Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ραδιενεργά αγριογούρουνα στη Σουηδία 31 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ

Ραδιενεργά αγριογούρουνα στη Σουηδία 31 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ Ο αριθμός των αγριόχοιρων που έχουν προσβληθεί από ραδιενέργεια στη Σουηδία αυξάνεται, τρεις δεκαετίες μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ που προκάλεσε ραδιενεργή μόλυνση στη χώρα.


Εξέταση που έγινε σε ένα αγριογούρουνο έδειξε ότι έχει δέκα φορές υψηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας από το επιτρεπόμενο όριο.
Κυνηγοί στη πόλη Gavle, στη βόρεια Σουηδία, προειδοποιήθηκαν για τα «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα ραδιενέργειας σε αγριογούρουνα αυτή την εβδομάδα.
«Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχουμε καταμετρήσει», λέει ο περιβαλλοντικός σύμβουλος Ulf Frykman, μετά την εξέταση ενός ζώου με επίπεδα ραδιενέργειας 16.000 μπεκερέλ ανά χιλιόγραμμο (Bq / kg).
Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)