Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Η ψήφος με την οποία επιλέγεις κάποιον να παίρνει αυτός τις αποφάσεις για σένα, δεν είναι δημοκρατία. Είναι παραίτηση με ανάθεση. Μόνο η ψήφος για απευθείας λήψη της απόφασης είναι δημοκρατία. Δυστυχώς όμως, έχει ισχυρά ταυτιστεί στις συνειδήσεις των ανθρώπων η έννοια της δημοκρατίας, με αυτή της εκλογής αντιπροσώπων.  

Το ιδανικό για τις σημερινές συνθήκες, θα ήταν ένα μείγμα εκλογής προσώπων για κάποιες σαφώς καθορισμένες δράσεις και ταυτόχρονης προσωπικής συμμετοχής του πολίτη στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων. Εξάλλου η σύγχρονη τεχνολογία βοηθάει να γίνει αυτό σε χρόνο μηδέν και χωρίς κόστος.
Σε κάθε περίπτωση, το αντίδοτο στο δηλητήριο της ολιγαρχικής παγκοσμιοποίησης που επεκτείνεται, είναι η μεταφορά του κέντρου βάρους λήψης των αποφάσεων προς τα κάτω και όχι αποκλειστικά στις ελεγχόμενες από την οικονομική ολιγαρχία κυβερνήσεις.

Πέτρος Χασάπης

hassapis-peter.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)