Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στη συμφωνία με τρόϊκα: Τα μέτρα θα εφαρμοστούν ακόμα και αν κριθούν αντισυνταγματικά. Του Θαν.Πετράκου


αντισυνταγματικά
Τεράστιο πολιτικό θέμα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης προκύπτει μετά την αποκάλυψη ότι στο άρθρο 1 του προσχέδιου της συμφωνίας που κατατέθηκε στο γερμανικό Κοινοβούλιο και διέρρευσε στη “Handelsblattαναφέρεται ρητά ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται πως όσα συμφωνήθηκαν θα εφαρμοστούν, ακόμη κι αν κριθούν αντισυνταγματικά!!! Και αυτή η πρωτοφανής αντιδημοκρατική διάταξη, που ταιριάζει μόνο σε αποικιακά καθεστώτα, προκαλεί ακόμα περισσότερο το κοινό αίσθημα, αφού η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής στην Έκθεση της βγάζει αντισυνταγματικές τις πιο σημαντικές διατάξεις του νομ/διου.

Οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει με απόλυτη σαφήνεια αν αυτή η αντισυνταγματική δέσμευση υπάρχει και στο τελικό κείμενο ,το οποίο οφείλει να το δώσει στη δημοσιότητα πριν αρχίσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής . Αν η κατάπτυστη αυτή διάταξη υπάρχει και στο τελικό κείμενο του νέου μνημονίου, το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση συναινεί στην παραβίαση του Συντάγματος, στην κατάλυση της Συνταγματικής έννομης τάξης . Αυτό όμως συνιστά ευθεία συνταγματική εκτροπή. Όμως το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος είναι σαφές. «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων » . Συνεπώς είναι υποχρέωση μας με βάση το Σύνταγμα να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο για να υπερασπίσουμε την Συνταγματική έννομη τάξη.

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)