Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τα ακίνητα του Δημοσίου περνούν πλέον στο υπερταμείο

KERANI



Σχόλιο ιστολογίου:
η προδοσία της Τσιπροκυβέρνησης συνεχίζεται,  δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Πήραν την εξουσία με ψέματα και τώρα εφαρμόζουν όσα κατηγορούσαν, δεν είναι μονάχα υποκριτές, είναι δωσίλογοι αλήτες ...

Ανοίγει ο δρόμος για την μεταφορά όλων των ακινήτων του Δημοσίου στο υπερταμείο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Πιο συγκεκριμένα, ιδρύεται «ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών, των κατά περίπτωση συναρμοδίων υπουργείων και των ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. με σκοπό τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας ακινήτων που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση». 

Συνολικά, δεκαεννέα παραμένουν οι αποκρατικοποιήσεις στο πρόγραμμα αξιοποίησης περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ που συνεχίζει ως έχει τη λειτουργία του για τρία ακόμα χρόνια.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μόνη διαφορά αυτού που περιλαμβάνεται ως παράρτημα του νόμου που ψήφισε την Πέμπτη η Βουλή, είναι ότι τα δικαιώματα ψήφου των ΕΛΤΑ περνούν στο λεγόμενο υπερταμείο.
Σε τροχιά αποκρατικοποίησης μπαίνουν τα δέκα περιφερειακά λιμάνια, με πρώτο αυτό της Αλεξανδρούπολης. Αντιθέτως, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, που δεν έχουν παραχωρηθεί στη γερμανική Fraport, περνούν στο υπερταμείο.
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ έχει δημοσιεύσει διεθνείς προσκλήσεις για την πρόσληψη συμβούλων για την πώληση όλων των συμμετοχών του. Αυτές περιλαμβάνουν το 5% του ΟΤΕ, το 31% του ΔΕΣΦΑ, το 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το 35% των ΕΛΠΕ, το 17% της ΔΕΗ, το 23% της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, το 11% της ΕΥΔΑΠ και το 65% της ΔΕΠΑ και την πώληση της Εγνατίας. 

huffingtonpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)