Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ λέμε ΟΧΙ στο ηλεκτρονικό "χρήμα".

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε: Το φυσικό χρήμα αποσύρεται με κάθε τρόπο και η ώρα είναι κοντά

Του Άρη Δημόπουλου

Το δόγμα της αχρήματης κοινωνίας φαίνεται πως υιοθετούν όλο και περισσότερες χώρες, αρχής γενομένης με ορισμένες “μεταρρυθμίσεις”, που βασίζονται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη δικαιολογία στις περισσότερες των περιπτώσεων. Σε άλλες χώρες, με τρανό το παράδειγμα της Σκανδιναβίας, έχουν πείσει τους πολίτες πως το φυσικό χρήμα κάνει…μεγάλο κακό στο περιβάλλον!!

Τα παραδείγματα παγκοσμίως είναι πολλά, ωστόσο η ανησυχητική είδηση της ημέρας μας έρχεται από την Ιαπωνία. Επιχειρηματίες στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου προτίθενται να εισάγουν ένα νέο είδος καταβολής μισθού στους εργαζόμενούς τους, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φυσικό χρήμα.



Ο λόγος για τον μεγάλο Όμιλο GMO Internet , ο οποίος θα αρχίσει να πληρώνει τους μισθωτούς μερικώς σε bitcoin, σύμφωνα με το CoinDesk. Μάλιστα ο εν λόγω όμιλος έχει σκοπό να ενθαρρύνει και άλλους ομίλους εντός ή εκτός Ιαπωνίας να υιοθετήσουν τις πληρωμές αποκλειστικά με bitcoin, όχι μόνο όσο αφορά την μισθοδοσία, αλλά και το εμπόριο!

Παρά το ότι πολλοί οικονομολόγοι και οργανισμοί ανά τον κόσμο προειδοποιούν για την μεγάλη “φούσκα” του Bitcoin, εντούτοις δεν είναι λίγοι οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις που διαλέγουν το ψηφιακό νόμισμα για τις συναλλαγές τους! Και όχι μόνο αυτό, αλλά προτίθενται να το διαφημίσουν, όπως αναμένεται να κάνει ο παραπάνω ιαπωνικός όμιλος με την αυγή του 2018.

Ωστόσο τα ψηφιακά νομίσματα και οι “έξυπνοι τρόποι συναλλαγών” δεν αφορούν μόνο τις ανεπτυγμένες χώρες.

Σας θυμίζουμε το παράδειγμα της Βενεζουέλας που βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, ο ηγέτης της οποίας ανακοίνωσε τις προάλλες με μεγάλη…υπερηφάνεια το ψηφιακό νόμισμα της χώρας εν ονόματι “Petro”.

Βλέπουμε πως σε κάθε μέρος του κόσμου, οι δικαιολογίες σχετικά με την κατάργηση του φυσικού χρήματος ποικίλουν. Αλλού είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και τα capital controls (Ελλάδα), αλλού είναι η προστασία του περιβάλλοντος (Σουηδία-Δανία) και αλλού (Βενεζουέλα) είναι για την…σωτηρία της οικονομίας.

Σταδιακά όλοι, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, θα έχουν πλέον ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ στις ηλεκτρονικές – ψηφιακές συναλλαγές. Τότε θα είναι και η ώρα του “μεγάλου μαντρώματος”.

el.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)