Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Είδε κανείς τη “Διοικητική Μεταρρύθμιση”;

Διανύουμε τον έβδομο χρόνο της κατ’ όνομα “Διοικητικής Μεταρρύθμισης” και το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να μην έχει ακριβή εικόνα των μονάδων και των υπαλλήλων του. Οι έως τώρα σχετικές νομοθετικές προβλέψεις είναι ανεπαρκείς, ενώ στις “Στρατηγικές” για τις μεταρρυθμίσεις και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση παραλείπονται θεμελιώδη αρχικά βήματα, που θα έλυναν το πρόβλημα. 
Το σοβαρό αυτό ζήτημα, μια πρόταση άμεσης αντιμετώπισής του και άλλα συναφή παρουσιάζονται διεξοδικά στο παρόν άρθρο. Η σχετική
επιχειρηματολογία τεκμηριώνεται με διαδικτυακές αναφορές. Επίσης, τονίζεται ότι για να καταπολεμηθεί η κρίση χρειάζεται να συντονίζονται οι ενέργειες όσο το δυνατόν περισσότερων. Ιδίως, για να υλοποιούνται χωρίς καθυστέρηση συγκεκριμένα κρίσιμα βήματα.
Ο χρόνος (γρήγορη σωστή διάγνωση και έγκαιρη αγωγή) είναι καθοριστικός παράγοντας για μια θεραπεία. Όσο διαιωνίζεται το ελληνικό πρόβλημα –μεγάλο μέρος του οποίου οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του Κράτους μας– επιχειρήσεις χρεοκοπούν ή κλείνουν, το ίδιο το Κράτος δεν βελτιώνεται αρκετά ώστε να γίνει διεθνώς ανταγωνιστικό, οικογένειες καταστρέφονται, όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στο εξωτερικό και, γενικά, οι πληγές της χώρας αφήνονται να κακοφορμίζουν από αιτίες γνωστές, που πολλοί επικρίνουν, χωρίς όμως να λαμβάνονται τα μέτρα που θα τις σταματήσουν.

Η “Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019” [ΕΣγτΔΜ], που παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 30 Αυγούστου 2017, δεν εδράζεται σε πλήρη και ακριβή δεδομένα, που είναι απαραίτητα για να λυθούν οριστικά πολλά προβλήματα. Η ίδια πλημμελής προσέγγιση είχε και παλαιότερα εμποδίσει την υλοποίηση αντίστοιχων σχεδιασμών.
Το πρόβλημα και η γρήγορη λύση του
Το από δεκαετίες γνωστό κενό στα θεμέλια του Κράτους είναι η άγνοια του τι συμβαίνει τώρα. Δύο κατεξοχήν αρμόδιοι για την εξάλειψή του το επαναβεβαίωσαν πέρσι, αδυνατώντας, βέβαια, να μετρήσουν ποσότητες, πόσω μάλλον να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες στις οποίες προέβησαν: Υπάρχουν (α) δημόσιες υπηρεσίες-φαντάσματα χωρίς ρόλο και σκοπό και (β) πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται
Για τη συνέχεια JAJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)