Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Η ΟΚΕ ανοίγει υποθέσεις ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ, σε επιχειρηματίες που ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

australia.jpg - 138.22 KbΑντιμέτωποι με το "βαθύ κράτος" βρέθηκαν επιχειρηματίες, οι οποίοι τόλμησαν να καταγγείλουν φαινόμενα διαφθοράς, στον Δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να εξαπολυθούν εναντίον τους, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, τους οποίους ποδηγετεί, επιβάλλοντάς τους εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα, προκειμένου να τους θέσουν εκτός μάχης. Με την φόρμουλα των κατευθυνόμενων ελέγχων, άλλοι καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, άλλοι εξαναγκάστηκαν ακόμα και να εγκαταλείψουν την χώρα και άλλοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Το φαινόμενο έχει εντοπιστεί από την Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), που εξέδωσε ανακοίνωση στις 28-2-2017, γι’ αυτό το θέμα, η οποία διαβιβάσθηκε στην πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Επειδή στα χέρια της κας Ράικου βρισκόταν και άλλο αίτημά μας, που είχε διαβιβαστεί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Αδιάφθοροι) της Ελληνικής...
Αστυνομίας (ΔΟΥ), για να τους δοθεί εντολή για προκαταρκτική εξέταση για το συγκεκριμένο θέμα και δεν γνωρίζαμε αν είχε γίνει κάτι, όπως επίσης και δύο άλλες αντίστοιχες ενέργειές μας, που αφορούσαν η μεν πρώτη τον Αστέρα Βουλιαγμένης, η δε δεύτερη το ΤΑΙΠΕΔ, επανήλθαμε στο θέμα με αίτηση μας, στις 10-4-2017, προς την κα Δημητρίου. Σε αυτήν ζητήσαμε όπως δοθεί, τελικά, αυτή η εντολή, προκειμένου η ΔΟΥ να προχωρήσει στην διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων διαφθοράς, αξιοποιώντας τις αυξημένες αρμοδιότητες, που τους παρέχει ο Νόμος, με γνώμονα πάντα την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος. Μεταξύ αυτών και η υπόθεση του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε έλεγχο από το ΣΔΟΕ, ενώ ήταν έτοιμος να καταθέσει μηνύσεις, για την υπόθεση Καρούζου, ο οποίος έλεγχος είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία, τα οποία ο ίδιος είχε συλλέξει και ενώ προσπαθούσε να ενημερώσει και να τα παραδώσει στους δικηγόρους του. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε ενημερώσει, σχετικά, από 11-4-2011, με εξώδικη επιστολή του, για το περιστατικό, τον τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, την οποία, μάλιστα, είχε κοινοποιήσει στους Βουλευτές όλων των Πολιτικών Κομμάτων. Αιφνιδιαστικό έλεγχο δέχτηκε και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Γούτος, όταν έκανε λόγο, δημοσίως, για την ύπαρξη κυκλωμάτων, στον ευαίσθητο τομέα των αποκρατικοποιήσεων και όχι μόνο. Την ίδια τύχη είχε και ο Μιχάλης Γιαλτουρίδης, που απέστειλε στην ΟΚΕ φάκελο με στοιχεία, για ανάλογη μεταχείρισή του, από τις φορολογικές αρχές του Νομού Πιερίας, κατόπιν αποκαλύψεών του, για μια σειρά παράνομων ενεργειών, από Δημόσιους Λειτουργούς. Το παράδοξο είναι ότι δεν έχουν κινηθεί, μέχρι στιγμής, ως όφειλαν, όπως θα ανέμενε κανείς, τα φέροντα πομπώδεις τίτλους, θεσμοθετημένα όργανα κατά της διαφθοράς και απαιτείται η παρέμβαση της ΟΚΕ, για να δοθεί εντολή για την εξέταση μείζονος σημασίας κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεων, που θα έπρεπε ήδη να είχαν εξιχνιασθεί, ώστε να έχει ικανοποιηθεί και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αυτό που δεν πράττει η Πολιτεία, την εμπλοκή δηλαδή των Αδιάφθορων σε καραμπινάτες υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίοι θα μπορούσαν, εύκολα, να εντοπίσουν τους ενεχόμενους, λόγω των εξειδικευμένων τεχνικών μέσων παρακολούθησης που διαθέτουν, υλοποιεί η ΟΚΕ, μέσω των στοχευμένων ενεργειών της, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές, να υποχρεούνται, τώρα, να ακολουθήσουν τις υποδείξεις της.

ixnilatis.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)