Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Η δικαστική και πολιτική ανηθικότητα σε καιρό οικονομικού πολέμου.

Σχόλιο ιστολογίου:
ο καθένας είναι για τον εαυτό του, οι δικαστές για τους δικαστές, οι δικηγόροι για τους δικηγόρους, οι αγρότες για τους αγρότες, οι πολιτικοί για τους πολιτικούς και ο λαός πληρώνει την νύφη με μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Η δικαστική ελίτ καθώς και η πολιτική βρίσκουν τρόπο να περνάνε ανώδυνα την κρίση ή αλλιώς οικονομικό πόλεμο, αλίμονο σε αυτούς που πεινάνε, σε αυτούς που  έχασαν τα σπίτια τους, σε αυτούς που αυτοκτονούν, αλίμονο στις θυσίες του λαού, και που για όλους τους άλλους δεν καίγεται καρφάκι.  
Ατομισμός, υπερεγώ, ανηθικότητα είναι τα στοιχεία του Έλληνα που δεν διστάσει να πατήσει στο πτώμα του διπλανού του για να περνά αυτός καλά ... 
Η δικιά μας απάντηση στου δικαστές είναι: που ήταν αυτοί όταν μείωναν τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού, όταν το Αντισυνταγματικό σημερινό ΕΝΦΙΑ το όρισαν από μόνοι τους νόμιμο. Πότε πήραν μια θέση στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας, από την επίδραση της φοροληστείας της κυβέρνησης.
Και τέλος οι μισθοί τους και οι συντάξεις τους παίρνονται από κάποιους άλλους, όπως από τις μικρές επιχειρήσεις που αδυνατούν να φοροδιαφεύγουν, αλλά και από τους συνταξιούχους και μισθωτούς. 
Είναι ανήθικο να ζητούν την εξαίρεση τους οι δικαστές και οι πολιτικοί όταν ολόκληρη η χώρα βιάζεται και υποφέρει οικονομικά ... 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ

Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές: Κανένας Κατρούγκαλος και καμιά Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν





Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές /Φωτογραφία: Ιntime News


Πολεμικό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των λειτουργών της Θέμιδας και της κυβέρνησης.
Αφορμή, οι περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται αυτόν τον μήνα έως και κατά 980 ευρώ, όπως φανερώθηκε με τα όσα ακούστηκαν χθες στην πανδικαστική συνέλευση των ενώσεων των δικαστών.
«Κανένας Κατρούγκαλος και καμία Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν», «Κάποιοι ερωτοτροπούν με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος», «Μεταξύ F-16 και ευημερίας των πολιτών, το δεύτερο είναι σημαντικότερο», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που ακούστηκαν. 
Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά θεσμικό, είπαν με μία φωνή όλοι οι
ομιλητές, υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις έχουν ως μοναδικό σκοπό τη θεσμική τους απαξίωση, αλλά και να επιφέρουν χτύπημα στη λειτουργική τους ανεξαρτησία.
Τα νομικά όπλα έχουν ήδη ακονιστεί και οι προσφυγές είναι έτοιμες. Όπως όλα δείχνουν, οι συνταξιούχοι θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο, έχοντας την υποστήριξη στον αγώνα τους όλων των δικαστικών ενώσεων και των εν ενεργεία δικαστών.
Οι συνταξιούχοι θα προσφύγουν σε βάρος του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016), βάσει του οποίου όχι μόνο είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται, αλλά πρέπει να επιστρέψουν και ποσά -σε δόσεις- από τον Ιούνιο του περσινού έτους έως και τον Ιούλιο του 2017.
Στη φαρέτρα τους έχουν την απόφαση του ανωτάτου ειδικού δικαστηρίου (Μισθοδικείο) αλλά και δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκε ότι σε περιόδους δημοσιονομικής κρίσης η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει μισθούς και συντάξεις δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ισότητας στα δημόσια βάρη. 
«Οι παράγοντες που υπονόμευσαν το ασφαλιστικό σύστημα είναι η διαχρονική αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με τον φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Για τον λόγο αυτό πρέπει το κράτος -και όχι οι συνταξιούχοι- να πληρώσει για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων», καταλήγουν οι δικαστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)