Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ;


Άκουγα προχθές σε ένα κανάλι, ένα δημοσιογραφικό «παπαγαλάκι» να μιλάει για συνεπείς φορολογούμενους και ως τέτοιους χαρακτήριζε τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Έτσι όμως σχημάτιζε εκείνη τη στιγμή στο υποσυνείδητο του θεατή την άποψη ότι όλοι οι υπόλοιποι και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι φοροφυγάδες.

Να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν. Συνεπής φορολογούμενος είναι μόνο εκείνος που
μπορεί να φοροδιαφύγει και όμως δεν φοροδιαφεύγει. Δεν είναι αναγκαστικά συνεπείς φορολογούμενοι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος αφού στην πράξη δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Όσα παίρνουν είναι φανερά και δεν μπορούν να αποκρύψουν τίποτα. Χώρια που όλες τις επιβαρύνσεις των μισθωτών και των συνταξιούχων στην ουσία τις επιβαρύνεται ο εργοδότης ή το κράτος και μόνο ονομαστικά τους βαρύνουν. Επομένως, δεν είναι λογικό να μιλάει κάποιος για συνεπή φορολογούμενο, όταν ο φορολογούμενος αυτός εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φοροδιαφύγει.

Να πάψουν λοιπόν τα παπαγαλάκια να ευτελίζουν και να λοιδορούν τον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο το κράτος τον εξοντώνει φορολογικά, καθόσον, αφενός δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη, αφετέρου, αφού χαρακτηρίζουν συλλήβδην ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα, στην ουσία τον σπρώχνουν να φοροδιαφύγει εκ του ασφαλούς και με τη βούλα της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)