Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Φόβοι για νέα κυβερνοεπίθεση σε χιλιάδες υπολογιστές: Βρέθηκε ευπάθεια σε γνωστό λογισμικό

Φόβοι για νέα κυβερνοεπίθεση σε χιλιάδες υπολογιστές: Βρέθηκε ευπάθεια σε γνωστό λογισμικό.

 Φόβους για ένα μία νέα διαδικτυακή επίθεση παρόμοια με αυτή του ransomware WannaCry, που επηρέασε πάνω από 300.000 υπολογιστές παγκοσμίως, εκφράζουν ειδικοί στην ασφάλεια των δικτύων, μετά τον εντοπισμό μίας ευπάθειας στο δωρεάν λογισμικό Samba που χρησιμοποιείται ευρέως σε υπολογιστές με Linux και Unix.


Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έκανε γνωστή την ευπάθεια αυτή, την οποία οι χάκερς μπορούν να εκμεταλλευτούν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπολογιστές τρίτων, καλώντας τους χρήστες του λογισμικού να το ενημερώσουν με την τελευταία έκδοση, που διορθώνει το πρόβλημα.

Η Ρεμπέκα Μπράουν, ειδική σε θέματα ασφάλειας δικτύων, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι χάκερς έχουν εκμεταλλευτεί την ευπάθεια αυτή. Ωστόσο, επεσήμανε πως οι ερευνητές χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να κατασκευάσουν ένα κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την “τρύπα” με μεγάλη ευκολία.
Σύμφωνα με την εταιρεία Rapid7, πάνω από 100.000 υπολογιστές φαίνονται να τρέχουν εκδόσεις του συγκεκριμένου λογισμικού που είναι ευάλωτες σε επιθέσεις, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος. Ορισμένοι από τους υπολογιστές αυτούς ανήκουν σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, αλλά οι περισσότεροι ανήκουν σε οικιακούς χρήστες.

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)