Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Αυτοί που δίνουν Υγεία -Γιατροί- Αμοίβονται Απο 11 Έως 37 Φορές ΛΙΓΟΤΕΡΟ Από Αυτούς Που Κλωτσάνε Ένα Τόπι -Ποδοσφαιριστές- …! (Σταγόνα στον Ωκεανό της Νεοελληνικής Υποκρισίας, Μέρος 8ο)

st.el.yp.8
( Για να διαβάσετε όλα τα Μέρη ανατρέξατε στο τέλος του άρθρου )
…Ή καλύτερα σταγόνα στον Βούρκο της Υποκρισίας , γιατί η δυσωδία και το βρώμικο παιχνίδι των Ελίτ είναι χαρακτηριστικά περισσότερο Βούρκου παρά Ωκεανού. Και για να συνθέσουμε όλες τις «σταγόνες» χρειαζόμαστε μήνες επι μηνών και τόνους συζητήσεων, αναλύσεων και κειμένων.
Οι ιδιες εγχώριες Ελίτ (για να δανειστούμε μια ξενόφερτη λέξη της μόδας) ,η εγχώρια δηλαδή Ιθύνουσα τάξη αποτελούμενη μεταξύ άλλων από πολιτικούς / θρησκευτικούς / εκπαιδευτικούς ταγούς , τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους χειραγωγεί τους νεοέλληνες δια ποικίλων τρόπων, δεκαετίες τώρα (για να διαβάσετε σχετικά με την Αρχή του κακού κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ ) , ούτως ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα, να βλέπουμε να ξεπέφτει ο νεοέλληνας σε πολλά επίπεδα ( Πνευματικό / Θρησκευτικό, Ανθρώπινο, Κοινωνικό, Πολιτικό)  ή να κοροιδέυεται μέσα στα μούτρα του και να μην αντιδρά. Η πλύση εγκεφάλου έχει πιάσει τόπο.Ο Νεοέλληνας έχει γίνει από θύμα, θύτης, καθώς είτε με
την έγκριση του, είτε με τις παγίδες που του στήνουν διαχρονικά για τις οποίες προειδοποιείται , όμως όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά  και εχθρεύεται όσους προειδοποιούν «στολίζοντας» τους με πολυποίκιλα κοσμητικά επίθετα, δείχνει απλά ότι αποτελεί άνθρωπο αρεσκόμενο στις κολακίες (Λαϊκισμούς) και όχι στην Αλήθεια, άνθρωπο στον οποίο  το παιχνίδι της υποκρισίας και της ρηχότητας του αρκεί και επιβεβαιώνοντας ότι για το κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας Είναι εν τέλει συνυπεύθυνος.
Η ..«Σταγόνα» για την οποία θα μιλήσουμε σε αυτό το 8ο Μέρος αφορά ένα φαινόμενο παραλογισμού, ένα φαινόμενο πραγματικής ανοησίας που περνάει απαρατήρητο δεκαετίες τώρα σαν να είναι κάτι φυσιολογικό. Μιλάμε για δύο ομάδες ανθρώπων. Η μία είναι αυτή που , με τα καλά και τα στραβά της, προσφέρει το Πολύτιμο Αγαθό της Υγείας στους ανθρώπους και είναι φυσικά οι Γιατροί. Η δέυτερη ομάδα είναι οι αθλητές και συγκεκριμένα οι Ποδοσφαιριστές οι οποίοι «προσφέρουν» από ένα απλό χαμόγελο διασκέδασης στους φιλάθλους  έως …τόνους ύβρεων και βίας στους ανεγκέφαλους οπαδούς που συστηματικά εκτρέφονται στο χώρο του Ποδοσφαίρου. Μιλάμε λοιπόν για κάτι Πολύτιμο και Απαραίτητο σε αντιπαράθεση με κάτι απολύτως δευτερεύον το οποίο τείνει συστηματικά σε παρακμιακά φαινόμενα.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ρητορικό , γιατί όλοι ξέρουν την απάντηση (αλλά δυστυχώς δεν «ιδρώνει το αυτί κανενός, ειδικά των υψηλά ιστάμενων») , και είναι:» ποιος αμοίβεται περισσότερο σε αυτή την Νεοελληνική κοινωνία μας; Αυτοί που προσφέρουν το πολύτιμο και υπέραπαραίτητο ή αυτοί που δίνουν το δευτερεύον έως και επιζήμιο»; Αν απαντούσε κάποιος λογικός θα λέγε «μα φυσικά οι πρώτοι». Έλα όμως που δεν συμβαίνει αυτο…Οι ποδοσφαιριστές λοιπόν, αυτοί οι οποίοι κλωτσάνε ένα τόπι δίνοντας διασκέδαση και (άθελα τους) οδηγώντας σε παρακμιακές καταστάσεις πολλούς  ανθρώπους (κυρίως νέους) είναι αυτοί που Αμοίβονται βάσει των στοιχείων από 11 έως 37 φορές περισσότερο από τους Γιατρούς. [1]Και όλα αυτά σε μία κοινωνία που χρόνια τώρα διαμαρτύρεται για το «Απαράδεκτο Σύστημα Υγείας» και τους πόρους που δεν υπάρχουν..Σε μια Κοινωνία στην οποία πολλοί ΜεγαλοΕπιχειρηματίες θέλουν να έχουν τον έλεγχο του δημόσιου λόγου και της επίδρασης που αυτός ασκεί μέσα από τα μεγάλα ΜΜΕ, τη στιγμή που οι ίδιοι Διαιωνίζουν αυτό το θέατρο του παραλόγου με τα αστρονομικά ποσά που δίνονται σε αθλητές των ομάδων τους οι οποίοι επαναλαμβάνουμε κλωτσούν ένα τόπι… Σε μια κοινωνία που ξέρει ότι το Σύστημα Υγείας Πάσχει και κάποιοι χρυσοπληρώνονται για να δίνουν αέρα κοπανιστό και έχουν απο πάνω και πολλούς Νεοέλληνες Οπαδούς να αγωνιούν μήπως άργησαν τα ..»πρώτυπα» τους να πληρωθούν και δεν έχουν την αναμενόμενη απόδοση εντός των αγωνιστικών γραμμών… Σίγουρα όλα αυτά και άλλα πολλά δεν συνθέτουν ένα Σκηνικό Υποκρισίας (μόνο), αλλά ένα σκηνικό ΑΝΟΗΣΙΑΣ.
Εν κατακλειδι θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο αθλητισμός είναι μια ωραία και ωφέλιμη ασχολία όταν δεν  χάνεται το μέτρο και η λογική όπως δυστυχώς συμβαίνει στην Ελλάδα και σε όλο τον Κόσμο με τον Επαγγελματικό αθλητισμό (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση κλπ) στο όνομα των δημιουργημένων , δήθεν αναγκών του πλήθους μόνο και μόνο για να κερδίζουν κάποιοι σε βάρος της κοινής λογικής και μιας ολόκληρης κοινωνίας που θα μπορούσε με διαφορετικές νοοτροπίες να βρει διεξόδους σε πολλά προβλήματά της. Ο Αθλητισμός και δή το ποδόσφαιρο μόνο σε ερασιτεχνικό επίπεδο ή έστω επαγγελματικό μέχρι ενός ανώτατου ορίου πληρωμών για τους αθλητές ( επιπέδου π.χ ενός απλού δημοσίου υπαλλήλου ) θα μπορούσε να αποκτήσει Υγεία και να προσφέρει πραγματικά μια διέξοδο ανάσας και ωφέλειας στον άνθρωπο.
(  Για να διαβάσετε το πρώτο μέρος  ΚΛΙΚ ΕΔΩ , Για το δεύτερο ΚΛΙΚ ΕΔΩ , Για το Τρίτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Τέταρτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Πέμπτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Έκτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ . Για το Έβδομο ΚΛΙΚ ΕΔΩ  )
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ / ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
[1] Με βάση τα Στοιχεία  Αμοιβών των Γιατρών  όπως τα διαβάζουμε στο θέμα «Ιδού οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ με το ειδικό μισθολόγιο!» των Ιστοσελίδων «healthreport.gr» και «huffingtonpost.gr» σε Σύγκριση με Τα Στοιχέια Αμοιβών των Ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα όπως δίνονται από τις σελίδες «newsit.gr» και «sport24.gr»:
ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ:
α. Συντονιστής Διευθυντής 1.665 €
β. Διευθυντής 1.580 €
γ. Επιμελητής Α` 1.513 €
δ. Επιμελητής Β` 1.321 €
ε. Ειδικευόμενος 1.007 €».
ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ SUPERLEGUE 2015: 183.500 ΕΥΡΩ  (newsit.gr)
ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 2015 : 588.947 (sport24.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)