Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο Δήμος Χίου έδιωξε από το νησί ΜΚΟ που δίχως να ρωτήσει κανέναν αποφάσισε να φτιάξει νοσοκομείο

Ο Δήμος Χίου έδιωξε από το νησί ΜΚΟ που δίχως να ρωτήσει κανέναν αποφάσισε να φτιάξει νοσοκομείοΤην «αποβολή» από το νησί της βασκικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Salvamento Maritimo Humanitario (SMH), ανακοίνωσε στον επικεφαλής της Inigo Mijangos, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.
Ο δήμαρχος δήλωσε στον εκπρόσωπο της ΜΚΟ ότι δεν ενημερώθηκε ο Δήμος για το εγχείρημά τους και ότι μετά και σχετική συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο -και προκλήθηκε από περιοίκους της υπό δημιουργία δομής- δεν επιθυμούν να αναπτυχθεί η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ας σημειωθεί ότι υπήρξε και σχετικό αρνητικό ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Χίου.
Η βασκική οργάνωση επρόκειτο να λειτουργήσει κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας σε πρώην ιδιωτική κλινική της Χίου για την εξυπηρέτηση αναγκών προσφύγων και μεταναστών.
Μετά την εξέλιξη αυτή η βασκική ΜΚΟ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχεδιασμό της και θα αποχωρήσει από τη Χίο.

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)