Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ηλεκτρονικό φακέλωμα επαγγελματιών - αγροτών μέσω του νέου Ε3

Σχόλιο ιστολογίου:
αυτό και εάν είναι φακέλωμα και παρακολούθηση, σε λίγο θα λέμε στον Πιτσιλή πόσες φορές πήγαμε στην τουαλέτα, θα μας φορολογήσουν και τις κλανιές ....
Συνοψίζοντας πλέον την Ελληνική πραγματικότητα το μόνο σίγουρο είναι τρομαχτική:
1. Κάθε κίνηση στον τραπεζικό λογαριασμό ελέγχεται,
2. Με τα Capital Controls, περιορίζεται η κίνηση κάθε λογαριασμού, ελαχιστοποιείται έτσι η διακίνηση μετρητών, με αντίστοιχη μείωση της φοροδιαφυγής.
3. Το υπέρογκο φορολογικό σύστημα που βάζει λουκέτο σε όλες τις μικρές επιχειρήσεις, ουσιαστικά επιδρά στο κυνήγι εξόδων, αφού αυτό μονάχα είναι το μόνο στοιχείο που μειώνει τον φόρο. Στην πραγματικότητα δεν παίζουν μαύρα, αφού η κάθε επιχείρηση δεν την συμφέρει να καλύψει φορολογικά τα αδήλωτα έξοδα - έσοδα.
4. Η αύξηση της χρήσης των τραπεζικών καρτών καταγράφει την κάθε αγορά και την αρχειοθετεί (φακελώνει) για την επίτευξη του αφορολογήτου των μισθωτών και συνταξιούχων (μέχρι μιας ηλικίας).  
5. Αγορές πάνω από 500 ευρώ απαγορεύονται με μετρητά, απαιτείται η χρήση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και λόγο Capital Controls, δεν υπάρχει περίσσευμα μετρητών.
6. Μεγάλο μέρος αγορών πραγματοποιείται με ηλεκτρονικό τρόπο, ο οποίος για πληρωμή έχει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό την χρήση των τραπεζών.
7. Η λοταρία δίνει σε λίγους μεν την δυνατότητα να νιώθουν ότι τζογάρουν σε αγορές με κάρτα.
8. Πολλές τράπεζες δίνουν "επιβράβευση" όπως το ονομάζουν, επιστροφή χρημάτων με την χρήση των καρτών τους.

Νομίζει κανείς ότι είναι ελεύθερος;
Παρόλα αυτά ο Πιτσιλής έχει αποθρασυνθεί τελείως, δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο από το να τον ενημερώνουμε για κάθε μας κίνηση, επειδή ξέρει ότι εάν δεν κλέψεις δεν θα επιβιώσεις, αντίθετα από τα πολιτικά πρόσωπα που κλέβουν νόμιμα και είναι υπεράνω του λαού. Δεν ντρέπονται με τις μίζες, με τις offshore, με τον χρηματισμό τους, αλλά και με το να μην πληρώνουν φόρους.

Όλα αυτά γίνονται για ένα σκοπό, την κατάργηση των μετρητών, το αποκορύφωμα της εσχάτης προδοσίας του Τσίπρα και της κουστωδίας του... 


© Παρέχεται από: Newmoney.gr
Του Κωστή Πλάντζου
Σε αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση θέτει πλέον το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα και τις δαπάνες επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Μετά τους περιορισμούς ή τις απαγορεύσεις συναλλαγών με μετρητά και την επιβολή δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών, έρχεται και το νέο έντυπο Ε3 στο οποίο οι επιτηδευματίες θα δηλώνουν με κάθε λεπτομέρεια πόσα βγάζουν, πού τα βάζουν, τι πληρώνουν και γιατί.
Με την καθιέρωση του νέου εντύπου Ε3 επιδιώκονται νέου τύπου έλεγχοι και διασταυρώσεις, με αποτέλεσμα οι υπόχρεοι να πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όχι μόνον κατά την συμπλήρωση και κατάθεσή του μαζί με το Ε1, αλλά και συνολικά στην δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους στο οποίο το Ε3 αναφέρεται.
Ο ανασχεδιασμός του εντύπου Ε3 «Κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα», έγινε με σκοπό την πληρέστερη καταγραφή και αποτύπωση οικονομικών δεδομένων των υπόχρεων, προκειμένου να καθίσταται ευχερέστερος ο έλεγχός τους από την φορολογική διοίκηση, ακόμα και το είδος ή το ύψος των δαπανών που έκαναν, ώστε να εντοπίζονται εκείνοι που υπερβαίνουν τους μέσους όρους ανά κλάδο δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, θα δηλώνονται μεταξύ άλλων:
- ο αριθμός των ατόμων που απασχολεί κάποιος. Ποιοι απ' αυτούς είναι μισθωτοί, ποιοι αμειβόμενοι με “μπλοκάκι” και ποιοι είναι εποχιακά απασχολούμενοι.
- οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων προβάλλει τις δραστηριότητες του καθώς και τα e-mail της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
- οι επαγγελματικοί λογαριασμοί και τα POS μέσω των οποίων πραγματοποιεί τις εισπράξεις του.
- οι ηλεκτρονικές «πλατφόρμες» μέσω των οποίων πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό
- επωνυμία και ΑΦΜ κάθε συνδεδεμένης επιχείρησς καθώς επίσης και το ποσοστό συμμετοχής σε καθεμία απ' αυτές.
- τον κύκλο εργασιών και το μέσο όρο προσωπικού της τελευταίας τριετίας
- τις δαπάνες για το ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, ενοίκια, διαφήμιση, προμήθειες, υποδοχή και φιλοξενία, ταξίδια στο εξωτερικό και υπηρεσίες παρασχεθείσες στο εξωτερικό
- αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές εργοδοτικών εισφορών, τις καταβληθείσες μικτές αποδοχές των εργαζομένων, τις παροχές σε είδος και τα δάνεια προς τους εργαζόμενους.
- οι αγρότες καλούνται, εξάλλου, να δηλώσουν αναλυτικά ανά κατηγορία τα ποσά των επιδοτήσεων και ενισχύσεων που έλαβαν την προηγούμενη χρονιά, τις αγορές φυτών – ζώων και τα έξοδα παραγωγής.
Η φόρμα του νέου εντύπου Ε3 θα βρίσκεται μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (http://www.aade.gr/epicheireseis/phorologikes-yperesies/eisodema/diaboyleyse-entypoy-e3) και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν email με παρατηρήσεις και προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση e3_proposal@aade.gr. 
Ακολουθούν τα νέα έντυπα, όπως δόθηκαν από την ΑΑΔΕ στη διαβούλευση 
msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)