Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΙΝΔΥΝΟΙ»

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καλούνται να εμφανίσουν αναγκαστικά ένα ελάχιστο όριο ψηφιακών συναλλαγών, για να μην τιμωρηθούν φορολογικά, με δέλεαρ δήθεν το αφορολόγητο.

Επειδή όμως, για να αποδείξει κάποιος το ότι έκανε ψηφιακές συναλλαγές, θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία ολόκληρη την κίνηση του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού, είναι σημαντικό να επισημανθούν δύο πράγματα:Πρώτον, όποιος εμφανίσει ψηφιακές συναλλαγές πάνω από το επιβαλλόμενο όριο, τότε αυτόματα ψαλιδίζεται το δικαίωμα της επίκλησης των επιπλέον ποσών, ως αναλωθέντων κεφαλαίων περασμένων ετών, για κάλυψη τεκμηρίων και

Δεύτερον, όποιος εμφανίσει ψηφιακές συναλλαγές που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του, τότε προφανώς θα πρέπει να αποδείξει το πόθεν έσχες των επιπλέον ποσών.

Με βάση αυτές τις δύο σκέψεις, προβλέπω ότι πολλοί φορολογούμενοι θα διενεργούν ψηφιακές συναλλαγές, μέχρι να καλύψουν το απαιτούμενο όριο για να κερδίσουν το αφορολόγητο και από εκεί και μετά θα συναλλάσσονται μάλλον με μετρητά και προφανώς χωρίς αποδείξεις.

Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)