Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Bloomberg: «Η Ελλάδα ελπίζει σε ανάκαμψη μέσω ιατρικής κάνναβης»

Σχόλιο ιστολογίου:
ανάπτυξη με την κάνναβη πρώτη φορά βλέπουμε, μόνο το ΣΥΡΙΖΑ και ο μαστούρης αρχηγός του (σύμφωνα με τον Βαρουφάκη) θα μπορούσε να έχει τέτοιες βλέψεις. Είδαν ότι δεν έχει κανένα αποτέλεσμα η φορο-ληστεία αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οπότε τι άλλο τους μένει; η μαστούρα του λαού, για να είμαστε όλοι μας ευτυχισμένοι, που ζούμε τον ονειρικό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ...


Όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου

«Όσοι επενδύουν στην ιατρική χρήση της κάνναβης στρέφουν τώρα το βλέμμα στην Ελλάδα, όπου το ζεστό και ηλιόλουστο κλίμα και ενδεχόμενη ευνοϊκή νομοθεσία στο μέλλον, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για έξοδο της χώρας από την επταετή οικονομική κρίση». 


Αυτά αναφέρει το Bloomberg που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος σημειώνει συγκεκριμένα πως οι παραγωγοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να διοχετεύσουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε projects κατασκευής θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και παραγωγή κάνναβης.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει μερίδιο 200 δισ. ευρώ στην παγκόσμια αγορά κάνναβης μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. 
Άλλωστε, όπως σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βασίζεται στις επενδύσεις για να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη και να επιτρέψει την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης. 
ΣΧΕΤΙΚΑ

Bloomberg για Ελληνικό και Σκουριές: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 11 δισ. ευρώ
Bloomberg για Ελληνικό και Σκουριές: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 11 δισ. ευρώ
Μόλις μία εγκατάσταση που θα αποτελούνταν από 12 - 15 θερμοκήπια κάνναβης, θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με ομάδα εργασίας που προετοιμάζει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Αυτά, την ώρα που η ανεργία στην Ελλάδα, από τον Νοέμβριο του 2011, βρίσκεται πάνω από το 20%, ήτοι μεταξύ των υψηλότερων ποσοστών στην ΕΕ, παρατηρεί το Bloomberg. 
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης μέχρι το τέλος του έτους και η έγκρισή του θα έδινε τα χρονικά περιθώρια για καλλιέργεια στην περίοδο του ερχόμενου καλοκαιριού, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας που αυτήν τη στιγμή ασχολείται με την προετοιμασία του νόμου. 
ΣΧΕΤΙΚΑ

Ελεύθερη χρήση κάνναβης: Όλα αναθεωρούνται, πλην της αποποινικοποίησης
Ελεύθερη χρήση κάνναβης: Όλα αναθεωρούνται, πλην της αποποινικοποίησης
Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε άλλες χώρες, όπως στην Ουγγαρία και σε διάφορα μέρη στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα η καλλιέργεια και η προώθηση στην αγορά θα έχει μόνο ιατρικό σκοπό, όπως σημειώνει ο κ. Αποστόλου.
«Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία έχουν μέλη που υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες, όπως είναι ο καρκίνος και η νόσος του Πάρκινσον, θα μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα που παράγονται εδώ, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)