Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Οι θυσίες των βουλευτών είναι αυξήσεις με αναδρομική ισχύ.

Σχόλιο ιστολογίου:
τόσο θράσος με τις αυξήσεις των πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια να μην εξεγερθεί ο Ελληνικός λαός, που πεινάει και βιώνει ένα πολιτικό εφιάλτη, με την φοροληστεία του.
Απαιτούν θυσίες από το λαό, αλλά οι ίδιοι προσφεύγουν στα δικαστήρια για να λάβουν αυξημένες αποδοχές, για την προσφορά τους στην πατρίδα.
Αυτοί οι προδότες, δεν είναι πατριώτες αλλά οι ανεπάγγελτοι κηφήνες, τα κατακάθια και αποβράσματα της Ελληνικής κοινωνίας. 



Πρόκληση: Αναδρομικά άνω των 15 εκατ. ευρώ για 160 πρώην βουλευτές!


ΛΕΦΤΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

«Μποναμά» - πρόκληση ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση για τους πρώτους 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.
Το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους, αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει. Το ποσό αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής άγνωστο και στην τρόικα!
Η κυβέρνηση, όμως, έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου!
Σε αυτόν το νόμο ψήφισε από τη μια άγριες μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη τη διάταξη για αύξηση συντάξεων σε πρώην - και σήμερα συνταξιούχους – βουλευτές!
Μέσα στις προσφυγές είναι και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται να διεκδικεί κατά τους ισχυρισμούς δικηγόρου του ένα ποσόν της τάξης των 250.000 ευρώ.
Η κυβέρνηση, και εν προκειμένω το υπουργείο Οικονομικών, έχει πάρει πρόσφατα σχετική εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η οποία, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», εξηγεί στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει η εξόφληση των αναδρομικών που επιδικάζουν τα δικαστήρια στους προσφεύγοντες βουλευτές, δεδομένου ότι προκαλεί νέα δημοσιονομικά βάρη που δεν έχουν καν προϋπολογιστεί, και κυρίως δεν γνωρίζει η τρόικα!
Το γεγονός, δε, ότι μια τέτοια διάταξη για την αναδρομική αύξηση αποδοχών για συνταξιούχους βουλευτές που δικαιώνονται δικαστικά μπήκε στο νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) συνιστά ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους Έλληνες, γιατί στον ίδιο νόμο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ενέταξε και ψήφισε πλήθος διατάξεων που περιορίζουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα και επιφέρουν μειώσεις:
- κατά 50% στο ΕΚΑΣ το 2017, οι οποίες θα συνεχιστούν και το 2018, αλλά και το 2019 μέχρι τελικής εξαφάνισης του επιδόματος αυτού από τους χαμηλοσυνταξιούχους την 1η/1/2020,
- ως και 48% στις νέες συντάξεις,
- ως και 50% στις επικουρικές συντάξεις που υπερβαίνουν με την κύρια τα 1.300 ευρώ (μικτά) ή 1.170 ευρώ καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)