Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Reuters: Φεύγει ο Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup, έχει πολλούς εχθρούς στον Νότο

Reuters: Φεύγει ο Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup, έχει πολλούς εχθρούς στον ΝότοΣτο ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Γερούν Ντέισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup, εστιάζει το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο των δηλώσεών του περί «σπαταλών των χωρών του Νότου».
Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, μέχρι πρότινος, ο Ολλανδός υπουργός θεωρούταν σχεδόν βέβαιο ότι θα παρέμενε στο «τιμόνι» της ευρωομάδας, παρά την ήττα του Εργατικού Κόμματος στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, η συνέντευξή του στη Handelsblatt και η αναφορά περί «σπαταλών σε ποτά και γυναίκες» έχει αλλάξει άρδην την κατάσταση.
Κατά το Reuters, η συγκεκριμένη δήλωση αποτέλεσε την αφορμή, ώστε διάφορες χώρες να αξιώσουν, με σοβαρούς όρους, την απομάκρυνση του Ντάισελμπλουμ από την προεδρία του Eurogroup.

«Έχει πολλούς εχθρούς στον Νότο και όλοι αυτοί ανέμεναν μία δήλωση σαν αυτή, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον του» δηλώνει στο πρακτορείο, ένας εκ των αξιωματούχων της Ε.Ε.

Oι επιπτώσεις στην Ελλάδα

Το βρετανικό δημοσίευμα εκτιμά, την ίδια ώρα, ότι τυχόν απομάκρυνσή του θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εν εξελίξεις διαπραγματεύσεις για την ελληνική αξιολόγηση, καθώς το Eurogroup θα βρεθεί «ακέφαλο» και θα εισέλθει σε περίοδο εσωστρέφειας.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ένας εκ των πιθανών διαδόχων, σύμφωνα με το Reuters, θα μπορούσε να είναι ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λούις ντε Γκίντος. Αρκετές πιθανότητες παράλληλα, συγκεντρώνει και ο Πορτογάλος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βίτορ Κονστάντσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)