Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τους αριθμούς στην πράξη δεν υπάρχει υπερθέρμανση αλλά υπερψύξη του πλανήτη;

ΝΕΑ ΡΕΚΟΡ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ, στους -38,3 βαθμούς - Ο Καναδάς είναι «πιο κρύος από τον Βόρειο Πόλο και τον Άρη» 





Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ, στους -38,3 βαθμούς / AP Photo/Jim Mone, File


Στην κατάψυξη παραμένουν οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και μεγάλο τμήμα του Καναδά με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι το κύμα αρκτικού ψύχους δεν θα υποχωρήσει πριν τις αρχές του νέου έτους.
Αξιωματούχοι λένε ότι σε κάποιες περιοχές του Καναδά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες απ’ ό,τι στο Βόρειο Πόλο ή τον πλανήτη Άρη!
Κάτοικοι στον Καναδά διασκέζουν με το δριμύ ψύχος κάνοντας πειράματα για να διαπιστώσουν πόσο γρήγορα παγώνει ένα μπλουζάκι, το βραστό νερό και αν κολλά η γλώσσα τους στο παρμπρίζ
Στo Ιντερνάσιοναλ Φωλς της Μινεσότα ο υδράργυρος έδειξε -38,3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Όρος Ουάσιγκτον του Νιου Χαμσάιρ, που οι ντόπιοι λένε ότι έχει «τον χειρότερο καιρό του κόσμου» κατεγράφη νέο ρεκόρ με -36,6 βαθμούς Κελσίου!
Ένα σμήνος πουλιών πετά πάνω από τα παγωμένα νερά φράγματος στον ποταμό Ραμ στην Ανόκα της Μινεσότα
Στο Ήρι της Πενσιλβάνια, όπου έπεσε ενάμιση μέτρο χιόνι από τα Χριστούγεννα, άνδρες της Εθνοφρουράς βγήκαν στους δρόμους για να τους καθαρίσουν.
Οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν ότι αναμένονται νέες χιονοπτώσεις σ’ ολόκληρη την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.
Δύο πόλεις στο Νιου Τζέρσι, το Βέντορ και το Όσιαν Σίτι, ακύρωσαν για λόγους ασφαλείας τις προγραμματισμένες «βουτιές» στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, που αποτολμούν κατά το έθιμο εκατοντάδες κάτοικοι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Η χιονοθύελλα που σάρωσε τη Βοστώνη κι ολόκληρη τη Νέα Αγγλία υποχώρησε κάπως, αλλά το δριμύ ψύχος εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους.
Στην κεντρική πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης το θερμόμετρο αναμένεται να καταγράψει νέο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας στο «πάρτι» για την έλευση του νέου έτους.
Περαστικοί ποζάρουν για φωτογραφίες μπροστά στο παγωμένο συντριβάνι του Bryant Park στη Νέα Υόρκη
Σε περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης το χιόνι έφθασε σχεδόν το ενάμιση μέτρο με τους πυροσβέστες στην κωμόπολη Λορέν να σκάβουν διάδρομο για να σώσουν μια γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι της χωρίς τρόφιμα.
Οι παγωμένοι άνεμοι αναμένεται να ρίξουν ακόμη περισσότερο τις θερμοκρασίες στη Νέα Αγγλία και τη Φιλαδέλφεια με τις Αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να φορούν όσο περισσότερα ρούχα μπορούν και να μην εκτίθενται για περισσότερο από 30΄ στο δριμύ ψύχος για να αποφύγουν τα κρυοπαγήματα.
Η 11χρονη Κάρλι Γουίντερ και ο οκτάχρονος αδελφός της Σάμιουελ Εσπινόζα καθαρίζουν το χιόνι στο μονοπάτι του γειτονικού τους σπιτιού στο Dubuque της Άιοβα.
Ειρωνεύεται ο Τραμπ:«Λίγο φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μας έκανε καλό...»
Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την ευκαιρία με το αρκτικό ψύχος για να επαναλάβει τις αμφιλεγόμενες απόψεις του για την κλιματική αλλαγή. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υποστήριξε με μήνυμά του στο Twitter ότι στις ανατολικές ΗΠΑ «θα έκανε καλό λίγο απ’ το παλιό καλό φαινόμενο του θερμοκηπίου»!

In the East, it could be the COLDEST New Year’s Eve on record. Perhaps we could use a little bit of that good old Global Warming that our Country, but not other countries, was going to pay TRILLIONS OF DOLLARS to protect against. Bundle up!
O Τραμπ έχει απορρίψει ως «απάτη» τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.
«Κρύομ καιρός για δύο» για ένα ζευγάρι που αψηφά το δριμύ ψύχος για να απολαύσει μια βόλτα στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.
Στο Σικάγο ένας 62χρονος πέθανε από το κρύο μέσα στο αυτοκίνητό του. Στο Κάνσας τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τον παγετό.
Μπορεί ο υδράργυρος να έχει κολλήσει αρκετά κάτω από το μηδέν, αλλά οι αλιείς αστακών του Νιου Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης βγήκαν για δουλειά, προκειμένου να κερδίσουν τον επιούσιο.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)