Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Η καρδιά τους αριστερά, η τσέπη στον Παναμά! ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΟΜΒΑ;..

Mε την ελληνική ψήφο στο Ecofin της 23ης Ιανουαρίου 2018 τέθηκε εκτός λίστας ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους ο Παναμάς, λίγες μέρες αφότου η ΑΥΓΗ απεκάλυπτε τις λίστες με τα διαβόητα Panama Papers!
Tι μεσολάβησε στο μεταξύ και ο Σύριζα έδειξε τόση πρεμούρα να βγάλει εκτός των Παναμά; Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Βουλής, στην διάθεση ενός κόμματος υπάρχουν ντοκουμέντα (λογαριασμοί, καταθέτες, κλπ) που εμπλέκουν στελέχη άλλου κόμματος σε σκάνδαλο με παρκαρισμένες μίζες σε τράπεζες της πόλης του Παναμά. Λέγεται ότι κυριακάτικη εφημερίδα ετοιμάζεται να ρίξει βόμβα μεγατόνων για το θέμα.
Στο μεταξύ με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος την απόφαση της κυβέρνησης να συνυπογράψει την διαγραφή του Παναμά από τη «μαύρη λίστα» της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους, κάνοντας λόγο για υποκρισία, δημαγωγία και -εν τέλει- «προσωπική ξετσιπωσιά» του πρωθυπουργού.
«Την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και ανάμεσά τους και ο κ. Τσακαλώτος αποφάσιζαν και ψήφιζαν την απόσυρση του Παναμά από την μαύρη λίστα των Βρυξελλών με τους φορολογικούς παραδείσους ( 23.1.2018 ), ο πρωθυπουργός κοπτόταν και κατακεραύνωνε συλλήβδην τους πολιτικούς του αντιπάλους για τα Panama papers.
«Δεν μπορεί να υπάρχει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore και της μίζας » έλεγε από την Πάτρα στις 6 Φεβρουαρίου. Αν δεν πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας, της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και τελικά της προσωπικής ξετσιπωσιάς, Τότε περί τίνος πρόκειται;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Ακολουθούν λεπτομέρειες για τον τρόπο που ο Τσακαλώτος αθώωσε τον Παναμά την ώρα που ο πρωθυπουργός του χτυπιόταν δήθεν για τα Panama Papers. Tελικά οι ατσίδες Συριζαίοι μαθαίνουν τα κόλπα του χρήματος τόσο εύκολα! Λες και είναι γεννημένοι λύκοι της Wall.
Αυτό προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα του Ecofin σε συνδυασμό με την Απάντηση της εκπροσώπου της Βουλγαρικής Προεδρίας Monika Panayotova σε Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 28/02/2018.
Αντικείμενο της συζήτησης στην Ευρωβουλή ήταν η «διαγραφή ορισμένων τρίτων χωρών από τον κατάλογο της ΕΕ των μη συνεργαζόμενων χωρών για φορολογικούς σκοπούς», στις οποίες πέραν των άλλων περιλαμβανόταν και ο Παναμάς.
Οι χώρες αυτές διαγράφτηκαν από τη σχετική λίστα της ΕΕ με απόφαση του Ecofin στις 23 Ιανουαρίου 2018. Το θέμα της διαγραφής του Παναμά από τον κατάλογο της ΕΕ για τους φορολογικούς παραδείσους φιγουράρει στα θέματα της Λίστας Α΄ για τα οποία η Απόφαση του Ecofin εκδόθηκε χωρίς συζήτηση μια και τα θέματα αυτά είχαν ήδη εγκριθεί στις 18/1/2018 από το Coreper.

Η απόφαση του Ecofin και μάλιστα και με ελληνική ψήφο εκδόθηκε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση διατείνεται αποφασισμένη αφενός μεν να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή των πολυεθνικών που αξιοποιούν τους φορολογικούς παραδείσους τύπου Παναμά και αφετέρου να δρομολογήσει τη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.
Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς, «η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή είναι στην ημερήσια διάταξη. Το γνωρίζουμε από τις περιπτώσεις επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Λουξεμβούργο, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία, στη Μάλτα. Σε παγκόσμιο επίπεδο βεβαίως οι φορολογικοί παράδεισοι αυξάνονται και φυσικά γνωρίζουμε από τα Panama Papers τί έχει συμβεί».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και τώρα ενώ είχε συνταχθεί ο κατάλογος των μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς, αφαιρούνται συγκεκριμένες χώρες, αφαιρείται ο Παναμάς. Ποια πλέον τεράστια υποκρισία είναι αυτή η οποία διαμορφώνει τα πράγματα; Και τί δεσμεύσεις παίρνουν; Μια επιστολή έστειλαν, δεν είναι δεσμευτική, δεν δημοσιοποιείται καν η επιστολή, δεν παίρνουν νομοθετικές δεσμεύσεις».
Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη εκπρόσωπο της Βουλγαρικής Προεδρίας, Monika Panayotova κατέληξε: «Και ρωτώ κυρία Παναγιότοβα, η απόφαση του Συμβουλίου ήταν τελικά ομόφωνη; Συμφώνησαν όλες οι χώρες για να βγει ο Παναμάς; Και αν δεν συμφώνησαν όλες οι χώρες, η Ελλάδα συμφώνησε να βγει ο Παναμάς από τον κατάλογο μη συνεργαζομένων χωρών για φορολογικούς σκοπούς; Θέλουμε μια απάντηση, θέλουμε διαφάνεια».
Kι ενώ οι πολιτικοί μας σκοτώνονται για τις τράπεζες του Παναμά και την κασαδούρα τους για 9η μέρα βρίσκονται στα τουρκικά μπουντρούμια ο Δημήτρης και ο Αγγελος. Στο μεταξύ μια νέα αποκάλυψη σχετικά με την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, αμέσως μετά την σύλληψη τους από τους Τούρκους, o λοχίας επικοινώνησε με τον Έλληνα ταξίαρχο και μίλησαν 12-14 λεπτά. Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι στρατιώτες οδήγησαν στο τουρκικό φυλάκιο τους Έλληνες στρατιώτες προκειμένου να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία.
Λίγη ώρα αργότερα, αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στο τουρκικό φυλάκιο έφτασε και ο Έλληνας ταξίαρχος, οπού παρέμεινε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι και όταν ο Τούρκος ομόλογος του είπε «δεν είναι πια στο χέρι μου, έχει αναλάβει η στρατοχωροφυλακή».
Δείτε τι αναφέρθηκε στο δελτίο του ΑΝΤ1
Από την πρώτη στιγμή τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο από τους Τούρκους μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα για έλεγχο.
Αυτό μετέδωσε ο ανταποκριτής του Σκαι στην Αδριανούπολη. Την ίδια στιγμή για όγδοη μέρα είναι κρατούμενοι στις Τουρκικές στρατιωτικές φυλακές στην Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μανούσου Παραγιουδάκη ο οποίος τονίζει ότι «οι ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας είχαν στήσει ενέδρα στους Ελληνες στρατιωτικούς στον Εβρο».
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Παραγιουδάκης ανέφερε ότι, έχοντας περάσει από τη θέση του Σωματάρχη στην περιοχή του Έβρου: «Γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση ακόμη και αν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει για κάποια μέτρα τα σύνορα δεν θα μπορούσαν να πέσουν αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων από ένα περίπολο της τάξης των 2 ή και των 3 ανδρών. Αυτό σημαίνει ότι η Άγκυρα είχε στήσει με ειδικές δυνάμεις ένα σκηνικό για να αιχμαλωτίσει Έλληνες».
Επίσης τόνισε ότι εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες αλλά μία ειδικά εκπαιδευμένη δύναμη η οποία είχε ειδικές εντολές και ανάλογη εκπαίδευση για να τους αιχμαλωτίσει.
kourdistoportokali

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)