Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έφοδοι σε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες με εντολή Κομισιόν

EPA/CHRISTIAN BRUNA
Την Παρασκευή η Κομισιόν προχώρησε σε έρευνες στα γραφεία της BMW στο Μόναχο, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.


Νέες έρευνες στα γραφεία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τρεις ημέρες πριν από μια πρώτη επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της BMW, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης συγκρότησης καρτέλ εκ μέρους των εταιρειών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή στις Βρυξέλλες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προχώρησαν σε ελέγχους στα γραφεία αυτοκινητοβιομηχανιών στη Γερμανία, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες εταιρείες μπήκαν στο στόχαστρο. Οι έρευνες έγιναν παρουσία και επιθεωρητών της γερμανικής υπηρεσίας ανταγωνισμού.

Οι εταιρείες Daimler και Volkswagen, ωστόσο, ανακοίνωσαν ότι η σημερινή έρευνα αφορούσε τις ίδιες. «Οι επιθεωρήσεις που ανακοινώθηκαν είναι σε εξέλιξη, συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Daimler, η κατασκευάστρια εταιρεία των Mercedes-Benz. Από την πλευρά της, η Volkswagen ανέφερε ότι παρόμοια έρευνα έγινε στην έδρα της στο Βόλφσμπουργκ.

Την Παρασκευή η Κομισιόν προχώρησε σε έρευνες στα γραφεία της BMW στο Μόναχο, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Τον περασμένο Ιούλιο, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε ότι επί περισσότερα από 20 χρόνια οι εταιρείες BMW, Daimler, Volkswagen, Audi και Porsche συνεννοούνταν μεταξύ τους για να εναρμονίζουν τις πρακτικές τους σε διάφορα τεχνικά θέματα των οχημάτων που κατασκευάζουν και κυρίως για το σύστημα φιλτραρίσματος των ρύπων.


Τα καρτέλ απαγορεύονται στην Ε.Ε. επειδή πλήττουν τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές. Στις εταιρείες μπορεί να επιβληθούν βαριά πρόστιμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος Daimler συνεργάζεται μαζί της και μπορεί να επωφεληθεί από το πρόγραμμα επίδειξης επιείκειας, δεδομένου ότι παρείχε στις αρχές πληροφορίες για την υπόθεση.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)