Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΒΟΥΛΗ"

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΒΡΑΣΙΔΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ - ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ - ΟΤΙ Η ΑΝΑΪΣ ΕΙΝΑΙ… ΠΑΝΑΗΣ!



Γράφει ο Παντελής Π. Ξανθίδης

Ναι, είμαι… ρατσιστής!

Κερκίδα μέσα στη Βουλή κάνουν οι ομοφυλόφιλοι - Η "φρουρά" κάνει τα στραβά μάτια

 Σίγουρα η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ψυχίατρο, αφού παρακάμπτει τα μύρια προβλήματά της και ασχολείται με θέματα όπως η αλλαγή φύλου, λες και δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία.

Αλήθεια, στα τόσα που ακούγονται, πόσοι μιλούν για την ύπαρξη μιας λογικής και καθόλου ρατσιστικής νομοθεσίας; Προσωπικά, μόνον τον Μάκη Βορίδη άκουσα να αναφέρεται -χωρίς κραυγές- χθες στην τηλεόραση του «Ε». 


Ο βουλευτής της ΝΔ και γνωστός δικηγόρος, αναφέρθηκε στον σχετικό νόμο, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος καταθέτει τα ανάλογα δικαιολογητικά σε Μονομελές Πρωτοδικείο και αφού κριθεί ότι πράγματι υπάρχουν οι λόγοι, τότε αποφασίζεται η αλλαγή του φύλου του. (σ.σ. Παρακάτω σχετική δικαστική απόφαση)

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα διεμφυλικά άτομα δεν μπορούν να διορθώσουν τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεώς τους και να αλλάξουν το όνομά τους αν δεν έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά τους όργανα για επαναπροσδιορισμό του φύλου. Παράλληλα αναγκαίο στοιχείο για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας είναι και η ύπαρξη πραγματογνωμοσύνης ψυχιάτρου.


Με βάση τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε προηγούμενη ιατρική επέμβαση! 

Επιπλέον, το πρόσωπο που επιθυμεί να αυτοπροσδιοριστεί, δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε διαδικασίες όπως είναι η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική υγεία του.

Με δυό λόγια, όταν πει κάποιος ότι είναι… Ναπολέων θεωρείται τρελός!
Αντίθετα, αυτό δεν συμβαίνει όταν πρόκειται περί δηλώσεως αλλαγής φύλου…

Το ν/σ που εισάγεται αύριο Δευτέρα στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση, είναι σίγουρο ότι θα «περάσει» και ένας από τους κύριους λόγους είναι πως υπάρχει ο φόβος της ρετσινιάς του «ρατσιστή» και του «φασίστα»!
Είναι δυνατόν αυτή η βασανισμένη χώρα να ζει υπό το κράτος κάποιων «δήθεν» που έχουν αναγάγει τα «περίεργα» σε κανονικά και τα κανονικά σε «οπισθοδρομικά»;
Είναι δυνατόν να ζουν υπό το κράτος τρομοκρατίας όσες και όσοι δεν συμφωνούν με αυτές τις «μοντέρνες» τάσεις;
Είναι δυνατόν, να χαρακτηρίζονται ως «ρατσιστές» εκείνοι που δεν μπορούν να δεχτούν ότι η αλλαγή φύλου μπορεί να γίνει με μία απλή δήλωση;

Εάν αυτός δεν είναι ρατσισμός και εξευτελισμός του ανθρώπινου είδους τότε τι είναι; Δείγμα… ελευθερίας του ατόμου ή μήπως αναφαίρετο… προσωπικό δικαίωμα;

Άραγε έχουν σκεφθεί οι νομοθέτες και οι περί αυτών, τι «πληγή» ανοίγεται στην κοινωνία, με αυτή την ελευθεριότητα; Εδώ μία Ταυτότητα πας να βγάλεις και χρειάζεσαι πιστοποιητικό (ότι εσύ είναι εσύ!) και μάρτυρα! Και για να αλλάξεις φύλο, αρκεί μόνον μία δήλωση;

Αρκεί μία δήλωση για να… διορθώσει κάποιος τη Φύση; Εάν η ετικέτα «διόρθωση φύλου» δεν είναι κάπως αναιδής, είναι οπωσδήποτε αντιεπιστημονική! Δηλαδή από τη μια έχουμε τους ψυχιάτρους και τους χειρουργούς που αποφασίζουν για την αλλαγή φύλου κάποιου ανθρώπου και από την άλλη μία… απλή δήλωση!

Με την κατά δήλωση αλλαγής φύλου, ας μην αναφερθούμε σε «μπερδέματα» που μπορούν να συμβούν, ιδιαίτερα στις σχέσεις…

Τι θα κάνει άραγε ο Βρασίδας όταν κάποια στιγμή ανακαλύψει δια της αφής ότι η Αναΐς είναι… Παναής; Δεν είναι και τόσο τραβηγμένο το παράδειγμα, διότι δεν αποκλείεται να συμβούν στην κοινωνία και άλλα ευτράπελα -ίσως και τραγικά- όπου θα φταίει ο Βρασίδας ο… ρατσιστής!

Ας ελπίσουμε ότι ο νέος νόμος δεν θα βρει την ανταπόκριση από την κοινωνία, καθώς απευθύνεται σε μία μειοψηφία ατόμων και δεν αφορά τους ομοφυλόφιλους.

Τέλος, είναι κρίμα σε μία κυβέρνηση που δείχνει να έχει υψηλές βλέψεις και να πέφτει τόσο χαμηλά, για τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα προβλήματά του, για προπέτασμα καπνού στα διαδραματιζόμενα, αλλά και για ψηφαλάκια από δήθεν «προοδευτικούς», «προχωρημένους» και… αντιρατσιστές. Ωϊμέ!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΓΞΙΑΡΧΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ

ΜΠρΗρ 2…./2013
Βεβαίωση προς διόρθωση ληξιαρχικής πράξης – Αλλαγή φύλου – Εκούσια δικαιοδοσία

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΚΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

Η αιτούσα, με την επίκληση άμεσου έννομου συμφέροντος, ζητεί να διορθωθεί η με αριθμό ……….. ληξιαρχική πράξη γέννησης της που καταχωρήθηκε στα βιβλία του Ληξιαρχείου του Δήμου Ηρακλείου, ως προς το φύλο, το κύριο όνομα αυτής και το επίθετο ώστε κατόπιν χειρουργικής επέμβασης, ώστε να συνάδει ο φαινότυπος της με τα επίσημα στοιχεία της. Πρέπει, επομένως, να γίνει δεκτή η αίτηση ως βάσιμη κστ’ ουσίαν, όπως ειδικότερα ορίζεται στο διστακτικό της απόφασης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΕΧΕΤΑΙ την αίτηση.
ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ προς σκοπό διόρθωσης της με αριθμό ……………… ληξιαρχικής πράξης γέννησης του Ληξιάρχου Δήμου Ηρακλείου ότι το ορθό φύλο της αιτούσας είναι «άρρεν» αντί του εσφαλμένου «θήλυ», το δε κύριο όνομα αυτής «Μ-Α.», αντί του εσφαλμένου «Α.» και το επίθετο «Σ.» αντί του εσφαλμένου «Σ.».
ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε στο Ηράκλειο σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήρια του, χωρίς την παρουσία της αιτούσας και του πληρεξουσίου δικηγόρου της στις 7 Μαρτίου 2013.

Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)