Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Άτακτη κυβερνητική αναδίπλωση μετά τον στημένο εκβιασμό της Eldorado. Στα ύψη η μετοχή της Eldorado!!!


Όπως μόνο η Iskra έγραψε, δεν υπήρξε καθόλου τυχαία η επιλογή του χρόνου από την Eldorado να προβεί σε ένα στημένο εκβιασμό, διεκδικώντας “γη και ύδωρ” και την παραμονή της στην χώρα με πλήρη παραβίαση των πλέον κρίσιμων και σημαντικών συμβατικών της υποχρεώσεων, οι οποίες προκύπτουν και από αυτήν την απαράδεκτη αποικιακή συμφωνία που συνομολόγησε το 2004.
Η Eldorado προχώρησε στην σκηνοθετημένη αντεπίθεση της την ώρα που ο Τσίπρας κορύφωνε το νέο δόγμα του Grinvest και το εμφάνιζε ως το νέο περίλαμπρο “όραμα” της κυβέρνησης του και τον ίδιο ως τον άνθρωπο των επενδύσεων (εξαγορών στην πραγματικότητα και όχι νέων δραστηριοτήτων) των πολυεθνικών στην χώρα μας.
Η Eldorado πάταγε με την κίνηση της, η οποία ενδεχομένως να αποδειχθεί και προσυνεννοημένη με κάποιους κυβερνητικούς κύκλους για αναστολή των δραστηριοτήτων της και δήθεν αποχώρηση της από την “αποικία”, την κυβέρνηση στον “καλό” ενώ έκανε ταυτόχρονα και επίδειξη δύναμης απέναντι στους κυβερνητικούς υπαλληλίσκους.
Ως μαντρόσκυλα της, παραρτήματά της και Eldoradoφύλακες λύσσαξαν να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της “εταιρείας” όλα τα μνημονιακά, δήθεν, αντιπολιτευόμενα κόμματα, με προεξάρχουσα την εξωνυμένη παράταξη της ΝΔ, σύσσωμος ο διεθνής ιμπεριαλιστικός νεοφιλελεύθερος τύπος, φυσικά η κυβέρνηση του Καναδά, όργανο της Eldorado και βεβαίως η κατάπτυστη ΕΕ!
Είναι εξοργιστικό ότι η ΕΕ έφτασε στο σημείο να θέτει προς συζήτηση την αντιεπενδυτική τάχα συμπεριφορά προς την Eldorado στο eurogroup, το άτυπο όργανο που έχει επιβάλλει καθεστώς κατοχής και λεηλασίας στην χώρα μας.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του “σκηνοθετημένου” εκβιασμού της Eldorado και η κυβέρνηση ως έτοιμη από καιρό έσπευσε σε άτακτη ντροπιαστική αναδίπλωση.
Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης έσπευσε πανικόβλητος (ή και προετοιμασμένα;) να χορηγήσει άρον – άρον άδεια λειτουργίας των δραστηριοτήτων της Eldorado στην Ολυμπιάδα και την έγκριση της κρίσιμης τροποποίησης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του χώρου απόθεσης Κοκκινόλακα.
Ο Πρόεδρος και CEO της Eldrorado George Burns περιχαρής δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη προς την επίλυση του θέματος (!!!), ενώ την ίδια ώρα η μετοχή της Eldorado στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και του Τορόντο έσπαγε τα κοντέρ με άνοδο αντιστοίχως 16% και 17%!
Ο George Burns με διαφορετική τώρα γλώσσα δήλωνε ότι αναμένει και τις άλλες άδειες και θεωρεί προτιμότερο τον εποικοδομητικό διάλογο από την διαιτησία, παρ’ ότι πιστεύει ακράδαντα ότι η τελευταία θα τον δικαιώσει.
Σοβαρές πηγές έλεγαν στην Iskra ότι η κυβέρνηση αφού συνεχίσει τις υποχωρήσεις, μπορεί τάχιστα σε πλήρη συνεννόηση με την Eldorado να παραπέμψουν κάποια θέματα στη Διαιτησία, προκειμένου η τελευταία να “δικαιώσει” την εταιρεία και η κυβέρνηση να αποσείσει τις ευθύνες της για τις οδυνηρές τελικές αποφάσεις, αποδίδοντας τις τελευταίες, με την κατάλληλη προλείανση εδάφους και το σχετικό σασπένς, στη δικαιοσύνη.
Μια τέτοια κυβερνητική τακτική θα διευκολύνει και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Χαλκιδικής, οι οποίοι πιέζονται να πέσουν υποτίθεται στα μαλακά και να πουλήσουν κάπως την “ξεφτίλα” και την “προδοσία” τους.
Το τραγικό στην περίπτωση είναι ο ρόλος μιας μερίδας εργαζομένων της Eldorado, τους οποίους η αγωνία για δουλειά, γίνεται αντικείμενο αδίστακτης εκμετάλλευσης από μια ληστρική εταιρεία που μπροστά στα κέρδη της δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο.
Οι εργαζόμενοι φυσικά αφήνονται στα νύχια της εταιρείας και από μια κυβέρνηση, η οποία αν ήθελε, που δεν θέλει, να διώξει την Eldorado, θα μπορούσε να εγγυηθεί βάσει σχεδίου ανασυγκρότησης της περιοχής όλες τις θέσεις εργασίας στους εργαζομένους της Eldorado, πράγμα που μόνο προσωρινά κάνει η Καναδική εταιρεία μέχρι να επιτύχει την ολοκλήρωση των αντιπεριβαλλοντικών και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος στόχων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)