Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Οι Γερμανοί… ξανάρχονται. Σαρώνουν τα ελληνικά “ασημικά”

Σχόλιο ιστολογίου:
από το 2010 λέμε ότι η χώρα βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή, τώρα το 2017 ξεπούλησαν τα πάντα στους Γερμανούς καταχτητές. 
Προδότες πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τα μικρά παρακλάδια τους που δεν αντιστάθηκαν σε αυτή την εσχάτη προδοσία, δωσίλογοι και προδότες, στα πέντε (και το κεφάλι κάτω). Αντί να ζητήσουν τις Γερμανικές αποζημιώσεις χαρίζουν την περιουσία του Ελληνικού λαού, τις υποδομές που πληρώσαμε χρόνια με την φορολόγηση μας.
Για αυτό μην αγοράζετε Γερμανικά προϊόντα, μην δίνεται ούτε 1 ευρώ στους δήμιους μας. 
Θυμίζουμε Μποϊκοτάζ σε όλες τις Γερμανικές εταιρείες, υποστηρίζουμε μόνο τις Ελληνικές.


Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε να έχει κάνει χιλιάδες δηλώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες λίγο έως πολύ περιγράφουν την Ελλάδα ως μια χώρα υπό καθεστώς χρεοκοπίας, όμως την ίδια ώρα, πολλά από τα ελληνικά «ασημικά» που βγαίνουν στο… σφυρί, γίνονται κτήμα γερμανικών επιχειρήσεων.

Μετά την ναυαρχίδα του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, τον ΟΤΕ, που πέρασε στα χέρια Deutche Telecom και μάλιστα πολύ σύντομα η γερμανική εταιρία αναμένεται να πάρει ακόμη ένα 5% του Οργανισμού που πέρασε πρόσφατα στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, πριν λίγες μέρες και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πέρασε στον έλεγχο της γερμανικής «Deutsche Invest Equity Partners GmbH».
Πολύ πρόσφατα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια πέρασαν στον έλεγχο μιας

γερμανικής εταιρίας της Fraport A.G. , ενώ για την απόκτηση της ΕΛΒΟ, (σ.σ στις 15 Μαΐου λήγει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προφορών) σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από τις γερμανικές Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και Rheinmetall AG. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το ελληνογερμανικό επιμελητήριο εκτιμούσε ότι οι επενδύσεις που σχεδιάζει στη χώρα μας το γερμανικό επιχειρείν θα προσεγγίσουν τα 3 δισ. ευρώ κατά την επόμενη τριετία. Ωστόσο αν κρίνουμε από τον οργασμό επενδύσεων των τελευταίων μηνών μάλλον το ποσό θα πρέπει να θεωρείται χαμηλό. Μόνο το επενδυτικό πλάνο της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας Fraport – Slentel, αξίας 1,2 δισ. ευρώ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων και 330 εκατ. ευρώ για τις αναβαθμίσεις των σχετικών εγκαταστάσεων, καθώς και αυτό του ΟΤΕ που σε βάθος τριετίας θα φθάσει το 1,3 δισ. ευρώ με κύρια έμφαση τα δίκτυα νέας γενιάς, ανεβάζουν τον πήχη των μελλοντικών γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα στα 2,8 δισ. ευρώ. Σωρευτικά, οι γερμανικές επενδύσεις στη χώρα έχουν ήδη φθάσει τα 21 δισ. ευρώ, καλύπτοντας περίπου το 20% των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Βάσει στοιχείων που συγκέντρωσε από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα και επεξεργάσθηκε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στην Ελλάδα σήμερα δραστηριοποιούνται 121 μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περί τους 29.000 εργαζόμενους, συγκεντρώνοντας, σε σύνολο, ένα τζίρο της τάξης των 7,3 δισ. ευρώ. Η λίστα με τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της Γερμανίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Deutsche Telekom – βασικό μέτοχο του ΟΤΕ, τη Siemens, την Boehringer Ingelheim, τη Robert Bosch, την Allianz, τη Media Markt, τη LIDL, εταιρείες οι οποίες συνέχισαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ύφεσης να επενδύουν στη χώρα και θα επιμένουν ανάλογα τα επόμενα χρόνια.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)