Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!


Donations_are_appreciated - pixabay
Του Θανάση Κ. (fb)

Η κυβέρνηση Τσίπρα χάνει τον έλεγχο! Πού; Παντού!

Σε μερικούς τομείς ποτέ δεν τον είχε. Σε άλλους τον χάνει από αδυναμία. Και σε άλλους από σχέδιο. Αλλά η απώλεια ελέγχου δεν προοιωνίζει τίποτε καλό για τη χώρα.

Χάνει τον έλεγχο στην Οικονομία!

Δεν μοιράζει το περσινό «πέτσινο πλεόνασμα» εκεί που είχε δεσμευτεί: Στην αποπληρωμή ληξιπροθέσμων. Κυρίως των «κρυφών ληξιπροθέσμων» από τις απλήρωτες συντάξεις.

Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν εκταμιεύονται χρήματα, δεν πέφτουν στην οικονομία, και δεν παίρνει πάνω του το ΑΕΠ.

Οι εκτιμήσεις όλων – και των δανειστών και διεθνών οργανισμών και του Γραφείου Προϋπολογισμού της Ελληνικής Βουλής – για το φετινό ΑΕΠ αναθεωρούνται συνεχώς προς τα κάτω: Από το 2,7% ανάπτυξη που έλεγαν μέχρι τις αρχές της χρονιάς, έπεσαν στο 2,1% την άνοιξη κι ύστερα στο 1,8% - τώρα πια έχουν πέσει στο 1,6%! Ενώ το ΙΟΒΕ δίνει 1,3% και ξένοι Οίκοι γύρω στο 1%...


Γιατί πέφτουν συνεχώς οι προβλέψεις; Γιατί δεν εκταμιεύονται χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα!

Και για τον ίδιο λόγο αναθεωρούνται λίγο προς τα πάνω οι προβλέψεις ανάπτυξης της επόμενης χρονιάς, του 2018: Γιατί υποθέτουν πως όσα ληξιπρόθεσμα δεν προλάβουν να πληρωθούν φέτος, θα πέσουν στην αγορά του χρόνου. Κι έτσι η ανάπτυξη θα χάσει πόντους φέτος και θα κερδίσει πόντους του χρόνου.

Όμως από το 2019 και μετά, όταν – υποτίθεται - θα έχουν πληρωθεί όλα τα ληξιπρόθεσμα, στη συνέχεια η ανάπτυξη θα είναι εντελώς υποτονική: μόλις 1% το χρόνο στην καλύτερη.

Αυτές είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ σήμερα.

Πράγμα που σημαίνει πως η χώρα δεν σηκώνεται στα πόδια της με τίποτε! Όσο υπάρχουν «ληξιπρόθεσμα» να πληρώνει η κυβέρνηση – και πράγματι τα πληρώνει - κάτι θα κινείται. Ύστερα σούρνοντας.

Σε αντίθεση με τις προβλέψεις όλων στο τέλος της διακυβέρνησης Σαμαρά, που έβλεπαν 2,8% πραγματική ανάπτυξη την πρώτη χρονιά μετά το μνημόνιο, κι ύστερα 3,7% κι ύστερα μέσον όρο 3% για τα επόμενα τρία χρόνια κι ύστερα 2% για την επόμενη δεκαετία!

Τώρα παραδέχονται πως έχουμε μπει σε τροχιά στασιμότητας, και δεν θα κινείται τίποτε μόλις πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα.

Που κι αυτά όμως, δεν εκταμιεύονται στην ώρα τους. Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει την εξομάλυνση της οικονομίας. Θέλει να έχει «καβάντζα», για να μοιράσει, αν εξαναγκαστεί σε πρόωρες εκλογές.

Κι αυτό από μόνο του δείχνει μεγάλη αβεβαιότητα από πλευράς κυβέρνησης.

Έχει χάσει και τον έλεγχο πάνω στην κοινωνία! Γιατί άφησε να βγουν από τις φυλακές 12 χιλιάδες κρατούμενοι με το Νόμο Παρασκευόπουλου, εκ των οποίων οι 2,4 χιλιάδες καταδικασμένοι για κακουργήματα!

Και το 60% όσων βγήκαν διέπραξαν ξανά αδικήματα. Κι αθώοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν ή βασανίστηκαν άγρια απ’ όσους «ξαμόλυσαν»...

Κι ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος δηλώνει τώρα πως πρέπει να καταργηθεί ο (ολέθριος) νόμος του! Αλλά η κυβέρνηση δεν τολμά να τον καταργήσει! Γιατί προφανώς, κάποιοι την «κρατάνε» γερά και δεν την αφήνουν.

Όπως έχουν χάσει τον έλεγχο και πάνω στους κουκουλοφόρους. Που επεκτείνουν συνεχώς τη δράση τους στο κέντρο της Αθήνας, χτυπάνε πλέον παντού και κλιμακώνουν με χρήση πυροβόλων όπλων. Και πάλι δεν τολμούν να τους αγγίξουν, γιατί προφανώς κάποιοι από κάπου «κρατάνε» την κυβέρνηση.

Ενώ δίνουν «άδεια» από τις φυλακές και στον Κουφοντίνα (την ώρα που κλιμακώνεται επικίνδυνα η τρομοκρατική δράση των ομοϊδεατών του), χωρίς ο ίδιος να έχει πρόβλημα υγείας και χωρίς να έχει δείξει την παραμικρή «μεταμέλεια». Κάπου τους «κρατάει» κι αυτός, όπως φαίνεται.

Οι ξένες Πρεσβείες αφρίζουν! Ο ξένος Τύπος ετοιμάζεται για «μύδρους».

Αλλά η κυβέρνηση δεν χαμπαριάζει. Σαν να πληρώνει τα «γραμμάτιά» της σε όσους χρωστάει πριν «την κάνει».

Και στο μεταξύ το χρηματιστήριο δεν λέει να πάρει τα πάνω του - έχει ήδη πέσει 100 μονάδες και πλέον από την ώρα που… «βγήκαν» στις αγορές, κι ενώ τα ξένα χρηματιστήρια ανεβαίνουν παντού! Και βρίσκεται περίπου στα μισά απ’ ό,τι βρισκόταν τον Ιούλιο του 2014 επί Σαμαρά!

Πράγμα που δείχνει πως οι αγορές δεν προβλέπουν τίποτε καλό από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Και στις τράπεζες επίσης έχει χαθεί ο έλεγχος, ενώ τα «κόκκινα δάνεια» παραμένουν ανεξέλεγκτα, οι φήμες για νέα ανακεφαλαίωση επανέρχονται και οι συμβολαιογράφοι διαμηνύουν πως είναι εντελώς απροστάτευτοι από το κράτος.

Ο έλεγχος χάθηκε και στα Πανεπιστήμια, όπου τα πρεζόνια έχουν καταλάβει πια και τις αίθουσες διδασκαλίας, δέρνουν ακόμα και ΑΜΕΑ, ενώ ο Γαβρόγλου τσακώνεται με τους Πρυτάνεις.

Ο έλεγχος έχει χαθεί παντού (με εξαίρεση το σχέδιο της κυβέρνησης για ένα swap ομολόγων που προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες - που αν όλα πήγαιναν καλά θα βοηθούσε, αλλά με όλα τα άλλα να καρκινοβατούν, δεν θα παίξει κανένα ρόλο).

Ο έλεγχος έχει χαθεί! Και η κυβέρνηση Τσίπρα φέρεται περισσότερο σαν να ετοιμάζει την «ηρωϊκή της έξοδο», παρά σαν να κάνει αποφασιστικά βήματα για την εξομάλυνση της οικονομίας και την ολοκλήρωση της τετραετίας της.

Ετοιμάζεται για τα χειρότερα! Δεν σχεδιάζει τα καλύτερα.

Αφήνει τους Κουφοντίνες, χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες εντός κι εκτός Πανεπιστημίων, και «κάθεται» πάνω στο «αποθεματικό» που δημιούργησε, για να έχει να «δώσει»!

Δεν πληρώνει συντάξεις, δεν εξοφλεί ληξιπρόθεσμα, δεν αποκαθιστά στοιχειωδώς της τάξη πουθενά.

Δεν «σπρώχνει» ούτε καν τις αποκρατικοποιήσεις που έχει προσυπογράψει και που έχουν βαλτώσει ξανά.

Σαν να περιμένει το «ατύχημα» που θα της επιτρέψει να πραγματοποιήσει «ηρωική έξοδο».

Κι οι δανειστές, σαν να περιμένουν κι εκείνοι να γίνει κάτι για να απεγκλωβιστούν από την αδιέξοδη στήριξη προς μια κυβέρνηση που ψηφίζει τα πάντα, αλλά δεν εφαρμόζει τίποτε και έχει καταδικάσει μια χώρα στη στασιμότητα, στο βάλτωμα και στην γενικευμένη ανομία.

Πέρσι τέτοιον καιρό η κυβέρνηση το πάλευε. Σήμερα δεν το παλεύει πια.

Πέρσι τέτοιον καιρό η κυβέρνηση είχε «αφήγημα» (ποσοτική χαλάρωση κλπ.). Φέτος το «αφήγημά» της το έχουν σκοτώσει όλοι απ’ έξω – κι ελάχιστοι το πιστεύουν πια, μέσα κι έξω:

Δεν θα υπάρξει «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια την επόμενη χρονιά!

Και σίγουρα δεν θα υπάρξει «τέλος της εποπτείας».

Και με το ΔΝΤ να λέει σε όλους τους τόνους, πως κι έτσι, σε αδιέξοδο βρίσκονται.

Πέρσι τέτοιον καιρό περίμεναν πως στη Γερμανία θα έφευγε ο «κακός» Σόίμπλε και θα ερχόταν ο «καλός» Σούλτς. Τώρα έφυγε το κακός Σόϊμπλε κι έρχονται οι πολύ χειρότεροι «φιλελεύθεροι» της Γερμανίας.

Χώρια από τη «στροφή» που έγινε δεξιότερα και στην Αυστρία και στην Ολλανδία και στην Τσεχία...

Πέρσι τέτοιον καιρό, πίστευαν ότι είχαν καταφέρει να ελέγξουν τις ροές των λαθρομεταναστών στο Αιγαίο. Τώρα οι ροές έχουν ξαναγίνει ανεξέλεγκτες, η κατάσταση στα hotspots απελπιστική και τους κράζει ο διεθνής τύπος.

Και η κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να προσπαθήσει να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να κερδίσει το χαμένο έδαφος, κάνει προεκλογικά ρουσφέτια στους πιο περιθωριακούς και πιο ακραίους οπαδούς της. Μέχρι και στον Κουφοντίνα.

Και φορτσάρουν σε «λασποπόλεμο» απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Άλλο κλασικό σύμπτωμα απώλειας ελέγχου και απελπισίας - και αυτό.

Όχι μόνο έχουν χάσει τον έλεγχο παντού. Αλλά δεν κάνουν και καμία προσπάθεια να τον ανακτήσουν! Σε κανένα «μέτωπο»…

Σαν να σχεδιάζουν – ή να περιμένουν – την τελική ζημιά που θα κάνουν στη χώρα, προκειμένου να πέσουν οι ίδιοι «στα μαλακά».

Δεν πρέπει να τους αφήσουν να πέσουν στα μαλακά! Δεν πρέπει να τους αφήσουν σε «χλωρό κλαρί».

Κάποτε ο ΓΑΠ είχε κλιμακώσει την επίθεσή του στη ΝΔ που βρισκόταν τότε στην Αντιπολίτευση. Είχε ήδη ξεκινήσει πέντε εξεταστικές επιτροπές και ετοίμαζε την έκτη.

Τότε ο Σαμαράς του απάντησε με μια φράση:

--Κάντε όσες εξεταστικές θέλετε. Δεν μας αγγίζουν. Εμείς μια θα κάνουμε εναντίον σας - και δεν θα χρειαστεί άλλη!

Και – ως του θαύματος! - μέσα σε ένα μήνα είχαν «κλείσει» όλες οι εξεταστικές Επιτροπές! Μέσα σε δύο τρείς μήνες ο ΓΑΠ είχε παραιτηθεί …τηλεφωνικά στο Σαμαρά! Και λίγο αργότερα είχε παραμεριστεί εντελώς.

Στη ΝΔ οφείλουν να αντιληφθούν πως ο Τσίπρας έχει χάσει κάθε έλεγχο και προσπαθεί να πέσει στα μαλακά ζημιώνοντας κι άλλο τη χώρα.

Πρέπει να τον προειδοποιήσουν για τις συνέπειες που θα έχει ο ίδιος, αν αφήσει τη χώρα να ξεφύγει.

Αν υπάρξει αιματοχυσία στην Αθήνα.

Αν γίνει bail in στις Τράπεζες.

Αν δεν πληρώσει άμεσα τα ληξιπρόθεσμα.

Κι αν χρειαστούν νέα μέτρα, επειδή αφήνει απλήρωτα τα πάντα για να φτιάξει «πέτσινα» πλεονάσματα.

Κι ακόμα, αν κλιμακώσει τον πόλεμο λάσπης!

Και βεβαίως, για την «ανθρωπιστική κρίση» στα hotspots και τις ύποπτες MKO που έχει αφήσει ανεξέλεγκτες.

Τώρα που έχασε τον έλεγχο παντού, ο Τσίπρας πρέπει να νιώσει το φόβο για να μην αποτολμήσει τα χειρότερα!

Κι αυτό το φόβο μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να του τον προκαλέσει.

Έτσι – και μόνον έτσι – θα συσπειρώσει γύρω της κι όσους θέλουν να φύγει ο Τσίπρας.

Πώς το είχε πει κάποτε ο Γεώργιος Πανανδρέου (ο πρεσβύτερος ασφαλώς);

--Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!

Ακριβώς αυτό…

freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)