστεί από δικαστήριο το οποίο θα αναθέσει την επιμέλεια των παιδιών σε τρίτο πρόσωπο, ολικά ή μερικά, ή θα διορίσει επίτροπο, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών.
Μετά την υποβολή της αίτησης, το Πρωτοδικείο καλείται να αποφασίσει αν θα της αφαιρεθεί η επιμέλεια ή η γονική μέριμνα και αν τα παιδιά θα παραμείνουν σε συγγενικό περιβάλλον ή θα μεταφερθούν σε ίδρυμα ή σε ανάδοχη οικογένεια. Πάντως, δεν υπήρχε άλλο ενδεχόμενο από το να προχωρήσει η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς η μητέρα εμφανίστηκε στην Εισαγγελία ολοκληρωτικά εξαντλημένη και φώναζε: «Βρείτε λύση στο πρόβλημά μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)