Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ως τον Αιχμαλώτων από την Νέα Τάξη Ελευθερωτής.

Φωτογραφία της N Theologhia Baba.
Ὡς τῶν αἰχμαλώτων (απ' την Νέα Τάξη) ἐλευθερωτὴς καὶ τῶν πτωχῶν (Ελλήνων απ' την τρόικα) ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός,
(Μαρμαρωμένων) βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρεσβεῦε Χριστῷ Τῷ Θεῷ σωθῆναι τάς ψυχὰς ἡμῶν.


 Κανείς Άγιος δεν τιμήθηκε από τους Έλληνες (και όχι μόνο) όσο ο Στρατιώτης του Χριστού Γεώργιος.
Οι διάσπαρτοι Ναοί στο όνομά του, τα μεγάλα θαύματά του, η δημοφιλία του ονόματός του στην κοινωνία μας, η θέση που κατέχει στο Περιβόλι της Παναγίας ως ένας από τους τρις Οροφύλακες, ο σεβασμός που νιώθουν στο πρόσωπό του μέχρι και οι μουσουλμάνοι και οι θρύλοι που εδώ και αιώνες σχετίζονται με το πρόσωπό του, τον καθιστούν ένα Άγιο σύμβολο, ένα Άγιο σημαία Ορθόδοξη, παράδειγμα αιώνιο αυτοθυσίας και ηρωισμού για την αγάπη στο Κύριό μας και Θεό μας.

Η αγάπη στο πρόσωπό του έκανε τους Ίβηρες να αλλάξουν το όνομα της χώρα τους από Ιβηρία σε Γεωργία. Τους Άγγλους και τους Γενοβέζους να έχουν στην σημαία τους τον κόκκινο Σταυρό του, σύμβολο του Μαρτυρίου του. Τους Ρώσους και τους Καταλανούς να τον έχουν στο εθνόσημό τους. Στην τουρκία, στην γιορτή του, αυτό που γίνεται από τους τούρκους προσκυνητές στην Πρίγκηπο, δεν έχει προηγούμενο. 

Οι άνθρωποι της εποχής του Αγίου Γεωργίου τον έβλεπαν να είναι τόσο ευτυχισμένος, που τον ρωτούσαν έκθαμβοι τι είναι αυτό, που τον κάνει τόσο χαρούμενο.
''Είμαι Χριστιανός'', τους έλεγε και εκείνοι επηρεασμένοι από το παράδειγμά του έλεγαν... ''Ε, τότε θα γίνουμε και εμείς Χριστιανοί!''
Σύμφωνα με τον π.Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα Καρυών η μορφή του Αγίου, που είναι στην εικόνα της Ι.Μ Ζωγράφου, είναι η πιο πιστή απεικόνιση της πραγματικής μορφής του Αγίου.
 
Στρατιωτικό Βυζαντινό λάβαρο Αγίου Γεωργίου
Σημαία Αγγλίας
 Η σημαία της Αγγλίας με τον κόκκινο σταυρό σε λευκό φόντο, το εθνόσημο της Ρωσίας με τον Άγιο στο θώρακα του δικέφαλου αετού, ο προστάτης της Βαρκελώνης είναι μόνο μερικά παραδείγματα του πόσο πολύ ο Άγιος Γεώργιος επηρέασε τόσους λαούς.
Εθνόσημο Ρωσίας
Εθνόσημο Βαρκελώνης
Άγιος Γεώργιος - Ι.Μ. Ζωγράφου
Άγιος Γεώργιος - Πρίγκηπος

Στην σημερινή σκλαβιά της Νέας Τάξης το απολυτίκιο του ας γίνει η προσευχή που θα τον καλούμε να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της σιωνιστικής αιχμαλωσίας.
 
Ὡς τῶν αἰχμαλώτων (απ' την Νέα Τάξη) ἐλευθερωτὴς καὶ τῶν πτωχῶν (Ελλήνων απ' την τρόικα) ὑπερασπιστής, ἀσθενούντων ἰατρός, (Μαρμαρωμένων) βασιλέων ὑπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρεσβεῦε Χριστῷ Τῷ Θεῷ σωθῆναι τάς ψυχὰς ἡμῶν.
 
Να έχουμε την ευχή του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)