Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει, ότι τα tablets και τα smartphones είναι επιβλαβή για μικρά παιδιά

© Fotolia / blackday
Επιχειρηματίας με ένα Tablet και ένα τηλέφωνο στα χέρια
ΜΟΣΧΑ, 14 Απριλίου - RIA Novosti. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τακτική χρήση των  smartphones και των tablets από τα  μικρά παιδιά μειώνει το χρόνο του ύπνου τους. Το άρθρο των ερευνητών δημοσιεύεται στο περιοδικό Scientific Reports [1].


Μια ομάδα με επικεφαλής τον Tim Smith του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Birkbeck διεξήγαγε μια διαδικτυακή έρευνα των γονέων με παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 έως 36 μηνών. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αναφέρουν τη μέση διάρκεια της ημέρας και της νύχτας του  ύπνου των παιδιών και ρώτησαν να τους πουν πόσο συχνά ένα παιδί ξυπνά τη νύχτα και πόσο χρόνο χρειάζεται για να αποκοιμηθεί. Το 70 τοις εκατό των γονέων που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν ένα τηλέφωνο στο σπίτι ή ένα  tablet. Το ποσοστό των παιδιών που  μπορούσαν να
χρησιμοποιήσουν  αυτόν τον εξοπλισμό, ήταν 75 τοις εκατό. Σύμφωνα με τη έρευνα, περισσότερο από το μισό (51%) των παιδιών ηλικίας 6 έως 11 μηνών   χρησιμοποιούν τις συσκευές αφής και μεταξύ των παιδιών από δυο έως τριών χρονών
δεν υπάρχει σχεδόν κανένα που δεν είναι εξοικειωμένο με τα tablets  ( το 92 τοις εκατό των χρηστών).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για κάθε ώρα πίσω από την συσκευή  μειώνει τον ύπνο του παιδιού  κατά  15,6 λεπτά. Διαπιστώθηκε επίσης ότι τα παιδιά που χρησιμοποιούν συσκευές, πιο δύσκολα αποκοιμούνται.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η δημοτικότητα και η διαθεσιμότητα της αφής συσκευών οδηγεί στο γεγονός ότι τις  χρησιμοποιούν ενεργά οι  μικρότεροι σε ηλικία , και αυτό οδηγεί στην  μείωση του χρόνου ύπνου», - δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Tim Smith.

Ο επιστήμονας τόνισε ότι η έρευνα  της υπόθεσης του χρόνου ύπνου με τη χρήση gadgets απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές]

  1.  Scientific Reports
       ( https://www.nature.com/articles/srep46104 )

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)