Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

FT: Μαθήματα «κωλοτούμπας» παραδίδει η Ελλάδα στους Βρετανούς

Επίκαιρη και πάλι είναι η ελληνική λέξη “kolotoumba”, η οποίασύμφωνα με τους Financial Times περιγράφει τις αντιφατικές τακτικές του Αλεξή Τσίπρα την περίοδο του 2015. Αυτή τη φορά όμως επανέρχεται με αφορμή της εξελίξεις στο... μέτωπο του Brexit.
Σύμφωνα με τους FT, στο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο που έλαβε χώρα στο Ναύπλιο, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν να συζητούν το σενάριο η Βρετανία να μην αποχωρήσει τελικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πλειοψηφία όμως να θεωρεί πως δύσκολα μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό.
Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Οκτώβριο του 2018, όταν και οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, οπότε αν είναι να υπάρξει νέα “κωλοτούμπα” η βρετανική κοινή γνώμη έχει μόλις ένα χρόνο για να τοποθετεί σθεναρά υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)