Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ένα ακόμα βήμα προς τον έλεγχο των προσωπικών μας συναλλαγών.

Από 1-6-2017, όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζών. Αυτό επιβάλει νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο: «Καθιέρωση της υποχρεωτικής καταβολής από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού».

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβάλει να εκτίθενται όλες οι αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κίνδυνο κατάσχεσης, είτε από την εφορία είτε από ενδεχόμενες οφειλές του εργαζόμενου προς την τράπεζα, εφόσον ξεπερνούν το σχετικό ακατάσχετο όριο.

Ταυτόχρονα, οι μισθοί των εργαζομένων θα υπόκεινται προφανώς στους περιορισμούς των capital controls σε ότι αφορά τις αναλήψεις.

Επιπλέον, ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος εργοδότης θα ήθελε να δώσει κάποιο extra bonus σε παραγωγικούς εργαζόμενους, αυτό πλέον δεν πρόκειται να γίνει, καθόσον θα υπόκειται σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις κ.λ.π. 

Σε κάθε περίπτωση, το πιο πάνω είναι ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη ψηφιοποίηση και τον έλεγχο των προσωπικών μας συναλλαγών από το σύστημα.

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)