Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Στο “σφυρί” και το Ελευθέριος Βενιζέλος

Σχόλιο ιστολογίου:
δεν θα έβαζε χέρι η Fraport στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, κάντε υπομονή το Σύριζα ήρθε για να μας αποτελειώσει, να εφαρμόσει όσα κατηγορούσε τις υπόλοιπες κυβερνήσεις όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι άραγε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ μιας από τις χειρότερες κυβερνήσεις που φτάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας; η απάντηση είναι δικιάς σας...


Στην αναζήτηση χρηματοοικονομικού συμβούλου για την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα έχει ρόλο σε δύο στάδια της διαδικασίας:
Στην πρώτο στάδιο θα αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πωλήσει το 30% του ΔΑΑ, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και θα διερευνήσει το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών (pre-marketing), κλπ.

Στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας θα συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η αμοιβή του συμβούλου περιλαμβάνει και «μπόνους επιτυχίας» (success fee) στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 30% των μετοχών του ΔΑΑ και το δικαίωμα να παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος σε αυτόν.
Μέτοχοι της ΔΑΑ είναι το Ελληνικό Δημόσιο (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο PSP Investments (40%) και ο όμιλος Κοπελούζου (5%). Το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τους άλλους μετόχους για την 20ετή παράταση της σύμβασης κάτι που καθιστά ελκυστικότερη την συμμετοχή του 30% που διαθέτει στην παραχωρησιούχο.
Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται σε 14 μήνες και το έργο περιλαμβάνει και τη διαχείριση της διαδικασίας πώλησης, που θα επιλεγεί κάτι που σημαίνει πως το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την πώληση έως τον Ιούνιο του 2018.
Να σημειωθεί ότι μέχρι τις 25 Μαΐου έχουν προθεσμία ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι υποψήφιοι που θέλουν να αναλάβουν το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων για την πώληση του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)