Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Στη Βουλή δικογραφίες κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα. Επιλεκτική ενημέρωση…

ΣΧΟΛΙΟ JusticeForGreece (JFG): Βάσει του νόμου, στη Bουλή πρέπει να διαβιβαστούν μόνο δικογραφίες που αφορούν ποινικά αδικήματα που φαίνεται ότι τέλεσαν τα μέλη της κυβέρνησης και οι υφυπουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Αδικήματα τα οποία τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων είναι όσα τελούνται ενώ το υποκείμενο ενεργεί προς υλοποίηση της αρμοδιότητας που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό. Συνεπώς, τα εγκλήματα που τελούνται «ενόψει» ή «εξαιτίας» ή «επ’ ευκαιρία» της άσκησης των καθηκόντων τους, δεν έχουν καμιά σχέση με τα κυβερνητικά καθήκοντα και πρέπει να εξεταστούν από τα τακτικά ποινικά δικαστήρια και όχι από τη Βουλή. Την ώρα που τυχόν ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός, ή ο υφυπουργός, δωροδοκείται, κλέβει, εξαπατά, πλαστογραφεί ή εγκληματεί κατά του πολιτεύματος [βλπ. Ειδικό Μέρος του Ποινικού Κώδικα “Προσβολές του πολιτεύματος “ άρθ. 134 -152 ( Έσχατη προδοσία, Βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, Προδοσία της χώρας κλπ)] δεν ασκεί καθήκοντά του, αλλά αντίθετα λειτουργεί ως εγκληματίας, απλώς εκμεταλλευόμενος τη θέση του.
Ποινικά αδικήματα που ενδεχομένως τελέστηκαν «κατά την άσκηση των καθηκόντων» είναι μόνο οι συνιστώσες ενάσκηση κατά νόμο αρμοδιότητας πράξεις καθώς και οι παραλείψεις ενασκήσεως κατά νόμο οφειλομένων καθηκόντων.
 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο δεν διαβίβασαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για το περιεχόμενο της υπόθεσης αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία κρατώντας τους φακέλους στα κλειδωμένα συρτάρια

Επιλεκτική ενημέρωση για τις δικογραφίες… των άλλων πραγματοποιεί η Βουλή λειτουργώντας ως υποκατάστημα του Μεγάρου Μαξίμου.
Σήμερα διαβιβάστηκαν και αναγγέλθηκαν στην Ολομέλεια τέσσερις δικογραφίες, μια κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μια κατά του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και δύο κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα. Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο δεν διαβίβασαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για το περιεχόμενο των υποθέσεων αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία κρατώντας τους φακέλους στα κλειδωμένα συρτάρια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα διαβιβάστηκε από τον Αρειο Πάγο άλλη δικογραφία κατά των Γιώργου Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου για υποθέσεις χρηματοδότησης ΜΚΟ κατά την περίοδο που βρίσκονταν στο υπουργείο εξωτερικών. Για τον συγκεκριμένο φάκελο οι συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση επέδειξαν ακαριαία αντανακλαστικά μοιράζοντας αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με το περιεχόμενο της δικογραφίας.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία κατά του πρωθυπουργού σχετίζεται με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και μεταξύ άλλων του αποδίδονται τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, παραβίαση εθνικής κυριαρχίας κ.α.
Όπως μάλιστα έγραψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής η εν λόγω δικογραφία είχε διαβιβαστεί από τον Αρειο Πάγο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή νωρίτερα από άλλες που αφορούν στελέχη της αντιπολίτευσης, οι οποίες όμως έφθασαν πιο γρήγορα στην Βουλή. Στον πρωθυπουργό, με τη σχετική μήνυση, αποδίδονται ναριά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως εσχάτη προδοσία και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, αποστέρηση δικαιωμάτων των πολιτών. Οι κατηγορίες σχετίζονται με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Αποδίδεται δε, στον πρωθυπουργό ότι ενεργεί με δόλο κατά του εθνικού συμφέροντος καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους και τα πορίσματά της. 
http://www.protothema.gr/politics/article/673782/sti-vouli-dikografia-kata-tou-alexi-tsipra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)