Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Παιδιά χωρίς μέλλον με συνταγή ΔΝΤ

Αποκαλυπτικά τα συμπεράσματα έρευνας των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους, για την επιρροή των προγραμμάτων του ΔΝΤ στις πιο φτωχές χώρες. Ποιες είναι οι συνέπειες
Adtech Ad
Έρευνα στην οποία ορισμένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι πολιτικές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μειώνουν την ικανότητα των γονιών, να φροντίσουν για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών τους, στις πιο φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες του κόσμου.
AdTech Ad
Η έρευνα των πανεπιστημίων του Κέμπριτζ, της Οξφόρδης, του Άμστερνταμ και της Νέας Ζηλανδίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2,8 εκατ. άνθρωποι, για την περίοδο 2000 - 2005, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, στο επιστημονικό περιοδικό "Proceedings of the National Academy of Sciences".

Για τις ανάγκες της μελέτης, εξετάστηκαν πέντε παράγοντες σχετικά με την υγεία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε νερό, του υποσιτισμού, του καταφυγίου, της υγιεινής και της πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν πώς η μόρφωση των γονιών επηρεάζει την υγεία των παιδιών, σε συνδυασμό με τον ρόλο του ΔΝΤ στον καθορισμό των πολιτικών των χωρών αυτών, όσον αφορά στο πώς διαχειρίζονται τους πόρους για την Παιδεία και τη Δημόσια Υγεία.
Το συμπέρασμα της έρευνας ήταν, ότι οι γονείς δυσκολεύονται, να φροντίσουν τα παιδιά τους, μετά τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε στις χώρες αυτές το Ταμείο.
"Χωρίς πρόγραμμα του ΔΝΤ, τα παιδιά που ζουν σε ένα περιβάλλον όπου οι γονείς είναι μορφωμένοι, οι πιθανότητες να υποστούν υποσιτισμό είναι κατά 38% λιγότερες σε σχέση με άλλα, που ζουν με γονείς που δεν έχουν λάβει μόρφωση. Αντιθέτως, όπου υπάρχει πρόγραμμα του Ταμείου, η πιθανότητα αυτή μειώνεται στο 17%", αναφέρεται στην έρευνα.
Σημειώνεται πάντως, ότι οι ερευνητές αν και συνδέουν ξεκάθαρα τα προγράμματα του ΔΝΤ με τη μόρφωση των γονιών και την υγεία των παιδιών τους, δεν μπόρεσαν να συνδέσουν χωρίς καμία αμφιβολία το ΔΝΤ και την παιδική υγεία.
"Η έρευνά μας δείχνει, ότι σε αυτές τις χώρες, που είναι υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ, οι γονείς σε αγροτικές περιοχές παλεύουν περισσότερο για τη φροντίδα των παιδιών τους, σε σχέση με εκείνους που ζουν σε αντίστοιχες περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόγραμμα του ΔΝΤ", σημειώνει ένας εκ των ερευνητών.
Εκπόσωπος του Ταμείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι δεν έχει δει ακόμη την έρευνα και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση, να τη σχολιάσει.
(Με πληροφορίες από RT, Φωτογραφία: AP Images/ Rafiq Maqbool)

news247.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)