Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

TA ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ…

Πρωτιά στον κόσμο… Μήνυση 500.000 λιρών στην εφημερίδα μας για τα Paradise Papers

Tήν ώρα που τα Paradise Papers αποκάλυψαν εταιρίες οφσόρ που έχουν 126 πολιτικοι και παγκόσμιοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο, η μόνη μήνυση ήρθε από τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.Ο Γιλντιρίμ αρχικά το παραδέχτηκε και μετά χαρακτηρίζοντας την είδηση ¨επίθεση στα προσωπικά του δικαιώματα¨ υπέβαλλε μήνυση ζητώντας 500 χιλιάδες λίρες.

Το Διεθνές Κονσόρτσιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) μέλος του οποίου είναι και η Τζουμχουριέτ μαζί με 96 ΜΜΕ δημοσίευσαν έγγραφα από τα οποία προκύπτει πως μεταξύ άλλων οι Ερκάμ και Μπουλέντ Γιλντιρίμ- γιοί του
πρωθυπουργού Γιλντιρίμ έχουν στην Μάλτα 5 εταιρίες. Μετά από αυτό ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιντιρίμ μαζί με τους γιους του υπέβαλλε μήνυση 500.000 λιρών κατά της εφημερίδας μας για ¨επίθεση στα προσωπικά δικαιώματα¨ του. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ζητάει 250.000 λίρες ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και από 125.000 οι δύο γιοί του.
…………….

O Μπιναλί Γιλντιρίμ την Τρίτη πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αποδεχόμενος ουσιαστικά την ύπαρξη των εταιριών, είχε δηλώσει πως ¨Εγώ έχω ασυλία αλλά οι γιοι μου όχι. Ζητώ ιδιαίτερα να διεξαχθεί έρευνα¨, ανέφερε πως οι γιοί του ασχολούνται με την ναυτιλία και είχε πει πως ¨Η ναυτιλία είναι μια παγκόσμια δουλειά. Παντού στον κόσμο υπάρχουν εταιρίες, σημεία επαφής υπάρχουν. Εν προκειμένω δεν υπάρχει τίποτε κρυφό¨. Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ όμως πριν περάσει μια εβδομάδα, υπέβαλλε μήνυση.
………………….

Τζομχουριέτ 10/11/2017
tourkikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)