Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Πως κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό με τους τουρίστες από την Κίνα.

Σχόλιο ιστολογίου:
νομίζει κανείς ότι οι τουρίστες από την Κίνα θα ανεβάσουν την οικονομία της χώρας; Όποιος το πιστεύει κάνει ένα τεράστιο λάθος, επειδή αυτοί οι τουρίστες ούτε νερό δεν αγοράζουν από τα νησιά μας, οι κρουαζιέρες τους παρέχουν τα πάντα. Μην ονειρευόμαστε την ανάπτυξη από του Κινέζους, μονάχα οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πλουτίσουν...


Πώς θα γεμίσουν τα κρουαζιερόπλοια με τουρίστες από την Κίνα.

Το πρώτο βήμα, για την υλοποίηση ενός προγράμματος που στοχεύει στην προσέλκυση τουλάχιστον 50.000 Κινέζων, που θα πραγματοποιούν τα επόμενα χρόνια κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά με λιμάνι αναχώρησης τον ΟΛΠ, έγινε χθες με την υποδοχή ενός group 250 επισκεπτών από την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Το πρώτο οργανωμένο γκρουπ επιβατών από την Κίνα σηματοδοτεί το άνοιγμα της ελληνικής κρουαζιέρας για τους Κινέζους στο Αιγαίο με πρωτοβουλία της Celestyal Cruises και θα πραγματοποιηθεί με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia. Οι Κινέζοι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία τριήμερη κρουαζιέρα με την ονομασία «Εικονικό Αιγαίο», που περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλους τους γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς, όπως Μύκονο, Σάμο, Κουσάντασι, Ηράκλειο και Σαντορίνη. 

Τους Κινέζους υποδέχτηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia με μία πολύ θερμή τελετή η διοίκηση του ΟΛΠ και της Celestyal Cruises. Ο διευθύνων σύμβουλος Capt. Fu Chengqiu απένειμε, μάλιστα, τιμητική πλακέτα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises Κυριάκο Αναστασιάδη για να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, αλλά και τη συνολική πολύχρονη συνεισφορά της εταιρείας που κατέχει το 70% του homeporting της κρουαζιέρας, ενώ αποτελεί ετήσιο και σταθερό χρήστη του λιμανιού του Πειραιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσιος Καλαματιανός, από τον Δήμο Πειραιά ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μελλάς, η διευθύντρια Γραφείου Υπουργού και αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ Αθανάσιος Λιάγκος, ο οποίος διαδραματίζει ως εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ πολύ κομβικό ρόλο στην προσέγγιση ελληνικών και κινεζικών αρχών σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Τα πρώτα groups Κινέζων τουριστών για κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά είναι μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου για την ενίσχυση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας, στον τουρισμό και άλλους επιχειρηματικούς τομείς, όπως είναι η ναυπηγοεπισκευή, που παρακολουθεί στενά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Μιλώντας στην εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Capt. Fu Chengqiu, τόνισε ότι «ο τουρισμός με κρουαζιερόπλοια έχει γίνει νέα μόδα στην Κίνα. Ίδια μόδα έχει γίνει και ο τουρισμός στην Ελλάδα μετά τις καλύψεις των ειδήσεων για τη στρατηγική συνεργασία της Cosco Shipping με τον ΟΛΠ. Οι Κινέζοι γνωρίζουν τώρα όλο και περισσότερο την Ελλάδα και η Ελλάδα έχει γίνει ο πόλος έλξης χιλιάδων Κινέζων τουριστών». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η Air China θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από Πεκίνο στην Αθήνα από το φθινόπωρο, ενώ η Cosco Shipping έχει υπογράψει συμφωνία με τις Κινεζικές Ανατολικές Αερογραμμές που είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, για απευθείας ναυλωμένες πτήσεις που θα φέρνουν γκρουπ Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα, τα οποία και μετά θα επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια που ξεκινούν το ταξίδι από τον Πειραιά στην Μεσόγειο, την Αδριατική και το Αιγαίο. Αυτό θα αυξήσει τις αφίξεις Κινέζων τουριστών και θα ενισχύσει τα έσοδα από τον τουρισμό, την ευημερία του λιμανιού, την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ακόμη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, καλωσορίζοντας τους επιβάτες από την Κίνα, ανέφερε ότι «πιστοί στη στρατηγική μας για άνοιγμα προορισμών και αγορών, είμαστε βέβαιοι ότι η Κίνα θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές αγορές επιβατών μας». Ο κ. Αναστασιάδης επίσης τόνισε ότι «το σχέδιό μας είναι να χτίσουμε συστηματικά τη ζήτηση για κρουαζιέρες μας και να επιτύχουμε 50.000 άτομα ετησίως μέχρι το 2021. Για το 2017, που είναι η πρώτη μας χρονιά αναμένουμε να φτάσει τους 2.000 Κινέζους επιβάτες για όλη την τουριστική περίοδο».

Πηγή: Ναυτεμπορική

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)